Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 24-11-2010, 09:29 PM   #22
Zoki
Member

Smile Re: Razlika (aktivni vs pasivni monitoring)

Boggy

-Kao sto sam i mislio kod tebe sviraju kilogrami i novci.
-Naravno da capitive coupled amp u ovom slucaju nije ono sto si ti pravio kad si bio klinac,gde se radi o kondenzatoru koji je sprega izmedju pojacivaca i zvucnika sto je slazem se vrlo lose resenje.
Ovde se radi o principu da se filterski kondenzatori u napajanju pune i prazne sinhrono sa promenom izlaznog signala u tacki vezivanja zvucnika,kojom prilikom su isti vezani na komplementarne parove izlaznih tranzistora(ne racunajuci ulaznu i driver sekciju)ciji se kolektori nalaze na potencijalu mase.Ako i dalje nije jasno slobodno pitaj ili pronadji shemu
gde je ovaj princip detaljnije prikazan.

Tvoja izjava da frekventna karakteristika i dovoljna kolicina snage nije preduslov da sistem ima dobre karakteristike je vrlo interesantna jer navodi na razmisljanje da mozda treba teziti frekventno nelinearnim pojacivacima male snage koji ce nas zadiviti svojim perfektnim zvukom.

Ja spadam u one konzumente muzike koji zele da cuju iz svog sistema
ono sto je prilikom snimanja i produkcije zabelezeno na snimku,a ne da mi sistem dodaje i oduzima nekakve magije i carolije.Magija se nalazi u kvalitetnoj produkciji i ima je onoliko koliko su izvodjac i producent zeleli da je bude.Samo je treba verno reprodukovati.Zato mi je vrlo interesantan soj ljudi koji pokusavaju da sa prilicno nelinearnim pojacavacima retro konstrukcije (tipa A klasa cevka 300B isl..) i malom snagom tipa 2x8w itd ,proture pricu o nekakvom nazovi HI-FIDELITY-ju.Ako neko zeli sire objasnjenje neka slobodno pita da demistifikujemo pricu.

Na osnovu cega ti klasifikujes tako visoko SCNSPEAK revelator zvucnike koje zaist jesam poprilicno platio.
Da li si imao priliku da radis sa njima ili na osnovu tekstova koje si citao,ili na osnovu cene koja je vrlo visoka?

Takodje na osnovu cega toliko minorizujes BEHRINGER A500 a nisi ni upucen o cemu se tacno radi?Recicu ti samo da smo sa SCANSPEAK revelator driverima imali velike probleme da ih dovedemo na crtu(ravan frkventni odziv) dok je Behringer A500 nakon friziranja lepo radio kako na mom tako i na drugim sistemima mojih prijatelja(vrlo saren spektar raznoraznih renomiranih zvucnih kutija)

Sto se tice mog licnog iskustva razlika izmedju pocetka i kraja price (iste kutije,isti driveri i isti pojacavac sa pasivom skretnicom,i iste kutije isti driveri i ista pojacala u aktivnoj varijanti)jeste zaista spektakularna,i to je moj odgovor na temu AKTIVNO - PASIVNO i razlog zbog cega sopstveno iskustvo preporucujem svima.Sve ono sto sam ovde izjavio nije plod citanja belosvetskih casopisa i sajtova,ispredanja raznih prica i fama,mistifikovanja materije itd...vec je plod svestranog visemesecnog rada na sopstvenoj opremi u sopstvenom prostoru uz ogroman entuzijazam i znanje mojih prijatelja gde smo zajedno dosli do respektivnih rezultata koji se cuju.Ko hoce da se uveri ima poziv da dodje i cuje pa neka sam zakljucuje.
Zoki is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules