Elem, montirasmo Mackie u moj skromni atelje i naravno, okupasmo sobu subovima i bassevima, te dobismo divni fashionable comb filtering, iliti, srpski, opstu papazjaniju od frekventnog odziva. Najupecatljivi problem (osim subova koji reverberisu po 2 sekunde (!) ) jest nedostatak konkretnosti u opsegu oko 100-200hz, znaci ona lepa tvrdoca koju svaki self-respected kick mora da ima na dnu

Sta je tu je, vecina budzeta je otisla na sredjivanje ventilacije i srodnih civilizacijskih potreba, te nam preostaje da se logikom stapa i kanapa snadjemo za akustiku (barem za prvo vreme). Dakle, treba mi preporuka za jednostavno ublazavanje posledica pravouganoih osnova moje sobe 4.5m x 5m, u maniru "uradi sam"..
P.S : jedno zapazanje : kada smo testirali Mackie i uporedjivali ih sa NS10 u tom opsegu (100-200hz), Yamahe su ispadale veoma konkretnije.tvrdje... Ostaje nedoumica da li je to rupa u opsegu Mackie-a, ili posledica toga sto Mackiji guraju mnogo vise subbasseva u prostoriju pa time prave znacajno vecu papazjaniju od divnih mojih Yamahica... ?