Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 24-03-2010, 12:38 AM   #19
Bambino
Member

Default Re: Win7 - DAW!!!

Quote:
Originally Posted by 66musicman View Post
Ako ti krcka ispod 8.ms latencije onda ti je stvarno CPU malo slabasan.
Verovatno, ipak je to samo AMD X2 4000+, tako se ponasao i na XP SP3, samo sto sam na XP-u u startu iskljucivao Visual Effects, sve opcije, a ovde sam ostavio par opcija ukljucenih, jer sam negde nasao "How to make Win 7 faster". Opet kazem, nisam iskljucio "pola stvari", vec par kozmetickih opcija, koje meni iskreno, uopste nisu bitne. Jos cuvam Ghost File sa kompletnom instalacijom XP-a, i kad uporedim sa Win 7 pod opterecenjem, mislim da je Win 7 stabilniji, i daje malo vise lufta u radu procesora, naravno posle navedenog tweak-a. Na Steinberg-ovom forumu sam nasao detaljan tweak za Win 7 DAW, poigracu se, pa cemo videti rezultate. Naravno, najlaksa varijanta je da kupim Intel i7 processor quad core, ili predjem na drugu platformu, nisam probao, verujem da je mnogo bolje, ali, kako nas narod kaze, koliko para, toliko muzike! A sa druge strane, i potrebe su razlicite, a i ukusi, neko voli plavuse, neko crnke, neko brinete...Ja samo iznosim svoje iskustvo i subjektivno misljenje. I jos nesto sam zaboravio, mislim da je TC Konnekt 48 karta koja trazi jaci CPU, ipak je moj procesor slabasan za nju, ali, za sad je ovako, dok ne legne nesto jace, a nadam se da ce to biti uskoro...Takodje sam probao Win 7 na laptopu HP Pavilion, Intel Celeron 410, 512Mb RAM-a, i na njemu je jedva radio, tako da sam vratio XP. Toliko od mene, pozz.
Bambino is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules