|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]()
vaso nemoj da se uvredis tako sam ja babe i familiju kao klinac dozivljavljavao kroz zezanciju neku zdravorazumsku poruku tj da ti kaze sta je "zlo" (zena nikako ! aludiram na ko me ter'o) dok je vecina sve to povrsno kontala ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
VIP Member
|
![]()
ZaÅ¡to bih se uvredio, pobogu? Nama je u startu bilo jasno da osam od deset ljudi neće ukapirati tu ozbiljnu stranu benda. Mi smo vrlo svesno bili alternativa i u odnosu na RTS i na B92 i na Akademiju i na sve one koji su svoje političko-estetske kriterijume zapisali u kamenu. Ove likove doživljavam isto tako, samo je vreme danas joÅ¡ gore nego devedesetih, pa im je i sudbina da ostanu deep underground.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#33 | ||
Member
|
![]() Quote:
Ovo je sve pod uslovom da ne pričamo uopšte o spoju sa ciljem sprdnje, a vidi se da i neki ljudi iz filma ida malo na "tongue in cheek". Quote:
Ja recimo nisam nikada nisam sreo slučaj da neko istinski poštuje jazz, rok ili bilo šta slično, a da isto toliko poštuje/izvodi turbo folk. Takav primer naprosto ne postoji. Svi koji istinski krenu da rade te kompromise se ili žestko ograđuju od suštine neke pojave, ili moraju da se zalivaju nekim alkoholom da mogu nešto da svare. Ne pričam o primerima gde se poštuje izvorna narodna muzika (i ono što se oslanja na nju), npr. Leb i sol, i ne pričam o primerima gde nekome iz turbo folka iz bilo kog ličnog razloga legnu 2-3 pesme. Last edited by komil; 07-10-2017 at 04:33 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
evo dacu neposredni primer moja 14-godisnja cerka slusa uglavnom balkanton retko ali retko onaj najgori turbo folk ima jebeni prezir prema tome , ume da odvali doorse iz nekog razloga , ume da pusti neki odlican nu soul/rnb i pop . pa je nekad priupitam kako moze da slusa sve to jedno po drugo bez imalo blama mi odgovara mi da ona ne pravi razliku , mada mi je velika nepravda sto se ne bavi dj-ingom ume iz tog tresha da izvuce lepe pesme ,jednostavno je ne zanima kao ni crtanje ili bilo kakva likovna obrada (genetika od oba roditelja) ! mogu isto da navedem turbo primer kad neko rip-ne svi kao rip ovaj onaj a nisu ga slusali tokom celog zivot a eventualno culi jednu mozda pesmu od njega , najvise pucam na momenat kad je ripnuo dejvid bouvi , ja zigija nisam toliko slusao niti sekao vene kao moja zena , ali ima toliko stvari da su jednostavno muzicka istorija kao sto je ashes to ashes (mislim na funk dzitru i bas liniju najvise nenadjebivo) ja se raspisao ... elem tragikomican primer https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
menjam nove fosile za ritam masinu ... ![]() xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda" Last edited by alavuk; 07-10-2017 at 05:38 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
VIP Member
|
![]()
Pa kontroverzan sam, mene i inače nije lako svariti u komadu
![]() Ne mogu da se stavim u mozgove ove ekipe, pa da tvrdim da zaista razumem šta hoće i zašto to rade, ali na osnovu onoga što pričaju u filmu kapiram sledeće: Oni u turbo-folku, pop-folku i novokomponovanim narodnjacima prepoznaju ono čega jednostavno nema u drugim žanrovima popularne muzike – totalno zanemarivanje „građanskih“ i „urbanih“ vrednosti. I ne samo zanemarivanje nego i pišanje na glavu tim vrednostima. Ono – sve karte na sto, bezobrazluk, razvrat, sva energija na 110% i udri. Mislim, pazi, to su činjenice koje čak ni oni koji vole sve one vrste muzike koje si pomenuo ne mogu da ospore. Pitanje je samo kakav predznak staviš ispred tih činjenica. Koliko vidim, jedini greh koji se u ovoj diskusiji stavlja na dušu ovoj ekipi je što uzima te činjenice zdravo za gotovo, i što ih nije u startu obeležila minusom. Ali zašto bi? Njima TF ne označava samo džipove sa tamnim staklima i ulične obračune kao meni. Oni ga u ovom kontekstu uzimaju kao čist zvučno-energetski događaj. U krajnjoj liniji, ni džipovi sa tamnim staklima ne obeležavaju samo krimose i polupismene ljude. Kako mi rekoše, u Novom Sadu postoji kvart ograđen rampama u kom pored krimosa živi i jedan od prvaka postpetooktobarske Srbije, multiinstrumentalista, a flautista po srednjem obrazovanju. Ima i u Beogradu jedan isto građanski i urban lik koji je sklon tamnim staklima i obezbeđenju dostojnom Arkanovog, taj je diplomirao FDU. A mislim da ni jedan ni drugi ne slušaju TF, osim kad su u biranom društvu. Svet je komplikovan, kultura je komplikovana, pa ni tumačenje ne može da bude jednostavno i jednoznačno. Ovi ljudi iz filma to sasvim dobro pokazuju. Njihov najveći neprijatelj su predrasude, ali vidim da se ne sekiraju zbog toga. I ne treba da se sekiraju. Pozdrav, Vasa P.S. Dok sam završio pisanje (uz sva ometanja koja su mi se u međuvremenu desila) preteče me @alavuk.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 07-10-2017 at 06:16 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Na nivou priče je meni ovo ok, i bogami mnogi ovo pričaju (nije da si jedini u tome) ali ja lično nisam naÅ¡ao nijedan primer. Navedi mi jedan primer ovoga, da je neko iz te priče, a da po tebi zaista ima kvalitet. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]()
pa vidis ti dizelasi su uzeli obrazac oblacenja iz hiphop-a siroke dizel lone , cvike i sl. tako da je sve turbo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Mislim, meni je cela ova priča smeÅ¡na jer se vrti oko prezira prema TF-u, a u stvari se svodi na „mnogo dobro smo igrali, ali zajebo nas sudija“. Ove turbotroničare svečano zabole uvo za tu priču, a možda iz prikrajka čitaju sve ovo Å¡to piÅ¡emo i upiÅ¡avaju se od smeha. I ja bih se upiÅ¡avao da sam na njihovom mestu i da imam upola manje godina nego sad. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#39 |
Member
|
![]()
Ako se priča i vrti oko prezira prema TF, nije taj prezir neke neodređene i iracionalne prirode, postoje razlozi.
Elem, priča može do beskonačnosti, ja sam mislio da samo kažeÅ¡ neki primer nekoga (ili samo pesme) ko sa istom straÅ¡ću može da svira/producira/snima TF kao i neku vrstu umetničke muzike. Čisto da shvatim Å¡ta je tu neka vrednost na koju bih mogao da obratim pažnju i malo se prosvetlim. Koristilo bi mi, evo recimo, putujem negde autobusom i majstor odvrne TF, Å¡to bih ja (od malena) to shvatao kao mučenje, ako mogu sebe da nateram nekom poÅ¡tovanju i toleranciji. Ja sam privatno prepun primera ljudi koji su pokuÅ¡ali da naprave životne kompromise sa TF branÅ¡om, niko nije izdržao do kraja. Ja recimo ne vidim da su TF postali luđi i bezobrazniji od RnR scene, već tuplji i pogubljeniji. Ok, možda koriste kvalitetniju drogu, jer su danas po tom pitanju svi informisaniji, a oni prosto imaju i viÅ¡e para. Samo ne vidim da su to opet zasluge koje bih pripisao njima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Turbo folk ili sta god ? | ugljesa | Promocija radova | 8 | 24-10-2012 01:46 PM |
gastos folk.......... nova kategorija | shashko | Razno | 12 | 27-11-2010 11:30 AM |
Folk(Narodna)muzika | master29 | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 111 | 03-03-2008 03:28 AM |
YU Pop & Folk VS. ....... | idekius | Razno | 53 | 28-11-2007 10:48 AM |