|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima!
Cesto pratim ovaj forum, moze se dosta ''naucit'' i saznat. Uglavnom, pitanja su dosta opsirna, pa nisam znao u koju bio podsekciju to sve svrstao pa sam se odlucio za ovu. Nedavno, ja i prijatelj smo odlucili ulozit novac u opremu. Do sad smo sve radili sa plug-inovima, mixeve, itd....dakle sve ITB. Ali uvijek u finalnoj verziji pjesme nesto fali u tom zvuku, neke topline, dakle tok analognog zvuka. Vama ce sad vjerojatno ova pitanja zvucat smijesno, ali eto, moram od nekud pocet. Samo da kazem, produciramo house i trance glazbu....i sad zelimo snimat vokale....pa tu pocinju problemi. Sad imamo M-Audio Audiophile 192 audio interface kojeg mislimo zamijenit sa RME Fireface 800. Trebali vjerojatno nekakav mixer, analogni, mali....da li se isplati kupit nesto tipa SSL X-Desk ili Neve 8816 (iako mi nije jasan princip na kojem ovaj ''summing'' mixer radi? Pa ako netko moze objasnit, bilo bi mi drago)? Onda, da postignem taj thick, phat (ili koji vec izraz postoji) zvuk....isplati li se ulozit novac u: Compressor - AMS Neve 8802, Empirical Labs EL 8X-S Distressor i Universal Audio LA-2A? Eq - AMS Neve 8803 i Api 5500? Ono sto mene najvise zanima je nacin rada s tim....dakle, nije mi jasno npr. kad zavrsim s produkcijom pjesme, dode red da se radi mix, moze li se nekako preko mixera gurnut svaku audio track-u posebno naprije na eq, malo se poigrat s tim , pa gurnut na compressor i onda to sve vratit u Cubase? Mislim, vjerojatno se moze, ali mi nije jasan taj proces kako to obavit. ![]() ![]() Dakle, htio bi gurat sve audio track-e kroz neke od tih eq-a i compressor-a koje sam nabrojao a sve da bi dobio ajmo reci, taj topliji i masniji zvuk. I onda kad bi to vratio sve u kompjuter, dovrsio bi mix sa UAD2 plug-in-ovima. Da, evo npr ovaj Api 5500 eq ima dva kanala, dakle to znaci ja mogu 2 kanala s mixera, tj iz Cubase, gurnut na njega u isto vrijeme? Ili ne....? ![]() Posto planiramo snimat vokale i akusticnu, clean electric (funky) i bass gitaru....koje bi mikrofone preporucili? Nadam se vasim odgovorima....i da ce te pomoci noob-u!!! ![]() Pozdrav EDIT: Moze li se nekako izbjeci da se ne kupuje mixer, pa da se direktno snima npr. na APi Audio 7600....i da je on s ostatkom nekih od compressora i eq-a koje sam spomenuo povezan na RME Fireface 800....? Je li to moguce ili se bas u takvim situacijama mora imat mixer? Last edited by XFactor; 07-02-2010 at 11:52 AM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Oprema za studio | TOSHO | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 38 | 26-05-2009 12:50 AM |
studio oprema,mi?ljenje | didovzub | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 07-10-2008 12:42 AM |
Zvuk u kolima | idekius | Razno | 41 | 01-08-2008 12:57 AM |
Zvuk na terasi... | pincium | Computer Hardware | 1 | 18-05-2008 03:58 PM |
Zvuk... | kVu | Promocija radova | 6 | 11-03-2004 08:18 PM |