|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako nemas nikakav konstruktivniji predlog, pokusaj barem da ne ispravljas "krivu Drinu".
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Zato je vaznije znati kako to sve da se organizuje i kako covek da se zastiti, nego da se materijali izbacuju. Kamena vuna je ubedljivo najjeftiniji kvalitetan porozni apsorptivni materijal sa poznatim akustickim parametrima i to se ne moze ignorisati.
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
![]()
I ja tako mislim.
Price/performance/i koliko dugo se upotrebljava i nije ne?to bitno dokazano to je to, več nekoliko vremena. A ako ima posebnih ?elja ima i posebna cjena ![]() Svakako da treba imati uređenu mikroklimu, jeste da. Quote:
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
U krajnjoj liniji, i ti bi reciklirane superchunkove i apsorpcione elemente valjda pravio od čistog i miri?ljavog recikliranog materijala, a ne od upi?anih pelena... Par pitanja koje bih ja postavio sebi samom: 1. Da li da ovo svoje đubre ovakvo kakvo je poklonim onima koji će da ga operu i nose (ili prodaju na buvljaku, svejedno, i to je vajda)? 2. Da li da platim recikla?u materijala i napravim apsorpcione elemente? 3. Da li da svoje đubre poklonim onima kojima je potrebno, a novac i vreme koje bih ulo?io u recikla?u ulo?im u kupovinu potrebnog materijala? 4. Da li hoću da učinim uslugu drugima, sebi ili svima? __________________ ... i sad ću da upadnem u offtopic koji je toliko off da nema veze ni sa ovim forumom, a kamoli sa ovom temom: Uradite jednom godi?nje pretresanje prostora u kom ?ivite. Bacite đubre u kontejner, a ono ?to niste obukli cele godine (ili "poluispravni" aparat koji niste uključili godinu dana) ostavite pored kontejnera. Uvek će se naći neko kome to treba. Glupo je da vam stvari godinama i decenijama trunu po podrumima i tavanima dok nekom drugom trunu kosti. Za pet godina će to postati pravo đubre, a neko je u međuvremenu mogao da ga koristi. _______________________________ Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#15 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() sav taj tekstilni materijal o kome sam pisao (bar koji ja posedujem) je cist i uredno spakovan u kutijama i onim plasticnim vakuum zip kesama, izvinjavam se sto to nisam naveo pa ispade da skupljam prljav ves ![]() ![]() ![]() sad da ga ponovo perem i susim (a naveo sam da ga ima podosta, ne verujem da bi masina izdrzala) nemam nameru, jer ga ovakvog nisu primili, to je do vec do njih, postujem... svestan sam da ovi sto skupljaju po deponijama (citaj i ti isti sto kucaju na vrata crvenog krsta svakog utorka) ne mirisu bas na lenor pa bi im i ovo sigurno dobro doslo... e sad kad budem imao informacija da li to mogu ovde u mojoj okolini da recikliram u svrhe akusticnog mi poboljsanja, sigurno bi odredjenu kolicinu oprao, i iskoristio, a ostalo bacio ili dao ljudima kojima je neophodno... nismo valjda toliko nezainteresovani za sprovodjenje higijene kao narod pa da se tako predpostavlja... ![]() bajdvej, ljudi direkt sa stovarista uzimaju azmu i vunu (a to ko zna koliko stoji i kakve se sve organske vrste mreste u njima) i tako stavljaju u tkaninu, pa nista... Ja sam pre jedno 2 meseca uzimao azmu u Nisu i kad sam vido sta je radnik izvuko, zamolio sam ga da mi da kolicinu koja nije stajala otpakovana apsolutno! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#17 | |||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Zao mi je,ali nastavicu sa upozorenjima na stetnost kamene vune i mogucim posledicama po zdravlje clanova foruma,oslanjajuci se na sopstvena iskustva, svidjalo se to tebi ili ne.A to sto ces ti svaku moju pricu da nazoves nekonstruktivnom...mene ni malo ne pogadja. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Alergija? Osip? Bronhitis? Koju si bolest dobio? Nekim ljudima smetaju i samo isparenja iz azmafona (koja vecina ni ne primecuje)... Kad bude konstruktivna necu se buniti.
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
![]()
Slobodno za probu tretiraj prostoriju tom tkaninom kao sto su je ovde ljudi tretirali kamenom vunom,bez ikakvog seckanja.Potpomozi se nekim privremenim ramovima za test.Kasnije ces napraviti bolje i obloziti sve platnom ako ti se sve SLUSNO svidi.Experimentisi sa kolicinama materijala i postuj simetriju koliko mozes...Jeste "pipanje u mraku",ali kada bi znao koliko pipaju i "profi" akusticari,ne bi ti bilo glupo.....a vrlo je moguce i da ces ti mnogo brze napipati to sto ti se svidja nego sto bi ti to oni izracunali.Postuj simetriju koliko se moze....mozes i da za super chunkove koristis one dzakove "za krompir",ili neke platnene.Deblje materijale pakuj tako da ne budu nabijeni i ako je moguce u rolne sa vazdusnim dzepovima,a tanje slazi jedne na druge.U svakom slucaju mozes poboljsati sebi uslove za rad bez mnogo troska i prasine kamene vune...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ....ignore.... ![]() Quote:
![]() Onda mogu da shvatim kako je moja prosla debata na ovom podforumu bila izuzetno konstruktivna....posto se nisi oglasio ni recju mada si svasta bio pitan.Prijatno ti vece,sad imam druga posla.Laku noc bolje. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
FreeG Meter i cela diskusija o Nivoima???? | Geronimo | Audio Produkcija - Osnove | 52 | 13-02-2012 11:06 PM |
ROLAND SH 101 Demo (plus diskusija o Matrix-12) | silicon science | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 50 | 03-10-2007 07:38 PM |
josh jedna | cAAc | Promocija radova | 17 | 02-09-2007 02:47 PM |
Jedna balada... | zvincic | Promocija radova | 29 | 08-07-2007 10:45 PM |