|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
MAO
|
![]()
Samo da istaknem možda i suštinu moje rezignacije - da je ovo jedna od 20 emisija koja se bavi istim ciljem, podržavanjem i propagiranjem klinički mrtve scene regiona, pa ne da bi se lako moglo pljuvati po njoj, i to bi sve stajalo. I smešan direktor i još smešniji mu bend (mada meni nije ništa smešniji od gomiletine stvari koje veliki kritičari svakodnevno kače po FB i mole za lajkove i glasove, bez obzira na besmislenost tog čina) . I loša pokrivenost "realnog stanja stvari". Sve to važi.
Ali ne, ovo jedna od dve emisije na državnim medijima, ovu drugu niko u BG ni ne gleda osim samih muzičara, i da, svi su primetili da ta emisija postoji, i da tu ima nekih očajnih bendova, a i poneki prilično dobar. Svi vade celu priču iz konteksta, jer najlakše je pljunuti po nečemu, ako još imaš i oslonac da to nešto kriviš kao vinovnika sopstvenog neuspeha, eto omiljenog koktela mega realnih kritičara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#83 |
Pro Member
|
![]()
Muzika i pivo su u čudnim odnosima, još od one pevajuće žabe. Žaba koja peva, ulaz besplatan, niko ni da priđe. Besplatno pivo — puna sala.
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 11-12-2013 at 07:55 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Drugo, "daj šta daš" logika koju se nalazi u tvom komentaru na neki način evocira i sadržaj emisije: daj šta daš. Jako mnogo, isuviše bendova koji podsećaju na nešto što bi trebalo da bude alternativna muzička scena, koji liče od oka na svoje strane uzore, a užasan nedostatak sadržaja u odnosu na formu. Emisija koja nije promovisala stvarnu rok scenu svojim nestankom sigurno ne nanosi štetu rok sceni. A tvoj komentar i priča o pljuvačkom mentalitetu mi je otprilike ova varijanta: Kao da ti npr kupiš neki auto, polovni Fiat i on ti konstantno crkava, da bi ga ti na kraju prodao, jer ne valja k***u. Onda na tvoj komentar ispričan u društvu drugara da je taj auto bio sranje i da je bolje što si ga se otarasio, neki dušebrižnik krene da ti objašnjava "Nisi trebao da ga prodaš, time si izgubio, bolje imati pokvaren auto nego nikakav. A i ti si pljuvač, sigurno mrziš Fiat jer si loš vozač". E tako zvuči ovaj tvoj komentar.
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju" www.triggerband.net www.facebook.com/bandtrigger Last edited by Dushan_S; 11-12-2013 at 10:30 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#86 |
Pro Member
|
![]()
Ej, ljudi, pa kakve veze ima ko je direktor, ko je sponzor, ko gura finansijski i koliko mu se to isplati?
Razmislite malo o suštini. Je li JT10 televizijska emisija? Jeste. Je li trebalo uposliti one koji su informisani i medijski elokventni da priču iznesu valjano? Naravno. Pa zašto su onda vodili oni najavljivači? Prodaješ proizvod koji govori o idealima, a za prodavca biraš nezrele klince u fazonu?!? Alo, to nije po standardima zdrave pameti, a kamoli tržišne logike. Niko da uključi mozak, da oseti, da interpretira taj osećaj, saživi se... Da bude iskren pred tom kamerom, kao što su i bendovi iskreni, pa se ta iskrenost nekome sviđa, a nekoga iritira. Ovo o čemu pričam, kladim se, sve vas iritira. I u tome je žešći problem. Neko je pogrešno razmišljao. U stvari, malo je razmišljao kada je pravio JT10.
![]() |
#87 | |
VIP Member
|
![]()
U pravu je. A i ti si u pravu:
Quote Dušan Svilokos: Quote:
![]() Ukinuli ste nam autorska prava. Ukinuli ste nam pravo da nesmetano radimo ono što volimo. Sada nam ukidate emisiju koja se emituje u terminu za erotske filmove. Šta je sledeće na listi za ukidanje? Život? Mislim, ko su ONI (ti koji su ukinuli emisiju)? Vlada, Skupština, RTS, Željko Mitrović? Nemam ništa ni protiv SNP (naprotiv), ali ta izjava je odraz opšte nesvesti i potrebe da se krivac pronađe u tuđem dvorištu. Pozdrav, Vasa P.S. Kao što rekoh, opšta tezga. Sad, jedni se sekiraju što su ostali bez tezge, a drugi zato što nisu došli na red da i oni tezgare. Jedino se publika ne sekira, pošto nije ostala bez piva.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 11-12-2013 at 12:28 PM. Reason: P.S. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Pro Member
|
![]()
Ako je Artur u pravu, onda onaj moj prvi post koji sam napisao nema smisla, jel. Ali ne?to mi do?lo pa ću, u skladu sa od nedavno usvojenom politikom da pričam ?ta god mi dođe na pamet bez cenzure, da se slo?im da jeste tačno to upiranje prstom u domaće rok muzikante u jednom bitnom, ako ne i najbitnijem aspektu.
Domaći rok muzičari su u većini kukavice, pičke. Eto tačno tako, pičkice. Naročito ovi mlađi. To je pravi problem. A nema rok muzike i scene sa ljudima koji su deklerativni "rokeri" i "buntovnici", a zapravo razmi?ljaju estradno i pilićarski. Nema rok muzike sa onima koji su "otkačeni" "urbani" i "kreativni" a nemaju hrabrosti da probaju bilo ?ta novo nego zapravo recikliraju ono ?to vide na MTV-ju. Gde je tu podignut srednji prst, gde je tu stav "popu?ite mi, neću se prodati za to da budem na televiziji 5 minuta pred gledaocima koje ionako boli levo jajce za moju muziku". Ako sam dobro informisan, intervju sa Canetom nije emitovan u Jelen Top deset, već samo nastup - zato ?to je Cane izgleda i dalje u stanju da bude to ?to bi trebalo da budu ljudi kojima je rok muzika poziv. Tako im se izgleda, onim ?to je pričao i radio u emisiji nije uklopio u profil, pa su isekli. Opet ka?em, tako su meni rekli. Mo?da su me lagali pa ja sad la?em. Ali ostali su izgleda kukavice. Potajno se nadaju nekom uspehu, novcu, popularnosti, pičkama, ?ta li već ko pri?eljkuje, i la?u se da samo ako bi jo? maaaalo bili vi?e na televiziji, ako bi napravili jo? neki kompromis sa sobom i svojim uverenjima, e onda bi to sve do?lo, uspeh slava bogatstvo, pa?teta tri puta dnevno. Ako uradimo lep?i spot za MTV, ako malo sti?amo gitare, ako izbacimo psovke, ako budemo fini i če?će gostujemo na TV-u, itd itd. Deklerativni pankeri koji gostuju po jutarnjim programima i idu na evrovizije, ljuti rokeri i metalci koji idu na ?ikine ?arenice. Alternativci koji nisu alternativa apsolutno ničemu već su imitacija mainstream-a koji fabrikuje ma?ina muzičke industrije. Mo?e se na prste jedne ruke prebrojati broj bendova koji je imao integritet da ka?e "Neću" kad se radilo o makar maloj ?ansi da se ugrabi neko parče kolača, kako se uvek ispostavi, vi?e zami?ljenog nego stvarnog medijskog prostora. A za sve to vreme se ta politika pokriva sa "?to, ?ta fali", "pa nema veze, to je muzika", "treba doći do novih slu?alaca"... To nije pitanje kvaliteta, jer taj neki bend mo?e da ima i solidne komade muzike ili interesantnu ideju ili zabavnu pesmu. Nema ideolo?ke kičme, nema smisla iza onoga ?to rade, a samim tim zapravo, nema nečega u ?ta bi ljudi mogli da veruju i da to osete. Tokom godina sam se, fakat, naslu?ao najodvratnijih govnarija od ljudi koji su se do?ivljavali kao "ne?to va?no" u domaćoj muzici, kao neki faktor do moga. Razni samozvani autoriteti sa ambicijama da useru ?ivot svima koji im ideolo?ki ne odgovaraju, a naravno zbog toga ?to imaju prosvetiteljske, mesijanske ambicije po pitanju domaće rok scene...To je moćda i prihvatljivo na kraju, cela stvar je izbalansirana time da su postojali i oni koji su bili tu da pomognu, ničim izazvano. Nema veze. Ali ne mogu da svarim da redovno slu?am svoje kolege koji izgovaraju i rade stvari koje su suprotne onome iza čega bi zapravo trebalo da stoje. Daj fuck mu sunce, zar je bitno biti dupeuvlakač, kao da će iko od nas zaraditi milione od rok muzike. U tom smislu ne bih ni napisao onaj prvi komentar da mi nije krenulo da bljucnem doručak kad sam video prenemaganja i ?alopojke zbog uginuća svemirski va?ne emisije Jelen top 10. A pola ljudi znam i TAČNO mi je jasno ko za?to pi?e komentar. Kalkulacije, predstavljanje sebe u ovom ili onom svetlu, odbrana onih koji su parazitirali kroz tu emisiju, kao ?to su parazitirali kroz pop boks. Sve neki borci za rokenrol, za iskrenost, spremni da puste gorke suze ?to nas navodno zle nevidljive sile ukidanjem jelen topa 10 jo? vi?e pribli?avaju srednjem veku i suverenoj vladavini turbo d?ihad muzike. Nije to čak ni problem tih medija, jer bilo je, ponavljam, dobrih bendova i u tom Jelen Topu, kao ?to je bilo dobrih članaka u Pop Boksu, ali smrdela je uređivačka politika. Znali su to i oni koji su na tom Jelen Top 10, ali ne smeju da ka?u. Jer onda vi?e neće biti na top listi. A i ?ta ih boli kurac za po?tenje, pravdu, ono ?to je ispravno, bitno je da si na TV-u, da se ti slika? umesto kolega. E zato mi nemamo rok scenu, zato ?to su ovde svi pičkice. Zato ?to, na primer, si ti Vaso imao sa bendom hitove koji su pominjali grupu pedera, voljenje seksa, da boli kita i ostalo, pa se niste bojali da li će to nekome smetati za emitovanje, da li će neko zabraniti pesmu, da li ćete ostati neuspe?ni jer to nije po volji nekom uredniku. A pre neki dan načujem kako neke mlađe navodno rokerske, nadrkane bezobrazne perpektivne kolege elaboriraju da li bi trebalo da smanje psovke u novim pesmama da bi se vi?e vrteli na radiju i u medijima. Tuga, brate. Kraj priče, istro?ih rolnu WC papira da se obri?em posle ovoga.
![]() |
#89 |
MAO
|
![]()
Stvarno volim ovakve topike
![]() Dule, niti sam ja rekao da je ta emisija sjajna i da rok scena "ZAVISI" od nje. pu pu pu. Nisam rekao ni da je bila gledana, ni realno popularna, ni efikasna. Nisam rekao da su bendovi pu?tani u njoj svi do jednog do jaja, ili bar da su zaslu?ili da budu uređivački probrani i ponuđeni kao taj neki wannabe mainstream. Nisam rekao da je publika izgubila ne?to ukidanjem te emisije. Publika? Koja? Ili nisi pa?ljivo čitao, ili tvoj odgovor nije upućen direktno mojim argumentima, već ovim raznim Bojanama koje po FB teatralno vilene. Ja sam ovde jedino re?io da progovorim kad sam video koliko se ljudi naslađuje i koristi priliku da iska?e direktan i otvoren internet hejt (po meni, najneljudskiji oblik istog, nije čak ni u lice) protiv jedne nesrećne tvorevine, koja takav tretman, po meni, sigurno nije zaslu?ila. Hejt i naslađivanje po meni ide samo kad stvarno nekom zlom kom?iji koji ti se majke mile najebao godinama unazad, i protiv kojeg nisi mogao ni?ta, realno crkne bar krava. To ?to ta emisija nije bila slamka spasa kakva je ?elela da bude, mislim da stvarno nije opravdanje ujdurme. Ona je imala smisla samo za bendove koji su se u njoj na?li, i njih mi je jedino, uslovno, ?ao. Mo?emo da ih ne volimo, mo?emo da mislimo da su đubre, ili da nam jednostavno nisu na? cup of tea. Za?to samo postojanje takve stvari, koju statistički niko osim samih muzičara i ne gleda, izaziva toliku jed, meni ljudski gledano, to uop?te ne ide u glavu. I tu jedino nalazim i dozvoljavam sebi da uprem prstom u iste te hejtere, i da ka?em da ondak ipak ne?to sa njima nije u redu. Ja sam tu u fazonu, live and let live. Da nisam, nikad ne bi mogao da se bavim ovim čime sa bavim. I kad smo kod toga (mene), sigurno si u pravu kad ka?e? da do kraja ne razumem za?to je to toliko lo?e, jer nisam autor koji poku?ava da uspe ne?to sa svojom muzikom. Ja se bavim snimanjem i produciranjem iste, moj cilj je da stvari dobro zvuče, da pomognem u efikasnijem isporučivanju ideja ako ih ima, i uspe?nijem maskiranju ako ih nema. Ne dozvoljavam sebi da profesionalno sudim ko treba a ko ne treba da svira, ili da se bavi autorskim radom, ili da bude emitovan bilo gde. Radim i koncertni ton, sa istim ciljem, da se bolje čuje to ?to neko ima ili nema da ka?e, i da se istaknu prednosti, a sakriju mane. Istini za volju, to mi mo?da ipak daje i jednu dozu objektivnosti koju ti, niti drugi autori, uop?te tehnički gledano, mo?ete da imate. Nikad ne mo?ete biti do kraja ravnodu?ni i objektivni prema sebi i svom delu, i mislim da je to deo razloga za?to je vaskolika muzička industrija izmislila producente, da vama i publici pomognu sa time. Ili bar izdavačkim kućama koje od svega toga zarađuju, u ono vreme. Stvarno mislim da svako ko ima potrebu i gram talenta i volje da na njemu radi, treba da svira, ili bar da poku?ava. Mislim da to svet čini lep?im mestom ,samo po sebi. Ujedno, pojasni mi ovu misao, jedinu koju nisam razumeo "Čuj, mo?da bi bilo bolje za muzičku scenu da nisu "pogurali" sve te koje su pogurali (ako im već nisu lansirali karijere u orbitu)." Uop?te ne kontam. Ne ka?em da nije tako, samo uop?te mi nije jasno na koji način to stoji. Dozvolio sam sebi u prvom postu i da stanem malko u odbranu Jelen brenda, zbog nekih drugih, ma koliko minornih, zasluga koje ima za ovda?nje prilike, to vidim ipak nikom ne smeta. Sada te politike tog brenda nema, i nadam se da je ljudima lak?e, ako im je to već smetalo. Ne ka?em da je stao svet, al ?ivo me zanima kako je sve ovo korak na bolje? Preterane su mi te tvoje alegorije ipak sa automobilima, upravo zbog toga ?to mi dobrim delom ZAVISIMO od istih, ili nam imanje ili nemanje istog mnogo utiče na kvalitet ?ivota. Ja dr?im da u 2013oj godini, televizija vi?e maltene i nema nikakav uticaj na ovu ciljnu grupu o kojoj mi pričamo. Ovo je imalo smisla samo za neke tamo eto, nekada i moje , Samostalne Referente, koji su od bubrega odvalili da bi platili da im neko snimi lep spot, i koji je bez ikakve veze i intervencije, emitovan u nekom kurčevom terminu na nacionalnoj televiziji. Njima to pru?a bar deo satisfakcije, za?to su se uop?te i cimali da i?ta rade. Drugu satisfakciju dobiju kad dođu ljudi na koncert pa pevaju tu neku pesmu. Ili Lorna wing, ili Irish Stew, ili sad da ne krenem u riskantno polje nabrajanja bendova koji su stvarno imali neku barem ličnu satisfakciju ?to se neko potrudio da uop?te pogleda a kamoli pusti njihovo delo. A da stvarno nisu pu?teni preko veze, i da stvarno nisu "zagadili" na?e vajno rock nebo svojom muzikom, već rade ne?to autorski, i trude se oko toga. Za?to uop?te potro?iti makar truda da snimi? spot? Ja znam za tu bolnu istinu "samo za YT i FB", ali oni ne znaju, i njima je ipak drago da barem negde mogu babi ili kevi da poka?u da su se potrudili. Uskratiti im to pravo zbog nepostojanja ekonomske isplativosti i odsustva motivacije nove uprave je jedno, to mogu da razumem, i da mi delom bude ?ao. Ali skakanje od sreće i aktivno pljuvanje po svemu tome, e to mi je već stvarno van razuma. Opet, ni ovo nije upućeno duletu, jer on svoj stav bar dobrano argumentuje, iako se ne sla?emo, već ostatku FB timelinea ovih dana. A i ponekom zalutalom članu foruma na ovom topiku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
MAO
|
![]() Quote:
Na prvu loptu sam bio odu?evljen tvojim presekom stanja, i explicitno?ću da to tako sroči?. No ?to vi?e čitam i razmi?ljam, to mi je sve manje jasno. Rokenrol? Bunt? Pobuna? Meni su to ideolo?ke odrednice nečega ?to je u jednom periodu istorije muzičke industrije dobro prodavalo ploče. Da me ne shvati? pogre?no, ne ka?em da su svi rokeri pičke i da samo kenjaju i foliraju, ali odavno nemam mi?ljenje da mo?e? rokenrolom promeniti svet, ili bar dru?tveno-ekonomsku situaciju, i da je ta priča prilično prazna. I čini mi se da je to i ostatak sveta odavno skontao, te su se i te ploče prestale prodavati, i raja to vi?e ni ne tra?i. Meni su generalno opasne ideolo?ke vode, u kojima nema mnogo razuma, samo emocija i subjektivnosti. Mislim, dohvatimo se samo tih grupacija koje su kroz istoriju "?ivele" sve to, od hipika do pankera. Svet nikad nije bio gore mesto, vladaju teorije zavere, čini mi se ciljano napravljene da se ljudi dr?e u konstantoj paranoji i time daju jo? malo vremena onima na vrhu piramide, za koje mi se takođe čini da već du?e vreme nemaj AMA BA? NI NASLABIJU PREDSTAVU o tome ?ta uop?te ?ele, i kuda da vode. U svakoj skupini od 100 poklonika nekog eto, iskrenog i kvalitetnog rok benda, (po mojim kriterijumima recimo Nirvane), ima? 10 ljudi koji tačno kontaju ?ta Kurta muči, i saoseaćaju se sa njim, bar 20 njih koji ne kontaju tačno, ali osećaju da je to ne?to dobro i valjano za podr?ati, jerbo je ovih prvih 10 već palo na teme, i njih 70 koji su se tu zatekli iz socijalnih okolnosti, da su u ekipi sa ovih prvih 30. Nit je njima ne?to jasno, nit bi primetili razliku da se na binu popne Stoja i krene da peva svoje, obučena isto kao Kurt. Ali svih 100 će u glas reći da je rokenrol ?ivot i otac i majka. Meni to odavno ne pije vodu. Ja sam uslovno rečeno roker, mnogo mi vi?e prija zvuk hambakerau drop ?timu , kicka na 60hz i dobrog opi?đenog dobo?a, i pokoji tekst koji me stvarno dirne jer ka?e "It's the devil's way now There is no way out You can scream and you can shout It is too late now Because you're not there Payin' attention..." ?to se na?ih muzičara i "rokera" tiče, slo?iću da ima puno neiskrenih, i ljudi koji su u muziku zalutali zbog posledica, a ne uzroka normalnog bavljenja istom. A slo?iću i se i oko kategorizacije "Pičkice" za sve koji za sopstvenu impotentnost, jalovost i nemanje ničega plemenitog u sebi da se stavi u pesmu, krive SVE osim sebe. Zapravo jako je malo ovih drugih, koji su realno sjebani likovi, nose neku energiju i emociju u sebi koju ne mogu fizički da zadr?e a da je na zapi?u i podele sa spoljnim svetom, ma koliko tamo parova u?iju ili pregleda na YT bilo. I koji tim svojim radom, pesmama i textovima, pru?aju bar malo utehe, i anestezije ostatku slu?alačkog auditorijuma, udavljenog u besmislenosti dana?nje svakodnevnice. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Rajder lista... | Bockie | Pricaonica | 5 | 14-07-2012 10:49 AM |
Top Lista??? | cucko | Promocija radova | 12 | 29-04-2008 06:20 PM |
Gasi mi se racunar | Mogli | Computer Hardware | 7 | 18-03-2008 10:22 PM |
AutoREgulacija takta CPU gde se gasi? | korenjak | Computer Hardware | 6 | 15-03-2008 11:01 AM |