Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 23-10-2007, 08:41 AM   #33
Don Solaris
Pro Member

Default Re: Prophet 5

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
Don , ne ljuti se ali slazem se s Roginom, utoliko da tako precizne informacije i kvalifikacije bolje da dajes o sintevima koje si koristio iz prve ruke.
Ma što bih se ljutio. Znaš i sam da kad tražim neki synth, prvo gledam sve njegove loše osobine i moguće probleme. Razmišljao sam o P-600 i vidio da se ljudi žale na CPU i sl, tjedan dana nakon toga zvao me Rogina nešto, pričali smo o P5 i ja sam mu usput reko dal mi se isplati ubost P-600, na što mi je on spomenuo da je popravljao jednog, da nešto nije radilo i sl. potom smo prešli na Polysix (bez da dovršimo priču o P-600), pitao me koji phaser imam i sl... nebitno sada.

Uglavnom... ja sam na kraju samo zbrojio infromacije koje sam čuo. A) ekipa se žali na cpu, jednom radi, jednom ne radi B) rogina imao p-600 koji isto nije radio iz prve

1 - možda mi je roginator i rekao za hladan lem ali ja ga nisam pažljivo slušao taj trenutak,
2 - ili sam zaboravio u međuvremenu,
3 - ili mi možda nije stigao reći za hladan lem, pošto smo nastavili pričati o Polysix + Phaser. Jer da sam znao da je hladan lem u pitanju, sigurno to nebih smatrao kao neku ozbiljniju prijetnju ili BUG u uređaju.

--->> Ako je moj zajeb (tačke 1. i 2.) baniram samog sebe sa foruma na mesec dana. Vidimo se 23.11.

Quote:
radije nam pricaj o monopolyiju kako napreduje ?
Sve sređeno. Onaj "kvar" nije bio kvar. Jednostavno sklopka za gate polarity je bila u među položaju. Trebalo ju je pomaknut u jedan položaj i potom nazad i od onda synth radi. No, tada sam ustanovio da mi Decay na VCA envelopi ne radi. Dobro, to je dečja igra za popravit: CMOS chip je 1kn. I barem sam ugradio postolje, pa se sada može mjenjat.

Usput, još sam dodao par postolja na cjelu VCA ploču da mogu mjenjati operacijska pojačaja i usput provjerio stara i nova. Fakat ima razlika. Mala, ali ima je. Ona stara imaju malo veči PUNCH, ali im je ovojnica amplitude nepravilnija. Ova nova rade bez greške, imaju nešto bolji frekvencijski response (idu više), ali nemaju taj impulsni punch na početku. Ja ostavio stara....

Kad smo kod Monopolija. Filter dere ko blesav. Ajd mi molim te preporuči neki analogni kompresor. Jer kad odvrnem filter, to one na snimalici u distortiju, a ako stišam, onda se pak ne čuje ostalo.

Quote:
i sto je s dovozom iz Japana (JP8 itd) ? ako ga ubodes prije Rogine znas da ce poluditi hahaha
Možda prije JP-8 ide prvo JP-6. Naravno nakon SH-101 koji je seledeći na popisu. Cena: toliko jeftino da ne smijem reći, dobio bih batina....

Last edited by Don Solaris; 23-10-2007 at 12:40 PM.
Don Solaris is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules