|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
Ne, takve programe ne koristim, imam Hirens Boot CD na kome ima svakojakih programa tog tipa, a ne instaliraju se, tako da, kad mi zatreba tako nesto, preko njega podignem sta mi treba. Moguce da mi je procesor malo tananiji za Win 7, pa se javljaju problemi. Nasao sam na Cubase-ovom forumu da su ljudi imali problema sa grafikom i u XP-u, i u Win 7, zavisno od chipa, goooglacu jos malo, valjda iskopam nesto... mislim da se tice grafike, ili konflikta grafike i jos necega, a nema nacina da se proveri...videcemo...ne odustajem lako, tvrdim da je Win 7 najbolji i najstabilniji PC OS koji je izasao, samo traba malo vremena da sve legne na svoje mesto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Member
|
![]()
Resen problem, u opciji Visual effects, iskljucio sam sve opcije, sem poslednje, koja omogucuje koriscenje teme Win 7, pa je posle toga prestalo krckanje, nema ga uopste, bez obzira koliko maltretiram C 5, cak mogu da smanjim latenciju na 8ms, a da ne krcka, e ispod toga pocinje krckanje, ali ovo mi je dovoljno za rad. Ja sam inace vec bio iskljucio vise od pola opcija u Visual effects, sto je dosta ubrzalo rad, ali sve je nepotrebno za nas sem zadnje opcije koja omagucava koriscenje novih tema, ako se i to iskljuci, onda sam namesti Classic temu iz win 98. Ako necete lep izgled, iskljucite i to. Hvala svima na pomoci, savetima i interesovanju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
Ako ti krcka ispod 8.ms latencije onda ti je stvarno CPU malo slabasan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ali dobro... ako ti sve radi... super... ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#25 |
banned
|
![]()
Win je dakle i dalje k.... za audio, kao sto je uvek i bio, ako moras da iskljucujes pola stvari da bi radio kako treba. Nikad oni to nece opraviti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() pozdrav bogi p.s. E da.... druga keksavog za preCednika!!! ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Member
|
![]()
Verovatno, ipak je to samo AMD X2 4000+, tako se ponasao i na XP SP3, samo sto sam na XP-u u startu iskljucivao Visual Effects, sve opcije, a ovde sam ostavio par opcija ukljucenih, jer sam negde nasao "How to make Win 7 faster". Opet kazem, nisam iskljucio "pola stvari", vec par kozmetickih opcija, koje meni iskreno, uopste nisu bitne. Jos cuvam Ghost File sa kompletnom instalacijom XP-a, i kad uporedim sa Win 7 pod opterecenjem, mislim da je Win 7 stabilniji, i daje malo vise lufta u radu procesora, naravno posle navedenog tweak-a. Na Steinberg-ovom forumu sam nasao detaljan tweak za Win 7 DAW, poigracu se, pa cemo videti rezultate. Naravno, najlaksa varijanta je da kupim Intel i7 processor quad core, ili predjem na drugu platformu, nisam probao, verujem da je mnogo bolje, ali, kako nas narod kaze, koliko para, toliko muzike! A sa druge strane, i potrebe su razlicite, a i ukusi, neko voli plavuse, neko crnke, neko brinete...Ja samo iznosim svoje iskustvo i subjektivno misljenje. I jos nesto sam zaboravio, mislim da je TC Konnekt 48 karta koja trazi jaci CPU, ipak je moj procesor slabasan za nju, ali, za sad je ovako, dok ne legne nesto jace, a nadam se da ce to biti uskoro...Takodje sam probao Win 7 na laptopu HP Pavilion, Intel Celeron 410, 512Mb RAM-a, i na njemu je jedva radio, tako da sam vratio XP. Toliko od mene, pozz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
![]() A na mom licnom lap topu win7 takodje radi super,lepse izgleda,podseca me na mac ![]() A kao sto Boggy rece, mislim da cemo se nacekati da bilo koji drugi sistem osim XP-a proradi za nas audiophile .. Licno mislim da nema sanse da nas nateraju da predjemo pre svega sto ni sami proizvodjaci ne umeju da napisu dobre drajvere pa cak ni sam RME.. stalno neki problemi ,nekome radi a vecini ne ,savrseno radi samo na XP Jedino ce moci da nas nateraju tj.isteraju ![]() Bambino,Win7 jos uvek nije proradio kako treba i pitanje je kad ce sto se profesionalnog audio tice.. za XP su bile potrebne godine rada i znoja da se napisu kvalitetni drajveri,i sada kada ih imamo i kada nam sve radi kako treba,mi trazimo bolje ![]() ![]() U zdravlje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ivan Lekic
|
![]()
P.S. Ukucaj u google "Win7 plavi ekran" .. pa vidi koliko hiljada tema
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Kao i uvek u dosadasnjoj M$ istoriji, sve se to resi za cetiri-pet godina, kada isprave (svoje) bagove i sa agresivnog i prepotentnog pristupa podredjenima (RME i ostali), kojim skrivaju da im je proizvod, u stvari nedoradjen i nedovrsen... predju na neki normalniji odnos... jer bez podrske tih proizvodjaca ljudi imaju alternativu u Apple proizvodima... koji nisu bez razloga promenili procesor(!) ... jedino za sve to treba vreme... mnogo vremena. Nevolja je sto svaki put kad zavrse posao, potrose sve novce i padne im prodaja... jer su svima prodali. I umesto da tada rade odrzavanje toga sto su napokon napravili, krenu da prave nesto novo i da silom teraju da se operativni sistemi promene, da bi oni mogli da zarade. To je bilo od MS DOS, Win 3.11, preko Win NT, Win 2000, Win XP... s tim sto je ovaj poslednji najstabilniji windows koji sam ikada imao na racunaru (sto ne znaci apsolutno stabilan i nenadje*iv)... a sad vidite koliko sam (desetina?) godina cekao na tako nesto... ![]() ![]() Ocekujem da ce Win 7 da postane upotrebljiv za mene od SP2 pa na dalje... tako je barem do sada bilo sa Win 2000 i Win XP... pre toga se ne treba nadati niti gubiti vreme... Sto se tice promene diskova, nadam se da postoje zakoni po kojima to moze da im se zabrani... ili se barem nadam da ce postojati neko resenje za to... posto ne znam da li M$ moze da ima toliko uticaja na proizvodjace diskova... videcemo... pozdrav bogi p.s. u stvari sada sam skapirao... proizvodjaci ce promeniti diskove i ovako i onako... jedino je kvaka sto M$ nece napisati podrsku u XP za nove diskove i eto njima ekstra prihoda... a nama novih nevolja.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 24-03-2010 at 01:54 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Win7 | eternoRBC | Computer Hardware | 2 | 07-03-2010 07:07 AM |
win7 i veliki fajlov | Hollow Mind | Audio Software | 6 | 05-03-2010 05:43 PM |