|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Dragi drugari,
evo ga jedan test 6 mikrofonskih preampa. Nije radjen preterano studiozno, ali su neki osnovni kriterijumi zadovoljeni (POLOZAJ U ODNOSU NA MIC pre svega, kao i nivo signala koji je na svim testovima blizak) Pred vama je 12 usnimaka vokala, koji je sniman sa 6 razlicitih preampa, 13 fajl je matrica za isti, tako da mozete slusati na suvo, u matrici, mixati, dodavati reverb...... Matrica je nastala za potrebe novogodisnjeg programa, lokalni tezga bend je svirao uzivo kod mene u studiju..... pevano kako je pevano, sve iz prve, za test, ostalo dooosta falsha, ali to nije tema... matrica nije definitivno mixana, ali za ovu situaciju je dovoljno frekvencijski, dinamicki i prostorno izmaltretirana Elem, zasto 6 preampa a 12 fajlova? 2 preampa su modovana, pa sam snimio original i modifikaciju. Druga dva su snimana u razlicitom gain rezimu (jedan na cak 3 nacina), jedan je sniman i sa ukljucenim filtrom koji radi nesto (nije bitno sta, ali se cuje). Preampi se veoma razlikuju po klasi i ceni..... Znaci, sve je clean, bez icega izmedju preampa i a/d, i bez ikakvog plugina na vokalu...... namerno sam ostavio i malu pauzu pre svakog pevanja, ima i tusta da se cuje (sem lupkanja o stalak za mic). Mikrofon je Violet Amethyst Cilj testa nije da se razotkriju neke drevne mistifikacije, nego da ljudi mogu da cuju razlicite sprave kako razlicito zvuce, i da vide razlike kod modifikacije preampa....... i vide da li im te razlike vrede onoliko koliko ih placaju kupujuci ili modujci Evo linka, 320kbps mp3, ako zelite i 24bit wav mogu da okacim http://www.sendspace.com/file/1mppll slusajt, pa cu napisati koji su preampi u igri, a kasnije i koji je koji takodje, ko ima primedbu na nacin na koji je test uradjen, neka uradi svoj test koji je relevantan, laboratorijski precizan i sl...... mislim, da ne bude komentara nije isto pevano....naravno da nije......ko zeli da uje, i ima cime, ima i sta
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 24-01-2011 at 11:09 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test 3 totalno različita preampa | ggulin | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 04-03-2010 04:20 AM |
Restauracija WSW germaniskog univerzalnog preampa | roginator | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 21 | 26-09-2009 10:41 AM |
Dilema oko preampa?! | lakir | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 02-04-2009 07:57 PM |
potrebna el. shema preampa za mic. | splatch | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 03-04-2005 02:28 PM |