Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-03-2007, 01:13 PM   #1
Gulanfer
Member

Gulanfer's Avatar

Default Re: Hardware reverbi

Uh , iskopah ovo pa reko samo da se nadovezem. Otvorio ja "crnu kutiju" ali sve je bilo OK povezano i posto dalje od toga nisam znao ostavio sam da to neko strucniji pogleda. Pre jedno dve nedelje je covek otvorio i pronasao da je greska u switch-u za EQ. On ga je samo premostio , tako da sada signal obavezno prolazi kroz EQ i ako bih ga zeleo bypasovati morao bih menjati ceo switch. Takodje je problem kod mono-stereo switcha koji je ostavljen na mono - za sada. Posto sam ga malo cackao, dosao sam do zakljucka da se moze iskoristiti za neke stvari mada nisam bas previse odusevljen. Posto sam ga dobio na poklon - nemam zasto da se zalim. Napisah ovo u slucaju da neko ima slican problem , pa mozda ovo i pomogne nekom.
Gulanfer is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2007, 07:11 PM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja je ovih dana obilato koristim u mixu... ako layeruješ nekoliko reverba (duži i kraći) bude beskonačno zabavno i korisno za bubanj.. vox i gitare za sada imaju svoje presete u altiverbu i art acoustic reverbu... Ali snare još uvek ničim drugim nisam uspeo lepo utopliti osim yamahicom.. za sada se isplatila pošteno.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2007, 08:11 PM   #3
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Arthure, razmisli o kombinaciji Poco + vss3 .. jeste skuplje bice mozda i do 1000 eur, ali je mraaaak .. vss3 je totalno ludilo ... navukao sam se opasno .. i MD3 .. sve pare dadoh na jebeni Poco .. ali svaki euro je opravdan ..
Old 06-03-2007, 07:59 AM   #4
dlukace
Member

meni osobno je yamahin reverb solidan i to onaj na samoj rm1x ritm ma?ini.Cijelo jedno popodne radio sam na snare-u iz rm1x i dodavao razne vanjske i software reverbe,ali najbolji je bio onaj iz same ma?ine preko senda(unutarnji send ),a mo?e se rutirati jedan insert ?to isto daje odličan rezultat.Ma reverbi općenito nisu ba? tako jednostavna stvar,a i ukusi su različiti.Jedan moj frend stavi potpuno različit reverb na sve stvari i to opet sasvim solidno zvuči premda nekad uopće preseti nemaju smisla...
treba znati posao i puno eksperimentirati
dlukace is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2007, 12:36 AM   #5
TOSHO
Member

TOSHO's Avatar

Imam priliku kupiti za jaaako malo novaca alesis midi verb 3 . Vrijedi li to ?ta , je li upotrebljiva sprava ?
Old 19-03-2007, 12:43 AM   #6
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by TOSHO View Post
Imam priliku kupiti za jaaako malo novaca alesis midi verb 3 . Vrijedi li to ?ta , je li upotrebljiva sprava ?

Samo nastavi da rokas impulse... Pametnije!
perun is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2007, 08:01 AM   #7
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
je li upotrebljiva sprava ?
Svaka sprava je upotebiva za nesto, ako nista drugo a ono moze da ti popuni rack Midiverb sam imao pre 20 godina :o i drzao sam ga "zakucanog" na presetu (mislim broj 9) koji je imao reverb od 0.9 sec i bio je OK za dobos i jos po nesto od udaraljki. Ti odluci da li je to dovoljno za cenu koju placas.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2007, 11:16 AM   #8
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Imam priliku kupiti za jaaako malo novaca alesis midi verb 3 . Vrijedi li to šta , je li upotrebljiva sprava ?
50 eura. Ne vise. Za toliko sam ga ja pazario
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2007, 01:08 AM   #9
TOSHO
Member

TOSHO's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
50 eura. Ne vise. Za toliko sam ga ja pazario
Dobim ga za nekih 30 e . Ma uzet ću ga mo?da će koristiti za ne?to

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules