Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 16-10-2008, 04:05 PM   #19
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Default Re: shta radite kada.. Moan zone :)

@ Retroman -
naravno da nisam mislila na izgubljene slucajeve koji misle da su 'kanal a Bog peva iz njih' pa ne treba nista da rade...pricala sam ovo jer znam par ljudi koji zaista dobro pevaju i poseduju znanje o pevanju, a jednostavno ne uspeju to da pokazu uvek kad treba,iz nekog razloga... pevaci jako cesto imaju problema i poteskoce,treba im izaci u susret i pokloniti malcice strpljenja..ukoliko su vredni toga naravno...a vidim da se vecina slaze sa mnom..jer rezultat moze biti drasticno bolji u snimanju...jer jbg,pevaci su ziva bica,ne mogu uvek da predvide kako ce im se glas ponasati..malo tolerancije s obe strane nije na odmet..kad bismo se svi odmah tako odje*avali bez kompromisa niko ni sa kim ne bi radio...

@allegrosteva..da,vidis to je jedna zanimljiva stvar...mnogi pevaci koji su navikli da samo pevaju uzivo imaju taj problem...cula sam za milion slucajeva..
koliko sam primetila do sad,uglavnom je stvar u losoj dikciji...jer se ne primecuje toliko uzivo..a na snimku kad je vokal 'in your face' cujes detalje i zgrozis se...
a i obrnuto-ovi sto stalno pevaju u studiu (vecina ih ima zatvoreniji vokal,uglavnom zbog bolje dikcije i privlacnije boje glasa) kad dodje nastup - katastrofa,fals do falsa!
problem u tom liku verovatno lezi u tome sto nije navikao da slusa sebe kad se snima..kao i ta devojka o kojoj je sale pricao u ovom postu..pevala je sa mnom u reziji pre toga i stvarno ok zvucala,a kad smo krenuli to da snimamo -uzas!!
reci mu da se snima svaki dan ko pomahnitao...to je jedino resenje koje mi pada na pamet..mada trebace mu vremena u sv sl

poz

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules