|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Možda zvučim tako, nisam hejter, života mi..., naprotiv znaju me neki članovi!, želim da izazovem reakciju! Sve je bolje od letargije i predaje! Prosto, samo da zakuvam malo, pa streljajte dalje... Dobra je tema... Forum pomalo čini stvari crno belim, ali ok... Ajmo dalje, šta kažu ljudi... ![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() previše gledamo da ne zgazimo jedni drugima na ego a to je i ubilo forum po mom skromnom mišljenju. peace! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Moderator
|
![]()
...Forum je tu poslednja žrtva u lancu...al' ajd...
![]()
![]() |
#44 |
Member
|
![]()
Zato treba odstraniti tipove ala obicni user jerbo uvijek rovare unutar redova slozne brace. No kako god, ka necu unistiti ni vas ni glabu kakva god ona bila. I kako sam rekao 99% ljudi ne cuje razliku digital-analog, ne cuje razliku između mp3 96kb i flaca iszo tako taj isti postotak uziva u ovome sto se nudi.
Peace |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Moderator
|
![]()
gotovo sam očekivao ovako neki nihilistički komentar, i zato se nisam upuštao u dalju "raspravu"
![]() Bockie, pobedio si. <3 Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#48 |
Member
|
![]()
Ja bi se malo ubacio na temu, naprosto volim ove teme
![]() Koristim upravo metodu navedenu u naslovu tj. analog summing na "običnom" mikseru. Doduše najčešće ga koristim i prilikom snimanja, ali eto i miksam preko njega. Imam 32 kanalni AD/DA konverter koji je, rekao bih, dobar (bar meni dobro zvuči, ali o tome ću kasnije). Uz miks pult koristim i outboard reverbe, kompresore, delaye i tako neke stvarčice. Sve to skupa radim na ovaj način valjda iz barem 4 razloga: 1. Bolje mi zvuči (uz veliku rezervu da drugima možda i ne) 2. Lakše mi je drkuljiti po pultu i gumbićima nego po kompu 3. Volim staru opremu i restauraciju iste, pa u tome uživam 4. Potpuno iskreno ima tu i fetiša, da se ne lažemo. Ovo je ujedno i poredak prema važnosti. E sad, što se tiče zvuka, o tome stvarno ne bih jer ionako kvalitetu zvuka sagledavamo subjektivno i prije svega iz onoga na što smo glazbeno nasađeni. Tako recimo imam kolegu koji voli "vintage" opremu, čini sve da dobije "taj" zvuk, ali nema referencu u svojoj glavi jer sluša mjuzu koja nije ta. Dakle nema to veze sa opremom, nego kad šarafiš po gumbićima, trebaš znati što želiš dobiti, u odnosu na što se uspoređuješ. E tog osnovnog ukusa i stila nema, pa je sasvim svejedno što zvuči bolje. Slažem se i sa Bockijem - trenutno u studiju imam tri vrhunska magnetofona i niti jedan ne radi izopačeno kao VST-i jedino ako im totalno "krivo" podesiš bias ili pretjeruješ, ali to onda u pravilu i zvuči loše. Uspoređivali smo neki dan (nakon restauracije) pravi EMT 140 i UAD-ov. Svatko čuje razliku, ali UAD-ov radi super s obzirom da nema 200 kila i nekoliko metera kubičnih. Dakle stvar je okoline u kojoj radiš, što te najviše inspirira da dobiješ ono što želiš dobiti i kako ćeš do toga najbrže. Je li analogija jedini put? Ne - nije sve za svačiji ukus - zato vozimo različite aute, imamo različite tenisice...Bitno je da je gušt. Valjda je... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#50 | |
MAO
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zasto je "gluva" soba "zagluvljena"? | Boki_R | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 17-10-2012 09:57 PM |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |