Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Ma opu?teno čovek, nije bilo jasno da li si re?avao problem i tra?io odgovor na to pitanje iz tvog post-a pa mi nekako čudno izgledalo. Znam to da neki korisnici Reaper-a imaju fanboy fazon. Ja ne koristim Reaper i nemam iskustva sa njim, ali vidim da dosta ljudi čije post-ove usput vidim ovako na forumima, radi bez problema sa njim pa kontam da je to pre neka trenutna problematika tj ne?to u vezi skora?njih verzija (pa će se valjda i re?iti u bliskoj budućnosti, taj lik koji radi program brzo izbacuje nove verzije) nego ne?to ?to je generalna odlika tog DAW-a. A i uvek bih lično pre radio sa DAW-om čija mi logika rada le?i u odnosu na neki drugi pa makar tro?io i vi?e CPU-a. Meni lično ba? taj Reaper ne budi neku ?elju da radim sa njim, nije mi bliska logika, ipak sam naviknut na Steinberg. (jedino ?to sam svojevremeno oplakao kad je Apple kupio Logic i ukinuo PC verziju, ?mrc)
|
Ma slazem se... Meni je ipak CPU processing prioritet, jer ne volim da gubim vreme sa freez-ovanjem pa unfreezovanjem kanala ako nesto treba da se menja jer sam uvek u skripcu sa vremenom... Sto kazu neki ljudi pesma nije smiksana kad je smiksana, nego kad nema vise vremena...
Meni se Reaper svidja, za audio, workflow mi je savrsen, nema sta, mikser mi se svidja, nacin na koji editing funkcionise mi se svidja, time stretch se lako radi i odlicno zvuci itd... Za Midi ne toliko, ali za ono sto licno ja radim sa midijem je dovoljan... Ali sta da radim kad mi sa njim racunar radi kao da je Pentium kec na 166 mhz...
Presonus S1 s druge strane, ultra stabilan, ali mi za mnoge stvari treba vise koraka... Cilj mog posta onda prvog je bio da pohvalim S1 koji kod mene radi stabilnije nego najhvaljeniji Reaper...