Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 21-05-2008, 02:03 AM   #20
Kirdan
Member

Kirdan's Avatar

Default Re: Snimanje bubnja

Quote:
Originally Posted by RokStudio View Post
Imaš da kupiš Yamaha i Roland modele, koji pokrivaju i 90% tržišta u USA, tako da nije problem da to uzmeš ovde (da li baš imaju na lageru ne znam, nazovi ih pa proveri). Jedino ako kopajući po forumima i gledajući prikaze (što ti svakako preporučujem) zaključiš da želiš nešto drugo - to ovde nećeš naći. Ja sam u USA kupio Hart Drums Studio Master set koji nema gumene površine kao jeftiniji setovi od velikih proizvođača već mrežaste za bolji osećaj, a košta kao ti gumenjaci.

To zavisi od modula koji uzmeš. Neki moduli imaju samo stereo izlaz i sve se smiksuje u modulu pre toga, oni skuplji imaju 4 i više izlaza pa možeš da rasporediš po želji. Imaj u vidu da su bolji moduli jako skupi. Ako baš želiš da direktno snimiš zvuk iz modula koji ima samo 2 izlaza, možeš jednostavno da snimiš kao MIDI pa onda posle da 2 po 2 elementa puštaš preko njegovog MIDI ulaza i snimaš. Ali nema razloga da ne snimiš kao MIDI i da sve ode kroz komp ako će se koristiti samo u studiju - tako možeš da uzmeš samo običan MIDI modul bez zvukova (ili neki jeftiniji model čisto da ima neke zvuke, npr TD3) i da mnogo uštediš.
Ok, hvala, ovo je pomoglo... Samo par stvari...

Kada kazes ako zakljucim da trazim nesto drugo, sto ovde necu naci, na sta mislis, sta to drugo ?

Dalje, jasno je, posto ce se koristiti samo u studiju, bolje mi je da jednostavno spajam na MIDI, kupim BFD2 i uzivam .

Znaci, ne treba mi taj modul sa zvukovima, mogu da uzmem jeftiniji model ? Ma uzecu i skuplji, samo ako ima da se kupi u Srbiji. Fora mi je samo da obavezno ima (fizicki) citav hihat, jer sam gledao neke jeftinije modele samo sa pedalom za hihat, bez tanjira...

I ponovo ne pomenusmo... Gde bi to pazario, koga da zovem da vidim sta ima u ponudi !?
Kirdan is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules