Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 30-08-2016, 03:21 PM   #18
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: zasto toliko para? sf11

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
Tera i te kako! I to skoro bičem!

Tako što kada radiš, bilo u privatnom ili državnom mediju, ti kao korisnik imaš 0,00% odluke o izboru softvera!
Radiš na opremi i alatu koji poslodavac ima, pa se ti žali "Upravi vodovoda"...

A šta ćeš kući... - tvoj džep..!.

Dakle, sve znamo, sve super, i neki majmun, interesno ili politički postavljen odlučuje.
Jako me zaboleva da li to sve finansira ujka Sem ili domaći Kancelar... Svakako je neko ko o tome pojma nema... A bio sam i ovde i onde i tvrdim da je tako...

I sad ratujem sa "tehničarima" da objasnim termin FREE Plug in...

Prethodno sam morao ove "ujka Semove" da učim zašto nije dobro emitovati sa integrisanih kartica...
A radim na sve najslušanijim stanicama drugog grada najveće države u regionu... (nezvanično i za sve ostale svuda)

*abanerija, Vaso moj...
Svuda i u svemu!

Sreća pa nismo npr, medicinski forum......jož bi se narod poplašio...
Razumem ja šta ti govoriš, Boki. Uostalom, ne zaboravi da delimo isti geopolitički prostor. Ipak i dalje ne razumem kakve to veze ima sa cenom nekog softvera. Mislim, da sam gazda Sonic Foundru-jy, Sony-ja ili Magix-a nisam siguran da bih razmišljao o poslovnoj politici Javnog servisa Vojvodine.

Inače, naslušao sam se novinarskih „montaža zvuka” otkako su novinarima uvalili da budu sami svoji snimatelji i montažeri. Najviše sam bio fasciniran počecima te epohe, ono kad su reporteri otkrili Waves X-Noise, pa su reportaže zvučale kao da je mikrofon stajao u baštenskoj kanti za zalivanje.

Pozdrav,

Vasa
Attached Images

Last edited by awacs; 30-08-2016 at 03:58 PM. Reason: kanta
awacs is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules