|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kako cuvate ideje?
mobilni je najbolji i najbrzi nacin za sacuvati ideju Da li imate u glavi citavu pjesmu ili je "krojite", recimo da imate tekst pa na njega radite muziku, dio po dio? obicno krenem od jednog inicijalnog dijela (uvod, strofa, refren) i ako sam u stisci sa vremenom krojim dalje a ako nisam ostavim da se hladi Koliki procenat vaseg rada je ideja, inspiracija a koliko tehnika komponovanja i aranziranja? iako je moje pitanje i mozda malo glupo zvuci reci cu da kod mene licno zavisi od pjesme do pjesme... Da li je muzika koju pravite muzika koju volite i osjecate? ovo pitanje je malo intimno ali mislim da nece skoditi, sto se mene licno tice mogu muziku da podijelim na onu koju stvarno osjecam i onu koju radim da bih mogao od toga da zivim... Da li vas inspirisu ljudi ili dogadjaji? Inspirise me sve ono sto mijenja ustaljeni tok dogadjaja... jos uvijek nemam muzu... ![]() eto ljudi jos par nekih pitanja,da prosirimo thread... Inace Anita iako si istaknuta predstavnica zenskog pola na forumu ides daleko pravo, svaka cast... ![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Je li ovo dobra ideja? | Tomislav | Computer Hardware | 2 | 12-04-2007 08:42 PM |
ideja | Arthur | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 02-10-2005 11:11 AM |
DEMO ideja | Steka | Promocija radova | 22 | 25-05-2005 08:50 AM |
ideja | dr.Ru | Vlado Georgiev | 2 | 24-02-2005 12:33 PM |