Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 24-05-2012, 02:19 PM   #12
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Sta bi voleli da procitate u...

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Mislim da bi prakticna aplikacija i analiza pro/contra bila bitna za ovakav clanak, bas zato sto se radi o vrsti sada vec masovnih malih studija, koji uglavnom pate iz ovog ili onog razloga, koji se pretvorio u problem iz jednostavnog ne poznavanja materije, ili vere u reklame prodavaca. Upravo tu bi, mislim, tvoja pomoc bila dragocena.
Hm... vec sam imao taj problem. Nije (realno i prakticno) moguce uporedjivati MyRoom Design ni sa cim. Cega god do sada da se dohvatis, kao preduslov ima veliku sobu (LEDE, RFZ, N-E...)
Ako krenem da uporedjujem sa bilo kojim od njih, reci ce mi (vec jesu) da nijedan od nabrojanih i nije namenjen maloj sobi, te da uporedjujem babe i zabe, pogotovo ako "ljubitelji" arhaicnog i konfuznog LEDE dizajna osete da MyRoom mozda ima osnova da zvuci bolje (cak i u velikoj sobi, naravno). Tako da i to treba pazljivo uraditi.

Evo, svaki pokusaj da sa NAGURA neki od poznatih principa proporcionalnim smanjivanjem (skaliranjem) dizajna iz velike pocetne sobe u dosta manju, je uvek bio osudjen na propast. Jedan od razloga je cesto i neznanje samog dizajnera (entuzijaste ili ne), da recimo zadnji "zid" u LEDE nije "live" u celom radnom opsegu (ne sme biti cigla ili beton)... itd... da se ne rasplinjujem.

Usput, to je jedan od razloga zasto sam bio primoran da "presavijem tabak" i krenem iz pocetka.
Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Siguran sam da teoretsku osnovu mozes da 'ubrzas'. Akusticari ce razumeti i na osnovu asocijacija, a ostalima ni 200.000 ne bi bilo dovoljno! Poz!
Nemam uopste potrebu da informisem akusticare, dizajn je vec publikovan u naucnim krugovima i u Srbiji i internacionalno.

"Ostali" su, zapravo, jedini razlog pisanja i objavljivanja ovog teksta, a ima samo 2000 reci... plus fotografija i par ilustracija.

A 200.000 reci? Nisam siguran posle koliko desetina reci bi zaspali, ako bi POCEO tekst koji ima prostora od 200.000 reci, tako da to svakako nije opcija.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules