Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-08-2006, 04:43 PM   #1
analog moon rider
Junior Member

Default Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Quote:
Originally Posted by Don Solaris
Ma znam ja ?ta on čeka. Da se otvori grana za Evropu (kad evropljanin samo mora da plati po?tarinu, paket mu stigne na vrata, nema carina, poreza i sl.). Pa će biti mala rasprodaja ovih stvarčica koje u HR nema tko da kupi (po realnoj europskoj cjeni), a vani svi luduju za njima. Na kraju će ostati samo bijeli zidovi u stanu, a Rogina će mahati iz limuzine, dok će ekipa iza trčati da im dobaci koju kovanicu.
Nije bas tako... Poznajuci njega, njegove planove i kolko je lud...... , taj demon je totalno odlucan da to sve poveze u jedan mocan elektronski studio. To ce se uskoro i desit kako je zapeo... Prije ce bit, ako se otvore granice, da ce dolazit ekipa odozgo snimat po malo povoljnijim cijenama... Sto se tice tog studija ja navijam za Roginatora. Nema bas puno mjesta sa onolko krame na okupu,a i covjek zna radit s tim.

Quote:
@Hrvoje: Imam jednu malu molbu. Htio bih semplirati choir i string na VP-330 koji ti ima?. Zbog toga ?to su pre genijalni. To je 10 minuta posla maks, imam opremu, sve je automatizirano. Jel se mo?emo dogovoriti jedan dan? Doslovno je 10 minuta posla - isprobao sam na drugim spravama. Ak treba ja platim u pivama.
Nema problema dojdi i sampliraj, makar je Babic to vec ucinio pa mozes i od njega uzeti samplove.

analog moon rider is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2006, 12:21 PM   #2
Dragan Jovanovic
Pro Member

Quote:
Originally Posted by analog moon rider
taj demon je totalno odlucan da to sve poveze u jedan mocan elektronski studio.

Ok sad bi bilo ok da vi njemu smislite naziv studija kao što je on vama smislio (Kramasonic). Neznam...recimo nešto što ima riječ T8 u nazivu.
Dragan Jovanovic is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2006, 01:52 AM   #3
analog moon rider
Junior Member

Quote:

Ok sad bi bilo ok da vi njemu smislite naziv studija kao što je on vama smislio (KramasoniK). Neznam...recimo nešto što ima riječ T8 u nazivu.
Da,....
ma zapravo nebitno...

Last edited by analog moon rider; 26-08-2006 at 07:55 PM.
Old 26-08-2006, 08:03 PM   #4
analog moon rider
Junior Member

Evo jos nekih fotografija ...
-klavijatura od Formant modulara, Logan string melody 2, orgulje Vermona ET6-1, Formant modular, Rhodes 54

Last edited by analog moon rider; 27-08-2006 at 10:13 PM.
Old 28-08-2006, 09:49 AM   #5
Dragan Jovanovic
Pro Member

Quote:
Originally Posted by analog moon rider
Da,....
ma zapravo nebitno...
hehehe... vidio sam originalnu verziju posta.

Mogao si ju ostavit ionako je istinito.
Old 11-09-2006, 09:36 AM   #6
Beatnik Rabotnik
Junior Member

Roland juno 106
Roland juno 6
Roland sh101(red)
od spravica tu je i roland tr606 i jomox xbase09
Beatnik Rabotnik is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2006, 04:45 AM   #7
Milivoj
Member

Milivoj's Avatar

Korg Trinity Plus
Korg i30
Roland RD-700SX
Roland JV-1080
Milivoj is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2006, 05:11 PM   #8
gregor z
Moderator

Pozdrav iz Slovenije, iako več dugo več pratim rumski forum, to mi je prvi post jer mi je super cool da ima synth fanatika in mom području i rado bih djelio iskustvo i poznavanje instrumenta sa takvom ekipom ......evo moje trenutačne liste analognih synthova (ako ču se sjetit svih stvari)...+fotke mene sa opremom u akciji na koncertu na kojem smo upotrebljavali samo analogne ma?ine ......

Arp 2600 (Grey with Moog Filter) + 3620 Keyboard
Alesis Andromeda A6
Moog Voyager OS
Roland System 100M (112-121-130-140-150)
Roland MKS 80 + MPG 80
Roland MKS 30 + PG 200
Roland SPV 355
Roland Jupiter 6 + Europa upgrade
Roland Jupiter 4 + MIDI upgrade
Roland SH 09 x 2
Roland TR 909
Roland MC4 & OP 8M
Roland Chorus Echo RE 501 x 2
Roland Chorus Echo RE 301
Roland Space Echo RE 201
Roland Space Echo RE 3
Korg Monopoly + MIDI upgrade
Braintec Transistorbass
Simmons Digital Claptrap
Logan String Melody II
Boss DM 300
Korg SQ 10
Waldorf 4 pole Filter
Musitronics Bi-Phase
Vermona Retroverb
JoMoX MBase 01
Pearl Syncussion
Attached Images

Last edited by gregor z; 03-11-2007 at 11:20 PM. Reason: promjenio se setup
gregor z is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2006, 08:07 PM   #9
Dragan Jovanovic
Pro Member

Bok Gregor,

Zanima me ako mo?e? napisati otprilike koje godine si uzeo neke od ovih sprava - prvenstveno me zanima dali je to bilo prije ili nakon onog "analog hype-a" kada su svi poludili za analogijama i kada su cjene u par mjeseci oti?le x2 pa opet x2.

Jel imate neki site gdje se mogu poslu?ati va?i novi i stariji radovi (preview)? I?ao sam na http://www.nika.si/tehnika/random_logic/EP.html ali mi stalno baca error kada idem skidati mp3.

Reci mi jo?, dali mo?da dolazi? kada na Harmony Central forum http://acapella.harmony-central.com/...?s=&forumid=18 Tamo zna biti dosta kvalitetnog materijala i informacija. Ja zapravo na Rumski dođem samo da malo "čakulam" na na?em domaćem jeziku, ali stalna baza je ipak Harmony Central.

Old 20-09-2006, 08:19 AM   #10
gregor z
Moderator

Hey Don!!

Ja se bavim elektronikom od 91 godine tako da sam sve te spravice skupljao duge godine. Mislim da sam tokom godina imao (imali) oko 60-70 synthesizera, ritam ma?ina i slichno. Obdr?ao sam samo najzanimljivije a sada ih sve polako servisiram i restavriram (znas za kojeg dobrog synth servisera u Hrvatskoj, u Sloveniji jih nema). Za vecino od njih platio sam sitne novce ako gledamo danasnje cene, ali tada kad sam ih kupovao nije ni bilo toliko jeftino, osim par stvari (jupiter 6 za 150 maraka, tb 303 za 80 etc...).

Poslednje stvari koje sam nabavio su Arp 2600 koji sam pukim slucajem pro?le godine prona?ao u mariboru za neverovatnih 170 evra (sad ide na kompletnu restavraciju u holandiju), waldorf XT koji mi je poklonio DJ Umek, MKS 30 sa PG 200 za 300?, Marion Systems MSR 2=300? i SH 2000 koji je bio u paketu kad je moj studijski partner nabavio Rhodesa MK1 cca 150?.

Najbolji buy poslednjih godina sigurno je Andromeda, jedan od najneverovatnijih synthova ever za mene, Musitronics Bi-Phase (400?), Mutronics Mutator (800?) i Space Echo ma?ine.(501+301/=600?).
Veoma zanimljiva igracka je i Future Retro Mobius (500?) ako trebas analogni sequencer i midi to sync to cv/gate converter.

Jo? uvijek mi svasta ide preko ruka ali nekih synthova se ne isplati kupovat jer bi sa njima imao prevelike troskove servisa i restavracije. (neko mi sad nudi Korg trident Mk1 za 200? ali mu ne rade tri oscilatora. Da bi imao dobrog servisera u LJ ili ZG odmah bi ga nabavio, a da ga saljem u njemacku ili holandiju se mi ne isplati).

Zelja mi je nabavit neki veci modular system (Club of the knobs, Cynthia, Synthesizers.com, Doepfer...) ili za pocetak Macbeth M5.
Next buy je Zeit sequencer, cekam samo da srede software do kraja.

Random logic jo? uvijek nemamo svoj site, stavit cemo ga online sa novim albumom druge godine, album na tehniki zove se Numrebs i mislim da bi ga morao naci na SoulSeeku ili slicno. Lista releasa mo?e se naci na :
http://www.discogs.com/artist/Random+Logic

Cekirat cu Harmony Central, ja sam najvi?e na gearslutz pod istim imenom.

moj basic homepage: http://homepage.mac.com/gregorzemljic

Puno pozdrava,

Gregor Zemljic
gregor z is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules