|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Evo ovako:
-za dvadesetak dana mi dolazi u studio jazz-rock band i bubnjar obozava zvuk Bonhamovog seta. Kako postići taj zvuk? Pretpostavljam da close miking nema bas previse smisla s obzirom na zvuk. Bend sam vec radio live i jako dobro sviraju ali bubnjar je svirao na Yamahi maple custom tako da mi to ne pomaze bas. Bubanj je ogroman set Ludwigov (kasa 26 tomovi 13 14 18 i 20) snare signature Sonorov (ne znam koji tocno model ali je jako dubok i vintage, metalni). Znaci bubanj je slican, bubnjar je jako dobar samo jos fali dobar izbor mikova i dobar engineering. I tu pocinju "problemi". Moje iskustvo snimanja bubnjeva se svodi na par punk-rock i metal bendova tako da prakticki nemam dovoljno iskustva. Od mikrofona posjedujem par komada SM57, D112, B52, Oktave uparene MK012 i SE2200 (za HH). Znaci to ne moram iznajmljivat a planiram iznajmiti jos par komada tako da mogu eksperimentirati. Imam dobrog prijatelja u susjednom gradu koji mi moze iznajmiti sta god mi treba. On ima veliki arsenal mikova samo ja moram rec sta mi treba. Ima RE20, D12E, Oktave, Rode NT5, Neumanna, AkgC451 Stereo itd... Koji su vasi prijedlozi za taj session i koje mikrofone bi koristili za prvi izbor? Napominjem da sam takav set Ludwigov (onaj prozirni) cuo samo jednom u zivotu i pomislio sam kako bi ga bilo tesko snimit ![]() Oni su trio tako da bi se snimalo sve live (bubanj,bass,ritam gitara) tako da cu vjerojatno imati i problem sa leakage-om. Svaki savjet je dobrodosao. Imam na raspolaganju 16 kanala. Moja neka pocetna ideja je: 1.kick RE20 2.snare sm57 3.snare sm57 4-7. tomovi sm57 ili nesto drugo 8. over lijevi oktava 9.over desni oktava 10.hihat se2200 11.room lijevi ? 12.room desni ? 13.bass direct 14.bass d112 15.gitara sm57 16. talkback ![]() I da, basist oce zvuk Billy Shehana (sa Niacinom) he he No to je drugi problem...
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Histria Festival - Elton John... itd... | idekius | Razno | 8 | 04-04-2009 07:12 AM |
john legend - super retro stvar | DaBear | Razno | 3 | 15-11-2008 03:14 PM |
JOHN WILLIAMS - CONDUCTER SCORE ili sl. | ANITA | Razno | 47 | 30-10-2004 07:20 PM |