Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 13-03-2008, 12:57 AM   #11
slowstar
Pro Member

Default Re: Beovizija 2008

Vidi, priznajem da sam ucestvovao i na tome, al' mogu da kazem da je bolje organizovan od Beovizije, mada to nije bitno, jer je moje ucesce vezano iskljucivo za "kintu". Ipak, u nedostatku boljih poslova, od necega mora i da se plate racuni za struju, telefone, grejanje ITD ITD ITD - rupa bez dna.
U ovoj situaciji nemanja posla, ne sme da se bira. Na samom festivalu (Grand) nisam bio prisutan, nisam cak ni gledao TV prenos, jer sam imao snimanje nekih gudaca, koje nisam mogao da odlozim, ali znam da su nagrade na Grand festivalu neuporedivo znacajnije, kao i da nije bitno samo prvo mesto, vec i sledecih pet - sest, i sto se nagrada (love) tice, i pozicije...Ja pokusavam jos uvek da budem "profi", a kada si profi, moras da radis sve sto ti se ponudi, ukoliko nije nesto bas ekstremno lose, zar ne...
Uostalom, ako sam mogao da radim za Colu, Bregu, Zanu, Olivera, Cobija, Mikija Jevremovica, Sladju Milosevic, ITD ITD ITD, ne vidim problem da uradim i aranzman za Anu Bekutu, koja je vrlo prijatna i pristojna osoba, a osim toga, peva bolje od vecine pop-pevaca sa kojima sam radio, sto za mene znaci lak posao prilikom snimanja vokala, cak nisam morao ni da budem prisutan, do sinhronizacije muskog hora i mixa, koji ja Lacky iskusno odradio.
Licno bih veoma voleo kada bi se organizovao neki festival sa ZIVIM VELIKIM BENDOM, koji bi sam po sebi bio gala, a i "rascistio" bi situaciju sa totalnim neznalicama, koji nazalost vladaju danasnjom muzickom scenom (opet, CAST IZUZECIMA) iz prostog razloga, sto bi neko morao i da napise aranzmane za takav bend, a ne da folira slaganjem loop-ova i tzv "aranzmanima" uradjenim na piratskom Cubase ili Nuendo softveru, koristeci uglavnom gotove komponente - razumes valjda o cemu pricam...Sto se tice organizacije festivala, i tu pored dobre volje i truda, ipak vazi pravilo "Koliko para, toliko muzike" barem donekle. Ne znam zasto postoji toliko mucki i lobija, i pitam se, kako taj doticni kompozitor, tekstopisac, menadzer, ili pevac, legne da spava, sa saznanjem da je pobedio ili se visoko plasirao zahvaljujuci mahinacijama i manipulacijama?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules