![]() |
Sta bi voleli da procitate u...
... clanku u popularnom casopisu na temu novog akustickog dizajna.
:) Potrebna mi je mala pomoc. Pripremamo clanak za casopis, ali zbog ogranicenja prostora (2000 reci) bi se orijentisali samo na ono sto bi potencijalne citaoce zanimalo da procitaju ako bi imali casopis u rukama. Znaci, kakvi bi vasi predlozi bili, odnosno koja vam se pitanja motaju po glavi, na temu nekakvog novog akustickog dizajna, koji do sada niste videli, na koja bi zeleli da pronadjete odgovore u tom nasem clanku. Ukratko, taj konkretan akusticki koncept je prilagodiv malim sobama, i drugi (hronoloski) koji je potpuno kompatibilan sa surround sound-om. Hvala! :D |
Re: Sta bi voleli da procitate u...
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Toliko o tome, jedino.. doduse, nisi razumeo sta sam hteo ovim threadom :) Ja vec imam (neki, svoj) novi akusticki dizajn (takav kakav jeste, kakav god bio) koga zelim da predstavim citaocima. Problem mi je mali slobodan prostor u casopisu te pitam clanove foruma sta bi njima bilo znacajno/zanimljivo da procitaju, posto je tema siroka i 2000 reci je daleko od dovoljnog da se sve opise. A sta ih ne zanima. Znaci... da li bi citaoc vise zeleo da procita o osnovnoj koncepciji, konstrukcione principe, nacine izrade, utiscima tokom rada u toj prostoriji.... itd i cega se vec nisam setio. Ja znam da opisem to nadugacko i nasiroko, jedino mi je problem sto nisam snimatelj niti producent... "ni nalik"... fokus interesovanja poznajem iz sasvim drugog ugla u smislu nepovezanih detalja ali mi nije blizak da bih u startu znao sta vas konkretno najvise zanima u takvim tekstovima. BTW, imam nekoliko tekstova napisanih za akusticare, i to je ok, ali to je potpuno drugi svet i tu ne moram da brinem o ovakvim pitanjima, s jedne strane nemam preterana ogranicenja u pogledu duzine teksta a sa druge strane ne moram da brinem da li citaoci znaju matematku, akustiku, fiziku i sta vec. Ako ne znaju moraju nauciti... da bi razumeli tekst. To u ovom slucaju nije namera, nego je cilj je da se dizajn sto vise priblizi krajnjim korisnicima sa 2000 reci i par ilustracija/slika. Nisam siguran da sam razjasnio u potpunosti ali se dodatnim pitanjima to moze popraviti. |
to bi onda trebalo da bude nesto vrlo uopsteno ali dovoljno interesantno da skrene paznju na probleme koji mogu da "vrebaju" u maloj sobi...a sa druge strane da navede potencijalne korisnike (producenti / muzicari) da se ozbiljnije pozabave problemom i naravno obrate nekome ko zna malo vise za (eventualnu) pomoc (tebi...):D
|
Posve odvisno za koji tačno stručni časopis ide.
Nivoja stručnosti je mnogo, jedni nisu ba? toliko stručni nego vi?e komercijalni. Primjeri: AES, ASA... tipovi ili MixMag, SOS... |
Quote:
EDIT: Mislim da sam to vec objasnio u prethodnom postu, nije usko specijalizovan casopis ili konferencija za akusticare (to smo vec uradili), nego je u pitanju casopis za krajnje korisnike akustike, snimatelje, producente, muzicare, audiofile... EDIT2: I nije tekst komercijalnog tipa, niti treba da bude, znaci nije oglas/reklama u pitanju... pre bi mogla da bude neka vrsta (edukativne) prezentacije. |
Pa onda im ka?i okolo pa na čo?e, kao ?to ti omogučava tih 2000 riječi.
Najbitnije je smiriti nizke frekvencije a onda su va?ne ?ive i zdrave prve refleksije i parket na podu:) daj im skicu svog principa, ETC... mo?da jo? da napomene? da ima več nekoliko kontrolnih koje koriste sličan princip i onda če ti ponestati prostora. Pogledaj druge njihove člankove, sve i ni?ta. |
Quote:
Mislim da me nisi razumeo. Ne trazim ja od tebe da mi napises tekst, pa da mi sad ispricas kako bi ga ti napisao (da bi mi pomogao). NE, trazim pitanja na koje bi citaoc potencijalno OCEKIVAO odgovore u tom tekstu, da bi pokusao da odgovorim barem delimicno na njih. |
All times are GMT +1. The time now is 02:52 PM. |