Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 20-05-2011, 06:59 PM   #9
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Default Re: jel mi mo?e neko pomo? oko konfiguracije

Quote:
Originally Posted by Matoree View Post
A da izvini.. Apple i diviner nabavljaju komponente iz NASAe ? (pitam po drugi put) ...jer imam utisak da hoces da kazes da su njihove komponente izdrzljivije? manje se kvare? sta? :S

Poredis kompjuterske komponente sa violinama, vredjas me, a jedini argument ti je da apple i rudaw imaju nesto sto ces osetiti samo kad ih probas :S (jel akustika sobe utice na rad kompjutera? lololol)
Nije stvar u osjećaju! Ma neću se vi?e ovim zamarati. Nije to jedini argument! Argument su ljudi koji ih koriste i koji su zadovoljni, a drugi argument su oni za koje sam spomenuo da im DIY masine i ne rade kako treba. Sto tu nije ok sa argumentima? Usporedjujem violine, jer ljudi necuju razliku izmedju Yamahine elektricne violine i violine od 100000 e... Ali to nije razlog da se po ovoj skupoj pljuje, samo jer ne razumijes. Da, da si radio na ozbiljnom workstation PC-u ili Mac-u, znao da bi postoje velike razlike u tome kako ti strojevi rade, kako su responzivni, kako se ponasaju u najkriticnijim situacijama. Ja cijelo vrijeme govorim kakva sam iskustva imao, a ti cijelo vrijeme samo skepticno pricas kako je sve to gluparija. Mozda bi trebali ukinuti ovaj podforum o racunalima, jer je to tolko jednostavno, da moze svatko malo prosurfat internetom i slozit si komp od prve, koji i sa i7 radi bolje od Xeona, Macova, Hp-ova ili cega vec. To je cisto sirenje dezinformacija od strane osobe koja nikad nije radila valjda na nicem osim DIY PC-u i sad misli da je to maksimum. E pa sorry, ali nije

Akustika neće utjecati na rad kompa, eventualno ventilacija -.- Nije mi namjera da te vrijeđam, ali osjećam velikudozu omalova?avanja u tvojim postovima i zbog toga instinktivno reagiram na ovaj način. Ne mora? pitati psihologe, malo prosurfaj internetom.
Tomislav is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules