|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#201 |
Senior Member
|
![]()
Don Solaris - ja vec duze vreme vrebam tu spravu , pre nekih mozda godinu dana kontaktirao sam svajcarce ,ali su obustavili proizvodnju...steta sto malo takvih manufaktura mogu da opstanu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |||||
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
heh interesatno kako nam faze razmisljanja idu paralelno. isto sam mislio o analog pultu, pa o multi-ch noisegate-ovima, na insertima kanala itd. ja sam najblizi 32kanalnom Venice-u ili GL2800. kako ti zvuci summing/master sekcija na tom tvom GL-u? mislim kad sve zmiksas u stereo.. imali velik headroom, kako bi opisao zvuk? to mi je jedina rezerva prema GL-ovima, jer su me upozorili da je midas ipak bolji u tom segmentu, i da ima bolje farbe?!? Quote:
moja su iskustva losa s time. obicno moram, kod brzih tempa, sve presnimiti u DAW, pa kvantiziram audio. to mnogi rade. a kad jednom snimim u nuendo vec zvuci 30% losije, jer dobije tu Nuendovu "plastiku" koju bi najradije izbjegao. raszmisljam o sinkanom Atariju, iskljucivo za takve upbeat stvari, da ga koristim za "ispucavanje" dok editiram na nuendu.. Quote:
Last edited by clusterchord; 26-12-2006 at 03:49 AM. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Senior Member
|
![]()
.. da mi se trosi
![]() pa sto se tice MW treba mi za neke "dirty" soundove , kao MW xt ali sa malo vise muda .. eto Begringer Multigate xr4400 ne farba ... ne dodaje ,ne oduzima ..bas sam tako i konfigurisao sistem kao sto si opisao ,stavis gate-ove na insert point , namestis thersold , hold ,release i sve to lepo funkcionise kako je zamisljeno ... sto se tice AH miksete pre toga sam imao Mackie VLZ, Behr 3282 , pa Behr digitalac ... ovaj je ubedljivo iznad ostalih ... prednost analognog miksa , bilo da se radi Cubase-u ili kao sto je bio slucaj kod mene na Behringeru , ostaju ti jasnije konture .... primetio sam kada sam imao digitalni pult ,da isti track sa midija(direktno iz sinta u mix) bolje zvuci nego kad se vraca iz Cubase-a , znaci nije ni pitanje konvertera nego sam engine programa kastrira zvuk ... ili posle svakog snimljenog tracka-a stavim UAD-ov channelstrip pa ga ozivljavam da bih mu vratio prvobitni zvucni karakter , po meni je to gubljenje vremena ... imam Edirol FA-101 ,a za nekih 24 kanala u mixdown-u bi mi trebalo barem tri 8-kanalna konvertera(vrhunskog kvaliteta) i jedan ad konverter da bih se eventualno priblizio autenticnosti "live" zvuka sinteva ... ...midi ... to ce biti vecni problem, cim pored note on-off saljes midi cc naredbe ,ili nedajboze syx .dodaje ti koju milisekundu , i tajming ti vise nije linearan , to se mora zrtvovati za zvuk ... interfejs .... mislio sam da ce mi Midex resiti problem , al i se cini da su pci interfejsi bili bolji ...gledao sa da skoro nema nista na trzistu jer se sve prilagodjava laptop varijantama ,ili FW ili USB , verovatni si citao o USB jitteru .... najlosiji midi tajming sam imao na midiman usb ,mislim da se zvao midisport ... sada koristim Midex 8 , jedan izlaz sa Edirola i dva sa Behringer BRC 2000 , razlike su neprimetljive ... mislim da se vracati na Atari nema mnogo smisla jer ga moras sinkati sa PC -em a vec u samoj sinhronizaciji moze doci do nekog raskoraka u milisekundama , pa nisi nista uradio ... imao sa slucaj da se arpegiator Virusa C , dosta lose sinkao sa pc-em ... kvantizacija audija mi oduzima puno vremena ako radim sa time warp-om neku duzu moduliranu sekvencu izgubim puno vremena , inace kad i snimim sekvencu pomerim prvi signal na pocetak takta a ostalo ostavim kako jeste .. ako mi je vazan sample accurate tajming ubacim neki slican zvuk sa nekog plugina unisono , i imam taj attack koji mi je potreban ... kikc, bass ,linija mnostva hihatova ide iz kompa , a otvoren hh sa jomoxa , posto se u prvih par milisekundi svakako poklapaju semplovi , ako open hh malo i seta , ne primecuje se.. junov midi - taj ceski je prilicno dobar , ne primecuje se varijabilna latencija kod modulacije , mada cutoff modulacija ide posebnim kablom iz tog interfejsa u Jono-ov cv-cut off .... Last edited by goasia; 26-12-2006 at 10:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Da ne ispadne da sam to snimao na nekoj staroj kanti, PC je San Diego 3700+ sa 2GRAM itd, ok zvučna nije nešto posebno, creative Live, ali nisam ni ja ništa posebno radio, pa to su 4 audio kanala, to treba raditi i na P1. Priznajem, nisam radio u novom SX-u nego u starom VST32 ver 5, ali ta verzija bi trebala normalno da radi. Uglavnom to me je jučer toliko iz iritiralo da mi je došlo da maknem taj cubase s računala. Prijedlozi u vezi softwarea ? Last edited by Don Solaris; 28-12-2006 at 02:35 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Pro Member
|
![]()
@ Don ..... Pazljivo citam ova dva zadnja posta i ako mogu da pomognem , definitvno je do audio karte ...... kada sam davno presao sa Blastera na RME , nikad vise nisam imao tih problema sa midijem , takodje su nestali silni double ovi koje blaster pravi , a i komanda delete doubles nije radila na toj karti kada ako se ne quantizuje midi .....
![]() Koristim midisport diretno u usb ..... ali uopste nemam tih problema ..... praobajte sa nekom drugom kartom jako me interesuje rezultat ( mada ja radim sa Nuendom ) te stvari se ni izbliza ne desavaju ( ok ne proveravam 1, 2 ms .... ali 40 ms :o ) javljajte ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Pro Member
|
![]()
Slazem se sa MAX-om. Definitvno je do kartice i drajvera, a osim toga poznato je da MIDI i PC nisu bas skroz prijateljski nastrojeni. RME i MIDEX3 (kod mene) rade besprekorno. I ako koristite MIDI box USB, neka to bude Steinbergov (ako vec koristite CUBASE i NUENDO) jer jedino tako mozete biri sigurni da ce sve raditi kako je predvidjeno (timestamp funkcija).
![]() |
#207 |
Senior Member
|
![]()
mislim da je sve mnogo kompleksnije nego sto je opisano u predhodnom postu , problemi se pokazuju kod malo zesceg eksploatisanja, ja imam prikljucenih 10 szitisajzera , pa kad saljes midi control naredbe , teras 20 audio trackova ,par pluginova itd kako treba drzati palac prilikom miksa da nesto ne prodje naopako... pricao sam sa jednim likom koji mi je rekao da je resio sve probleme kada je presao na Mac i Logic ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#208 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Ja sam cesto imao problem sa sintovima koji imaju problem sa MIDI-jem, cim treba da prime malo vise programskih i kontrolnih poruka istovremeno nastaje haos , koji se cesto ogleda u kasnjenju zvuka, tempu koji stalno seta...posebno stariji sintovi do druge polovine '90 -tih. Quote:
![]() Ako mozes da priustis MAC i LOGIC samo napred, neces se pokajati sigurno...licno, meni je vise stvar programa na koji sam navikao nego paltforme. P.S. pokusaj da nadjes prvu verziju Cubase-a za PC (1991 ili 2) CUBASE GS. Isti je kao na ATARIJU (font, izgled...) i zahteva 1,5 MEGABAJTA na disku ; ) ...osim toga moze da koristi USB MIDI boxove (provereno)
Be more PRO less TOOL... Last edited by Moritz; 28-12-2006 at 09:08 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Senior Member
|
![]()
u toliko bas ne bih isao unazad
![]() presao bih i ja na Mac i Logic samo vec godinama radim na Cubase-u , pa me malo i mrzi da ulazim u tu pricu ... problemi sa midijem se javaljaju nezavisno od perioda iz koga sint potice , zadnja bruka kod Yamahe je bila kod Motif Rack (ne ES) koji je pukao na midiju ... imam neka sprave bas iz tog perioda(kasne 80) koji solidno odradjuju midi .... jbga ,sve mi ovo vise lici na lutriju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |||||
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
to sto ti radis sa chanel stripom ljudi vani "popravljaju" sa skupim outboardom - slazem se potpuno gubljenje vremena - ko ono imas neku tesku bolestinu, pa pijes aspirine da te manje boli.. ![]() Quote:
![]() ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
sta posedujete od opreme ? | alavuk | Produkcija Elektronske Muzike | 19 | 30-10-2006 02:51 PM |
Zr festival... Fotke sa prve probe | Oggy | Promocija radova | 39 | 30-08-2006 10:48 AM |
Fotke | Shot | Dizajn i konstrukcija studija | 36 | 26-02-2006 02:37 AM |
Fotke na?ih studio | mandrak | Razno | 5 | 11-04-2005 09:57 AM |