|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
poz. znam da se sto puta vodila tema i ovde i u celom svetu oko toga da li je bolje koristiti npr SSL EQ hardverski ili plugin iz Waves-a npr...
ali evo zasto pitam to... naravno imam te 'kvalitetne/popularne' plaginove i fino zvuce kad se u dobre svhre i na dobar nacin koriste...ali pitam zbog ovog iskustva: imam el. gitaru ali ne pojacalo. igrom slucaja sam imao pojacalo nekih dve nedelje i uz sve to posedujem sm57. naravno, oprobao sam se da odradim stari dobar nacin usnimka gitare: sviranje gitare -> pojacalo -> sm57 -> focusrite 2i2 -> komp kad nemam pojacalo idem na plasticnu varijatu zvuka: sviranje gitare -> focusrite 2i2 -> komp i ta opcija sa pojacalom daje perfektan zvuk (bar meni, koji sam naviko na ove jadnije opcije haha) iako se radi o pojacalu Roland Micro cube (ko zna sta bi bilo sa nekim boljim) zna se da postoje i plaginove koji menjaju taj hardver, waves ima nesto, postoji Helix Line 6, Guitar Rig, itd milion takvih, znate vec...ali ni na jednom nisam osetio pravi, dobar zvuk kao sa hardvera(pojacala)...pitanje koje sledi je: da li isto to vazi i za eq, comp, limiter plugin-hardver odnos? i ako ne, ako moze objasnjenje kako to ima ocigledne razlike sa gitarom...ipak nisam toliko inteligentan da to shvatim sam haha |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
PT 10 vs. Cubase 6.5 render poredjenje..i jos nesto | Sky Net | Audio Software | 34 | 04-08-2013 01:32 AM |
Poredjenje mikrofona | filip | Audio Produkcija - Tehnike | 40 | 10-01-2013 11:54 PM |
Poredjenje izmedju U87i i U87ai ..zanimljivo | Moritz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 17-11-2012 06:03 PM |
Hi Pass - poredjenje EQ-a | idekius | Audio Software | 19 | 01-08-2006 09:48 AM |
Poredjenje monitora... | bezsmisla | Monitoring | 14 | 10-05-2005 12:41 PM |