|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Na prvi pogled deluje da sam malo pobegao od teme, ali buduci da se ovde najvise pricalo o akustici prostorija, smatram da je ovoj temi ipak tu mesto.
Zanima me kako da popravim zvucnu sliku u klubu od 100 m2 Dodje kvalitetan bend, kvalitetni mikrofoni, ozvucenje... ali sve dzabe, kad su dole plocice, a bocni zidovi i plafon ravni... 1. Plocice hocu da uklonim: Koji materijal da postavim a da prezivim i sa odrzavanjem (cigare, zvake, blato) 2. Na plafon iznad bine sam postavio osam stiropora 1000 x 500 x 50mm, i sad hocu jos preko toga da stavim zastavu 3 x 3m, i iza bine na zid drugu zastavu 3 x 3m. Buduci da cu zastavu da pravim, koji je najbolji materijal za to? 3. Imam dva prozora, preko njih cu isto da pravim dve manje zastave 4. Na plafon sam rasporedio i 30-ak stiropora 500 x 500 x 10mm, po bocnim zidovima su slike, i to jos ne znam kako da resim. Da li bih resio nesto kada bi na nekim mestima stavio: http://www.auralex.com/acoustic_foam...am_wedgies.asp Kutija od 24 komada kosta 150eur, i to bih preziveo ako stvarno radi posao. Ne razumem se, a ne bih zeleo da stavim nesto pa da mi ubije samo visoke, na primer. Treba mi nesto sto ubija koliko toliko podjednako... Naravno, imam problem sto ne moze da izgleda ruzno, odose gosti ako u podne piju kafu uz kartone za jaja ![]() Ako neko zna foru, ili se seti na sta jos da obratim paznju, neka viche, bicu zahvalan do neba. Znam da bi trebalo da zovem nekoga da pogleda i da isprojektuje, ali to mi odmah zvuci kao skupa varijanta. Ja ipak ne pravim gluvu sobu, vec samo da popravim sliku... Last edited by Yeahlenn; 05-12-2007 at 01:12 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Akustika za malu reziju | DzoniPFC | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 12-09-2009 01:27 PM |
akustika garosnjere/polozaj monitora | Monroe/Rampart | Dizajn i konstrukcija studija | 6 | 06-09-2008 02:14 PM |
Akustika Threadovi po redu - dema0206 | DeMa | Dizajn i konstrukcija studija | 52 | 24-07-2008 08:45 PM |
Akustika prostorije za slusanje muzike | Tiki the Boyler | Dizajn i konstrukcija studija | 13 | 25-11-2004 02:12 PM |