|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Za Mackie moram licno da se potpuno slozim sa tobom, jer po meni, oni NIKADA do sada nisu napravili iole prefinjen ili istancan monitor, to isto vazi i za M-Audio (naravno, moje licno misljenje) Vidim takodje da si vrlo dobro primetio preterano izrazenu sredinu kod vecine Genelec monitora, izuzev naravno onih najvecih, mada to i nije lose za mix, jer dobro "gleda" u strukturu mixa, ali za slusanje je, bar meni, preterano agresivno, iako se zna da je 90% muzike bas taj "middle"... Boggy je vise nego iskusno i pravilno primetio da nije sve u ribbonu, koji nesumnjivo ima mnoge pozitivne osobine, narocito u brzini reagovanja, i gornjem frekventnom opsegu, ali, kako Boggy kaze, dobar ribbon kosta vise nego svi gorepomenuti monitori...(mada se i meni licno, prilicno dopada ADAM A7X) Posle dugih godina provedenih u slusanju, narocito studio monitora, a i HI-FI zvucnika, zakljucio sam (licni stav) da su dva najvaznija parametra DINAMIKA, i FAZNA KOHERENTNOST, sto krace znaci, da dobar zvucnik (monitor) po meni treba da bude koaksijalan, ili veoma blizu koaksijalnom, kao i da bude dobrano osetljiviji od 90db/W, a drugi parametri (napisani) su sekundarni. Mislim da bi, bar kako mogu da zakljucim, tebi prijao zvuk nekog AKTIVNOG TANNOY monitora, ali ne Reveal serija, nego nekog KOAKSIJALNOG, idi na sajt i vidi sta nude, mada, ako zelis mali, ne preskup, a dobar zvucnik, preslusaj KEF Q 300, a sa nekim dobrim integrisanim pojacalom, kao sto je ROTEL ili PIONEER, imas ih u firmi "4AUDIO" na 2 mesta u gradu. Takodje, vidim da si i ti "otkrio" neverovatno dobre (u svojoj cenovnoj klasi, naravno) zvucnike ESI NEAR 05 (ja sam licno kupio NEAR 08, cim sam ih cuo na par minuta, i odusevljen sam - tacno si ih analizirao) Mnogo srece, i prevashodno slusaj SAMOG SEBE, mani papire, performanse, a bogami i cenu, i u sirokom luku zaobilazi sve sto se zove "BOSE" All the best, S.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Aktivni budget monitori | Goran B | Monitoring | 53 | 17-09-2011 01:01 PM |
aktivni monitori u bg-u do 700e (par) ?? | pinga | Monitoring | 7 | 24-01-2005 07:21 PM |
Aktivni monitori (300 - 600 ?) - na okupu | Nocni | Monitoring | 5 | 21-10-2004 02:54 PM |