|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#26 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako je mislio na veeeliki difraktal treceg reda kod Bob Ludwiga, tako daleko nisam isao do sada, jer nije bilo ni prostora ni vremena ni para ni zahteva za tim... Realno mislim da je "fraktalisanje" difuzora odlican nacin da se smanji red difuzora, relativno pojednostavi izrada, a opseg uticaja bude cak i siri. Osnovni problem kod fraktalnog difuzora je proracun opsega rada malih difuzora i vece konstrukcije, BEZ preklapanja frekvencija, i to ces morati sam da se iskobeljas (domaci zadatak). Nije uopste trivijalno ISPROJEKTOVATI difraktal akusticki homogeno ili uniformno, a da se pri tom UKLOPI u ZADATI prostor... barem meni to nije bilo trivijalno... ali to sam samo ja. ![]() Ako nisi u stanju da proracun uradis sam, onda ti je najjednostavnije da se okrenes "dobroj staroj" 41-ici... koja je relativno siroka, a odlicno se pokazuje u radu. pozdrav bogi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Transport panel | mirun | Audio Software | 4 | 31-08-2009 09:59 PM |
Poliuretanski difuzor | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 12 | 13-01-2009 12:00 AM |
Medijapan kao difuzor | rale_ | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 14-09-2007 03:14 PM |