Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-03-2011, 05:20 PM   #33
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Kontakt 4 CPU problemi...

Hehehe, pa nisam ja rekao da si ti amater daleko bilo, nego onako uopste kazem ako jesi onda ti aranzer radi super, nema potrebe da se patis sa miksanjem...

Ma vidi, uvek mi je smetalo tripovanje "klavijaturista" oko tih aranzera, svi oni zajedno znaju celu azbuku do pola, muzicki totalno nepismeni, ceo vokabular im se svodi na "muljavo" i "pracka", prosto kad mi neko pomene aranzer kao benchmark, ne bude mi mnogo dobro, iako sam ih i sam svirao.

Ne kazem, moderni aranzeri su uradjeni dosta ozbiljno, ali samo u pogledu efekata, sto se semplova tice, zakon fizike ne mozes prevariti, granice su odavno dostigli i od G800 na kome se najsladje sviralo, nije se desilo nista revolucionarno.
Ali, tu se javlja paradox, "klavijaturisti" su sa svojim glavama u '93. godini, a svi su kupili instrumente za 3K Eura i to pravi problem, koriste par procenata onoga sto instrument moze, a sto je najgore svi se lupaju u grudi kako njihova sprava zvuci dobro, a ustvari je sve to katastrofa.

Sto se tice semplova, pa vidi pojedine stvari su odradjene jako dobro, pre svega Superior Drummer 1 sa SVIM bleed-ovima, kao i Scarbee MM Bass, te dve banke semplova se mogu i odsvirati i namiksati veoma dobro, gotovo kao da je u pitanju ljudska interpretacija na pravom instrumentu.
Samo, ne treba mesati stvari, aranzer iz prve treba da uradi posao, bar je tako nekada bilo, a ovde su ipak mnogo vece mogucnosti.

Ono sto Jan kaze, pa nije bas skroz tako iako treba teziti sto biljem usnimavanju. Secam se Queen traka iz 1975. koje smi svi imali prilike da probamo da namiksamo, to je ocajno snimljeno, dok je finalni snimak ispao vrhunski, Mandusic Vuk...

Kontakt i DFD, ako mi verujes razmisljao sam da mi je mozda to problem, ali koliko se secam sa trojkom je pocao taj DFD da ide uz Kontakt, ne mora se dodatno instalirati, pritom on vec cita sa diska gde ne pokazuje nikakvo opterecenje.
Ali hajde da probam, verovatno je problem neka glupost...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules