Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 19-11-2012, 10:18 AM   #1
fix3r
Member

Default Master sa Fatarovim dirkama?

Moze li mi neko preporuciti master sa kvalitetnom dirkom? Znam da je bilo tih pitanja ranije, ali nikako da dodjem do konkretnog odgovora.

USB je pozeljan, mada moze i stari dobri MIDI. Iskljucivo studio, ne mora da ima Live pogodnosti. "Igracke" u vidu raznih reglera, dugmica i kojecega mi nisu toliko bitne, ali dirka je vazna. 5 oktava je super, 4 je podnosljivo. Za referencu, ja obozavam dirke sa Kurzweil-a PC3K6 - Fatar TP9. Sint akcija i za mene idealna tezina (Emu X-board je, recimo, suvise tvrda). Pokusavam nesto slicno da nadjem u "suvom" izdanju, ali slaba vajda. Vecina proizvodjaca ne navodi nista sem sturog "semi-weighted keyboard" sto moze da znaci i svasta i nista, a treba vremena probati sve to (narocito u Londonu gde su sinti radnje razbacane po periferiji). Jedino sto znam za sigurno je da je Novation SL MKII serija sa Fatarovom dirkom, ali nisam probao, tako da ne mogu da poredim.

Druga opcija bi mozda bila Rolandova dirka. Nije nista specijalno, ali je svirljiva. Ako je neko probao A800 Pro, kakva je u poredjenju sa tipicnim Rolandovim sintom? Yamahina dirka sa Motif-a je vise nego odlicna, ali sumnjam da se to ugradjuje u bilo koji drugi manji model/master (a velikog Motifa ne zelim da uzimam).

Ako ne mogu da nadjem master tog tipa mogao bi i jeftiniji VA sint da prodje (probao Blofeld-a pre nekog vremena, veliki otpor dirki koliko se secam. M-Audio Venom je bio jos gori).
fix3r is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules