![]() |
#15 | |
MAO
|
![]() Quote:
Logično pitanje koje sledi je - šta biva sa odnosima pod tolikim pritiskom limitera? Svi odreda kukaju kako im potom nestaje punch-a na tim levelima, da bubnjevi nestaju i sl. Mnogi su jednostavno kupili TC Finalizere (ne kažem da su u pravu), i mixaju kroz njih, i rade fine-tunning mixeva pod opterećenjem. Ja sam dosada uglavnom mixao kroz neki radni nivo limitinga, i zatim popravljao koliko mogu. Jednom prilikom sam tako radio, i nosio ceo album na mastering u ozbiljan studio, ali sam exportovao bez mojih master plugova. Dakle, smixao sa njima, pogasio ih, odneo u studio, i tamo replicirali sa ozbiljno lepim i skupim spravama ono što sam ja na mixevima čuo. Rezultat je ozbiljno glasniji i meni prijatniji od mojih probnih verzija sa pluginovima. E sad me samo zanima, na osnovu čega si ti izneo toliko decidno svoj stav, pretpostavljam da si isprobavao sve varijante, pa me zanima da podeliš još neku reč i iskustvo sa nama. Dakle, šta biva sa tranzijetnijim delom materijala koji si namestio u mixu da ti radi kako želiš, posle spaljivanja na masteru? |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mastering Q | karingalo | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 4 | 02-04-2009 03:56 PM |
Mastering | Eyes | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 28-08-2007 01:47 AM |
mastering | nunuk_t2L | Produkcija Elektronske Muzike | 3 | 10-08-2007 10:59 AM |
Mastering | radsoul | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 27-03-2007 08:43 PM |
Mastering | Rhino | Zoran Vračević - Vrač | 11 | 30-07-2006 04:59 PM |