Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Zoran Vračević - Vrač

Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...)

Thread Tools Display Modes
Old 22-08-2006, 09:41 AM   #11
tom
Senior Member

tom's Avatar

Default Re: Kick i Bass trikovi

R-Bass je mozda i najkorisniji Waves plugin zaista!

Jednom su mi trebala crkvena zvona a sve sto sam imao su bili neki chimes sa edirol orchestrala.Tanki,nikakvi.

Nabrijao sam ih sa R-Bass-om i to je bilo to!

Ako se ne varam,iako ih zvanicno vode kao manje-vise istu stvar,MaxxBass ima jaku funkciju da dize postojeci bas do nivoa na kome ce ga slabiji zvucnici(prvenstveno multimedia) prepoznati.Probao sam i meni radi.

Last edited by tom; 22-08-2006 at 09:44 AM.
tom is offline  
Old 22-08-2006, 11:41 AM   #12
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Ja stavljam na bass Magneto 1.5. I mogu vam reci da dobijem jacinu a nista mi ne boji i ne kvari...

Dexxy is offline  
Old 22-08-2006, 12:33 PM   #13
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

elem, i sinoc sam opet imao potrebe da jednu bass gitaru koju je tanka u sub-domenu posteno podebljam da bi mogla da legne u mix , i opet je R-bass sejv d dej.. Naknadno sam equimom isekao oko 160hz usko i bass je od njonjavog smaraca seo lepo u baladu.. Ljudi, iako imam uad-a jos uvek nisam batalio da secem Equiumom... jesam li lud?
Arthur is offline  
Old 22-08-2006, 02:25 PM   #14
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

ma sve to sto radi R Bass moze da se odradi sa solidnim paramtrickim EQ i kompresorom, kompresujem do zeljene jacine, pa onda paralelno sa pojacavanjem odredjene bas frekvencije regulisem gain na kompresoru, znaci kako pojacam frekvenciju preko eq-a,tako smanjujem gain za odredjenu jacinu(uzevsi u obzir da sam otale paramtere dinamike vec podesio) meni licno odgovara i dobro odradjuje posao jedan mali i besplatni kompresor koji se moze naci na netu Blue Compressor...preporucujem ga svakom ko ga nije probao da ga nabavi jer stvarno odlicno odradjuje bass i kick...imam i TC-jev kompresor i Waves-ove, i DB-ove i Sonalksis i Timeworks i, kazem vam, ova spravica nije nista losija jer sam bas prije par dana radio eksperimet da uporedim kako radi koji kompresor.Stvaljao sam ista podesavanja na istom kicku samo sam mijenjao kompresore i ovaj "malisa" je sasvim dobro gurao pored ovih poznatih...

meni, takodje, uz bs gitaru ponekad dobro dodje obicni sine wave u dubljoj oktavi koji svira isto sto i bas linija...to moze dosta da pomogne ako je bas linija tanka, takodje moze da pomogne i malo distorzije na send, ali vrlo malo...

mada mene niko nije pitao kako ja radim sa bassom i kickom mozda ce i ovo nekom biti korisno
balthazaar is offline  
Old 22-08-2006, 03:12 PM   #15
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Dexxy
Ja stavljam na bass Magneto 1.5. I mogu vam reci da dobijem jacinu a nista mi ne boji i ne kvari...

uhhhhhh ....... neeeeeee ..... neeeee magneto ..... naravno da menja , boji i kvari ..... koristi onda bolje PSP saturator ili Voxengo analog flux tape saturator ......

Pozdrav
Max is offline  
Old 22-08-2006, 03:14 PM   #16
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Arthur
Ljudi, iako imam uad-a jos uvek nisam batalio da secem Equiumom... jesam li lud?

Po mom misljenju naravno da nisi ... meni je eqium i dalje naj eq za skidanje frekvencija , kupio sam sve sto ima da se kupi od ekvilajzera i eqium i dalje ostaje nezamenjiv .....

IMO ( ..... zavitlavam Da Beara sa ovom skracenicom )

(( shala ima pozitivnu konotaciju , posto ljudi uglavnom grubo shvataju shale kad se napisu ))

Pozdrav

Last edited by Max; 22-08-2006 at 03:17 PM.
Max is offline  
Old 22-08-2006, 03:15 PM   #17
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by balthazaar
ma sve to sto radi R Bass moze da se odradi sa solidnim paramtrickim EQ i kompresorom,

Probao ali nisam dobio ni iz blizu isti efekat ..... a i zasto bi komplikovao .... ovde dodas , pomeris pojacas ...... i to je to ..... posao gotov za 10 sec .....

Pozdrav
Max is offline  
Old 22-08-2006, 07:56 PM   #18
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
Koliko ja znam ( mozda gresim ) rbass pravi tranzijente a ne pojacaba postojeci bas ...... jer i kada ga kanal nema on i dalje " stvara " bas ..... kazem opet .... mozda gresim ....
Pa tipovi iz Waves-a se kunu da R-Bass radi upravo to.

Quote:
Originally Posted by Max
Meni licno je to jedan od najkorisnijih waves pluggova ....
ja ih sve nalazim dobrima. Da se moram limitirati na samo jedan "bundle" to bi definitivno bio Waves. Samo kazhem da R-Bass mozhe puno vishe od krpanja loshih baseva. Psihoakustika je "efekt" koi se tek pocheo koristiti ali vech sada je jasno da tim psihoakustichkim zakonima zapravo mozhemo bolje upotrijebiti zvuk i "prostor" (30 do 20000 Hz) kojeg na praznom CD-u imamo.

Quote:
Originally Posted by tom
Ako se ne varam,iako ih zvanicno vode kao manje-vise istu stvar,MaxxBass ima jaku funkciju da dize postojeci bas do nivoa na kome ce ga slabiji zvucnici(prvenstveno multimedia) prepoznati.Probao sam i meni radi.
Maxx Bass i R-Bass su zapravo ista stvar. R serije (r-comp, r-bass) su zapravo "user friendly" verzije starijih plug in-ova. Iza par jednostavnih kontrola se krije pravo malo chudo automatskih podeshavanja parametara prema input signalu i ruchno podeshenim kontrolama. R serija uvijek izvlachi optimum u kratkom roku, ali nie bash prikladna za "krshenje pravila" i experimentiranje s ne_bash_idealnim rezultatima.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules