Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-08-2009, 08:39 PM   #34
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: Opet Black Eye Peas !!!

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
nema zameranja...free speach !!

jbga...kako da das nekome "konkretan" savet?
Da promeni akorde iz c dura u G dur?
Da promeni kompresor na (lose ) odsviranom basu..?
Da ubije pevaca?

Pa meni niko nije davao savete kad sam poceo i kad sam dosao ovde....kupim plocu / CD, stavim sluske, slusam, analiziram....izbor zvukova, aranzman, ko sta svira, koji instrument sta svira i kad...zasto je to ovako i onako..koji reverb itd..sve se to cuje.
I tako vremenom pokapiras kako sve to radi zajedno i u tom nekom analiziranju / inspirisanju / kopiranju dodas nesto svoje i polako razvijes svoj stil...

Mozda bi i vise uradio da sam znao da sviram (Slowstar me molio da mi pokaze note svojevremeno,a li ja nisam hteo !!)
A mozda i ne bi...znam ljude koji mega sviraju - ali ideje niks! Nula!! Mnogo su optereceni "pravilima"...

Svaka pesma je kao knjiga - sve moze da se procita (ako znas da citas)!
neko procita i pravu knjigu pa nema pojma o cemu se radi...u pesmi se cita izmedju redova...

100 puta sam spomenuo susrete sa ovdasnjim A&R likovima koji bukvano slusaju tvoj rad prvih 45sekundi do minut!! Ako sve nije na mestu - ostav!!
Na popravni...ako sledeci put "padnes" - nikad nece da te zove vise...

Dok sam malo aktivnije radio muziku, nije bilo pravila..samo "osetis: kad nesto valja, kad je miks/produkcija/aranzman gotov. Problem je sto 99% ljudi to NEMOZE da oseti.
To se ne da nauciti...

bas sam se raspisao (inace kopiram neke libraries 6 x po 1 TB !!! pa sedim i dosadjujem se....)
Da, sto se tice ucenja kako se "komponuje" tu malo teze, sto kazes, il imas il nemas..

Sto se tice tehnickog dela tu se moze dosta toga nauciti

Mislio sam vise u fazonu tips'n'tricks

Verujem da si imao tezi nacin dolaska do znanja kako se radi, provaljivati sam kompletnu audio-produkcija pricu je najtezi nacin, struggle is overrated

Ono sto ljudi danas ne mogu da shvate je da, bez obzira na "virtuelnost" studija, dobar mix nije lako uraditi..treba vremena, a i ucitelj (po meni)

Ono sto je ideja je da forum malo "ozivi" kroz konkretnije akcije...u principu se sve vise svodi na debate sa RTS1 nego na konkretnu razmenu kako se sta radi
Everbeatz is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules