|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Pro Member
|
![]()
jes ti ljubicast ili ljubicasta ? elem uzmi focusrite karte za tu kintu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Junior Member
|
![]()
Ma boja je ljubicasta, ja sam plav... Hvala, sad tek ne znam sta da radim!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Junior Member
|
![]()
Ljudi imam dilemu oko zvucne kartice,naime pre 2 godine sam imao m-audio audiophile 192 koju sam koristio ono u "rekreativne svrhe" tipa pustanje muziku i malo sam radio neke beat-ove,i pokvarila mi se kartica (mislim da sam jedini kome se pokvarila m-audio kartica) posto sam je dobio iz USA nisam ovde mogao da pronadjem servisera (niko nece da se petlja sa pci karticama ),bacio sam pik na esi maya44 usb?!? jel ima neko iskustva sa ovom stvarcicom ?Koristio bih je iskljucivo za pravljenja beatova kao i za snimanje gitare...
budzet mi je ogranicen ![]() pozdrav Last edited by nbgdnikola; 17-12-2012 at 10:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Pro Member
|
![]()
koristio bi je iskljucio za nikakvo snimanje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Junior Member
|
![]()
upomoć ljudi.
potreban mi je VST za Live svirku, nista specijalno Klavir + pad (kontakt grand, bass + klavir). Imam laptop Toshiba AMD Dual Core E-450 1,65 Ghz Ram 4GB DDR3 (1,333Mhz) HDD 500GB (5400rpm) SATA kupio sam externu zvucnu Presonus Audiobox USB i vidim da od latencije nista nisam smanjio. ![]() Da li neznam da podesim ? Mnogo ocekujem ? ili sam bacio pare ... hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Administrator
|
![]()
A kolika ti je latenca ? Za te jeftinije USB audio interfejse je obicno minimum 10ms, sto je opet ok za neke ne tako "precizne" svirke...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Junior Member
|
![]()
eve konkretno,
Kontakt 5, Galaxy Viena Grand, (Concern grand+Analog Pad) Latency Procesing 23.2ms Output 46.4ms Sample rate 44100 Asio Config: System Performanse, Relaxed i dalje mi zakida... |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Administrator
|
![]()
A kada povecas preko 23ms (sad da zaboravimo da to vec nije prijatno za zivu svirku), da li onda radi bez ikakvog problema?
Skini ovaj mali programcic pa provjeri da nemas neki problem sa latencijom citavog sistema (zna da se desi zbog nekompatibilnosti memorije recimo): http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Junior Member
|
![]()
hvala na odgovoru,
okacio sam logg |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Administrator
|
![]()
Ovo mi se cini mnogo velik latency... trebalo bi da imas maksimum 150/200 us ... mada, nisam radio sa amd lapovima, pa je moguce da je to ok za taj chipset/procesor.
E sad, tesko je pogoditi sta ga uzrokuje (moze biti chipset, moze biti memorija). Probaj ako imas dva memorijska modula u laptopu da izvadis jedan, nekad to pomogne... Nisi mi odgovorio na ono drugo pitanje (u vezi vece latencije od 23ms)? Last edited by diviner; 29-08-2013 at 03:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
zvucna kartica pocetnik |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
spajanje monitora (početnik) | matija | Computer Hardware | 4 | 08-04-2009 01:12 PM |
ReWire sa USB zvučnom karticom | dragan7 | Computer Hardware | 1 | 05-12-2008 10:30 AM |
u potrazi za kompresorom... | Joyba | DSP forum | 21 | 20-09-2007 05:01 PM |