Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-10-2006, 11:49 AM   #25
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Default Re: Hardware reverbi

Quote:
Originally Posted by perun
Iako ga nismo niti cemo ga koristiti kao glavni procesor,
Meni je to bio prvi digitalni reverb (pre nekih 20 godina), i naravno da je morao da sluzi kao glavni reverb, ali sta god da sam mu radio uvek sam cuo neki metalni prizvuk, i ogadio mi se za sva vremena, toliko da me vise u zivotu nije interesovalo ni da cujem bilo koji Yamaha reverb.
Quote:
ima funkciju za gomilu sitnih sranja u mixu!
Jednom prilikom sam se igrao sa onim najlosijim reverb pluginom u Logic-u (ne cak ni Platinumverb), jos u vreme 4.8 verzije Logic-a. Ogolim ti ja njega, skinem mu densiti na minimum, i prosto da se cuje granulacija kao krc, krc dok radi, da se najezis, potpuno neupotrebiv za bilo koji instrument, ili vokal, al' ajd' da probam da na taj reverb stavim gate (opet neki iz Logic-a), pa da propustim dobos kroz sve to. Rezultat je bio iznenadjujuce dobar, dobio sam nesto sto nebih mogao sa nekim drugim reverbom, veoma interesantno i upotrebivo. Dakle za sve moze da se nadje neka korisna funkcija, ali Yamaha kao reverb, ne hvala, dajte mi radije bilo koji plugin.
Quote:
Mogu da izjavim da je odnos cena/kvalitet sasvim Ok,
Dobar deo mog ogorcenja proistice iz cinjenice da sam Rev 7 platio papreno, i kad sam kasnije kupio Roland Dep 3, Rev 7 je odmah presao na funkciju (iskljucivo) delay-a, iako je bio 4 puta skuplji nego Dep 3.
Quote:
I da, nema remote! ... Bar ja nisam video Rev7 sa remoteom...
Ima remote velicine kreditne kartice, ali ga nikad nisam koristio, posto je kao i sam Rev 7, prakticno neupotrebiv.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules