|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |||
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
vazna stavka je i da OBXA filteri saturiraju, i to mu dosta daje ona "muda" koja su ga ucinila slavnim. ob-x demo: www.bluesynths.com (moras se logirati ali je free) ob-xa demo:www.babic.com/SYN/obxa.htm |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ne zaleci se preterano, ja sam verovatno imao PRVI U EVROPI (ne hvalim se dzabe, pitaj Lazu kome sam ga prodao za serijski broj...) svi ti "Beli" Oberheimi, sa 2, 4 (kao moj bivsi) i sa 8 SEM modula su skoro nemoguci za stimanje, morao sam da dolazim po sat ranije na snimanje i da ga drzim ukljucenog, jer mu je na chipovima bila "termalna" kontrola stimanja, ukratko, bio je "nocna mora" za svirke, a za "zivo" zbog totalno nekorisnog memorisanja saundova, NEMOGUC, mada je imao naj "Masniji" zvuk koji sam ikada cuo, pogotovo u unison modu. Kada se odavno pojavio ROLAND JUNO 60, odmah sam ga prodao Lazi da bih kupio isti...sada je vec druga situacija, ali mislim da je jagma za starim analognim sintovima 90% "fancy" a samo 10% realna potreba...pogotovo ako se ima pristup najnovijoj generaciji "Romplera" kao sto su "Fantomi" ili XV 5080, na kojima je moguce tako uverljivo namestiti taj "retro" analog feel da ga ni rodjena majka ne bi prepoznala da nije "Pure analog"
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Vrach |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Pa dobro...chovek tako misli...necemo ga valjda sad razapeti
![]() Po meni, stara analogija ima odredjeni sound koji je teshko imitirati ali takodje mislim da 90% slushalaca ne chuje razliku izmedju A i VA ![]() ![]() Osim za lichno zadovoljstvo, ne vidim veliku potrebu kupovine stare analogije, a to lichno zadovoljstvo, morate priznati, nije nimalo jeftino ![]() Last edited by MHz; 27-05-2006 at 10:09 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
ne bih se u potpunosti slozio za analogiju..ja i dalje ne mogu da postignem pored svih napora da na vst MS20 dobijem sound sa pravog MS20 sa istim postavkama parametara...verovatno zato sto je na hardveru neki elektrolit popustio ili crko ali u svakom slucaju meni je bas TAJ sound odlican,,ovaj drugi je blizu ali nema taj shmek...no u svakom slucaju koristim sve kombinovanu u izobilju...heheheh...slazem se samo u jednom:jako puno vremena treba izgubiti u radu sa analogiom..
a trenutno je jeftinija nego ikad bas zbog kise VST-a...
http://audiojungle.net/user/daddy_z/portfolio http://soundcloud.com/noisedestruction http://www.discogs.com/artist/Noise+Destruction "POZDRAVITE MAMU VAĆ U" Last edited by DADDY Z; 27-05-2006 at 11:48 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Clusterchord, i ja makar na ovom forumu cenimo analogne sintove i njihove designere. Da li si 80-ih imao Minimooga,Serge ,Moog i Buchla modulara mozda?Ili nekog Oberheima ,mozda i Propheta rev2 ?Ili Yamahu cs80 koja je po soundu i samom konceptu genijalnija od bilo kojeg i soft sinta i kojekakvih Virusa i Nord Leadova . Mana im je odrzavanje i kalibriranje ali vredi iskustva. Da mi ponude ultra mega giga setup sa svim VA i soft sintovima,Iconom i Pro Tools HD sistemima na jednoj strani i sa starom analogstinom ,trakasem i analognim mixerom na drugoj strani pogodi sta bi izabrao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa ko ne bi voleo da ima sobu prepunu pach-polja i da se igra sa njima po ceo dan... ali mislim da bih se prvo odlucio za ultra mega giga setup...jga, ti bi ono drugo i to je tako..shta sad da radim ![]() Jedino me zanima zasto, ako su se vec toliko vratili u modu, ne pochnu ponovo da se proizvode..chuo sam da je neko ponovo pocheo da pravi Rhodes...ili je to dezinformacija ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
sta posedujete od opreme ? | alavuk | Produkcija Elektronske Muzike | 19 | 30-10-2006 02:51 PM |
Zr festival... Fotke sa prve probe | Oggy | Promocija radova | 39 | 30-08-2006 10:48 AM |
Fotke | Shot | Dizajn i konstrukcija studija | 36 | 26-02-2006 02:37 AM |
Fotke na?ih studio | mandrak | Razno | 5 | 11-04-2005 09:57 AM |