Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 05-09-2009, 03:10 AM   #1
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Sony (Sonic Foundry) Acid useri, ajmo!:)

Imam jedno pitanje za vas,
Godinama koristim Acid (od verzije 3) za pravljenje ritmova ,kad je hiphop u pitanju i neka takva vrsta muzike, kad je real drum u pitanju tu sam vec u Nuendu sa Toontrackom i tu nemam nikakav problem, isto kad sviram ceo novi instrumental u Nuendu, opet nema problema radim drumove sa Battery-em, a problem se javlja kad koristim acid za aranziranje nekih loopova, sempling itd, i pravljenje ritma uz to, problem je njegov stretched preview iz njegovog explorera, naime neke one shot fileove on vidi kao loopove, i onda mi stretchuje uz tempo i to zvuci razvodnjeno, tipa one shot od sekunde i po, neki kick sa dugim tailom ili snare sa dugim tailom vidi kao loop na 300 bpm-a i tako neke enormne stvari i onda strechuje i preview je odvratan.
Ima li leka za ovo da ne stretchuje file-ove uz tempo prilikom preview-a?
U poslednjem ocajnickom pokusaju sam probao da re-wireujem Nuendo i Acid, tako sto sam sklapao semplice u Nuendu i onda probao da u Nuendu iz Battery-a radim ritam, ali proces je tezak i mukotrpan a i Nuendo se svaki put srusi...
Ima li ovde ljudi sa slicnim problemima i ljudi koji su ga resili na neki nacin?
Jan is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules