|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
recimo da posedujem veliki prostor u kome bi zeleo napraviti rezijsku sobu, ali ne da zauzima ceo prostor nego manji deo (oko 20kvm). Da li bi imalo smisla dici zidove od rigipsa, duple sa vazduhom izmedju u smislu izolacije onoga sto dolazi spolja? I sta bi jeftinije izaslo da se napravi, rezija ili gluva soba (posto se pored nalazi vec jedna akusticki obradjena soba, korektna, pa da znam, sta gde da selim).. Da li bi se u tom slucaju, zvucni izvor koji se nalazi unutar sobe, mogao osetno reflektovati od spoljne prostorije, one koja okruzuje rigips zidove?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Bilo bi super da nacrtas prostor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
pa pomalo je debilno.. jednostavno zamisli veliki pravougaonik koji zelim da podelim na pola.. cime i kako a da nije skupo
takodje, da li to onda znaci da mogu da napravim unutrasnje zidove od rigipsa i da dobijem samim time vec pristojnu akustiku unutra? mislim, da napravim sobu u sobi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Hm, sad nesto razmisljam, mogao bih ja da ti izmisljam rupu na saksiji ali sto kad mozes da nacrtas i okacis na ovaj forum http://www.johnlsayers.com/phpBB2/index.php . Tamo su frikovi koji se samo time bave... Mnogo ce bolje da ti pomognu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
nisam siguran da bi imali razumevanje za budzetska ogranicenja koja imam.. tako da slobodno izmisljaj rupe na saxiji, ja jos ne znam cemu to sluzi
![]() koji je materijal dobar za podnu oblogu, a da nije parket? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
obični tepih?!?..
na johnlsayers.com imaš puno toga za pročitat i naučit. imaš i budget dio foruma za baš to što opisuješ---malo para a radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Kao prvo.. nemoj od pravokutnika napraviti kocku jer je to akusticki gledano najgori oblik prostorije za studio.
Za pod... par cm stiropora i brodski pod. Nije preskupo, mozes sam postaviti, preporuča se za snimateljske prostorije da sadrze sto vise drva (radi onog karakterističnog toplog zvuka). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Ma covece, poseti johnlsayers i daj im nacrt oni ce da ti urade ceo plan za dz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ton magistar
|
![]()
dimenzija i omjer zidova ti je jako vazan, ako krivo prigradis, trebaces puno naknadnih intervencija. jedan brazilski akusticar je izracuna optimalni omjer (dizina:visina:sirina) za 'mala studija'. formula je jednostavna i imas je u knjizi akustika prostora od ozrena bilana.
nazalost, neznan napamet omjer a knjiga mi je trenutno u shota koji upravo prigradjuje i uredjuje svoj studio. posalji mu pm, on ce ti rec koji je to omjer.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Synthetic - ideja | Lag | Razno | 9 | 08-07-2009 08:55 AM |
Je li ovo dobra ideja? | Tomislav | Computer Hardware | 2 | 12-04-2007 08:42 PM |
Difuzori-par ideja | OFF | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 21-11-2005 04:22 PM |
ideja | dr.Ru | Vlado Georgiev | 2 | 24-02-2005 12:33 PM |