Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 22-07-2007, 01:59 PM   #26
Don Solaris
Pro Member

Default Re: Stigo CS-15 !!!!

@alavuk: Ma neće da se spali. Synth je odspojen od prvog dana. Ja sam samo napajanje spajao u struju - to je zasebna pločica u synthu.

@roginator: u pravu si. ?tovi?e, mogu dat da mi slo?e EI tako da mi postolje za ?arafe bude točno gdje je bio i prethodni, pa ga mogu za?arafit u synth - nemoram jo? smi?ljati kako da ga fiksiram.

Inače mislim da sam otkrio ?ta je bio problem. Definitivno previsoka volta?a. Sa donje strane trafoa sam na?ao podatak da je sekundar 19.2V, a on je davao meni 26V.

Mislim, vidio sam ja da on meni daje 26V ali sam mislio da je to ok volta?a i tu nema ?ta da skuri. Generalni zajeb! Zaboravio sam da puni Gretz re?e dve poluperiode odjednom !!!!!!

Znači: ako imam 25V izmjenično na sekundaru i pretvorim to u istosmjerno to onda nije 25V x koeficijent konverzije, nego 25 x 2 x koeficijent konverzije. Npr: 25 x 2 x 0.65 = 34 V. Toliko sam i dobivao iza gretza (i kreten čudio se odkud tolika volta?a). 34V je definitino previsoko za TA7179 regulator koji je predviđen za maks 25V (skinu sam specifikaciju). A vjerovatno je previsoko i za 2 tranzistora koje sam skurio.

Naravno, pogađa?, kada bi na sekundaru imao predviđenih 19V tada bi nakon ispravljanja imao 25V. A na toj volta?i radi TS7179.
Don Solaris is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules