Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 13-12-2013, 04:26 PM   #11
boki1978
Junior Member

Default Re: The Kemper Profiling Amplifier

Quote:
Originally Posted by Matya View Post
Ajde ja malo da izminiram, ali nije mi nikako jasno kako moze da skine EQ sekciju sa odredjenog pojacala. Dakle ako vec napravim svoj ton, uradim profil sa EQ-om postavljenim na odredjeni nacin, kako ce Kemper znati da li moj amp ima jedno-dvo-tropojasni EQ, koje su frekvencije u pitanju, koji Q faktor itd. Znamo da na odredjenim pojacalima ako smanjimo sve EQ potove kao da smo smanjili master na nulu...

Na dosta, pogotovo vintage lampasa, pozicija gaina, master volume-a takodje zna drasticno da utice na boju tona. Verujem da je vecina ovde svirala na lampama, jedan Marshall na kome sam se godinama izivljavao, JVM kombo je u pitanju, sa gainom postavljenim na 100% i promenom jacine master sekcije na svakih 20% menjao je karakter, boju i kompletan frekventni spektar tona koji izbacuje. Drugim recima, ispod 60% zvucao je kao bulja

Dakle verujem da moze skinuti odredjenu fiksnu ili trenutnu sliku, ali sta je sa varijacijama na temu? Tu su ostali prilicno nedoreceni.
Nista kolega ne miniras, pitanje je dobro a evo i kratkog odgovora. Zbog takvih mogucnosti raznih pojacala, ako recimo uzmete studijski odradjene profile (dakle profi) kao npr.ja, dobijate snimak i golog ampa i preko raznih mikrofona, raznih preampa, sa razlicito podesenim EQ (recimo blago gurnut u OD, bright, fat i sl.) sa razlicitim nivoima pojacanja, razlicitim gainovima, boostovima, fatovima i sl.
Dakle, da budem sto jasniji, ukoliko imate takav amp sa mnogim podesavanjima moracete i profilisanje da radite tako u koracima manuelno i snimite.
Tek tada mozete da donesete sud da li je zvuk zaista veran,a ja cu vam kao kolega koji svira vise od 20 godina reci da je zvuk bilo preko gitarskog cab-a bilo preko FRFR monitora - izuzetno dobar!

Last edited by boki1978; 13-12-2013 at 04:33 PM.
boki1978 is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules