|
|||||||
| Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#27 | |
|
Junior Member
|
Quote:
![]() E evo nas opet, ja samo da naglasim da sam procitao sve sve sve topice o svemu ovdje (oci sam morao da mazem svaku noc jer su se iziritirale vise Znaci, princip je jasan, cilj je jasan, sredstva su poznata...donekle. Kapiram kako da napravim ok absorper za mid-high, ali sto se bass frekvencija tice... Problem je sledeci: na mnogo stvari sam alergican, pa mi se i od same pomisli na bilo kakvu vunu kija. Jos je poznato da ne valja inace za zdravlje (a imam i doktore u familiji pa mi zivi ne daju da to unosim u studio). I sta je alternativa ? Mogu li sta postici ako dovoljno (puno) azmafona uguram, zguzvam u coskove ? Kapiram da je vuna uvjek bolja i jeftinija, ali ipak, milije mi je zdravlje od para. I sta su superchunks !? Kapiram za sta se koristi, ali sta bi "po naski" bilo to ? A sto se tice svih 12 coskova, ukljucujuci i povrsine dje se zid spaja za plafonom/podom... Kako njih "srediti" ? Na isti nacin kao i osnovna cetiri ili !? . Gledam da na pocetku odmah dobijem sto bolje rezultate, nije problem da ulozim u to odma jer sam svjestan koliko znaciI jos, sto se tice diffusora, jasno je i a "must" na zadnji zid, ali na strop, dje tacno mislis ? Kolika povrsina da se pokrije odprilike ? I absorbere za RFZ sa strana mix pozicije, da li trebaju da idu od poda do plafona ili je dovoljno manje ? Hvala puno, zivio ! ![]() EDIT: Gledao sam onaj drugi DVD od "Secrets of the pros" i poglavlje "The Big Secret" koje se bavi detaljno akustikom studia, i tu je covjek po imenu Manny LaCarrubba (provjerite na netu, ako ko zna sta prica, onda on zna) i on je pokazivao, objasnjavao i membranske bass apsorbere. Sta kazes na to ? Last edited by Spofolica; 19-05-2008 at 11:56 PM. |
|
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|