Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-07-2012, 11:19 PM   #11
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Default Re: Kvazi muzicari/pevaci ...

Attached Images

http://soundcloud.com/audio-storm
http://www.facebook.com/osha.audiostorm
AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 02:00 PM   #12
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by AudioStorm View Post
Ovo je totalno dno!

I kod nas i "preko"!!Kakvi Rumuni,Boki misli i na Rijane i Bibere i Akone i Gete i ostale uzase !!

U cemu je razlika izmedju ovoga sto si ti okacio i ovoga http://www.youtube.com/watch?v=6SLy2...eature=related

Potpuno isto.
Alo??? Audiostorm??? Pa ja sam mislio da ti (ipak) malo kapiras nesto o muzici ??!! Kako mozes da uopste (pomislis) da ovo uporedjujes????

Neuporedivo - jedina slicnost je sto su i jedan i drugi video na youtube-u !!

Muzika - hahahah pa Sexy Chick JE SVETSKI HIT...vrlo inteligentno odradjeno, zaraza, hook do hooka !!!
Ovo nashe je...je..ne znam sat je..neki turbo -trash-rap..losa imitacija...losa produkcija...sve je lose..pevanje..rap///

A video - hahahtu tek nema slicnosti..(OK- ima) i jednii drugi sukoristili kameru !!!
Sexy chicke je super odradjen video...gledas, leo ti, sve je normalno, prirodno...bazen, ribe, DJ..itd...ovo nase...hhmmmmmm "gluma" aahhhm.. sve usijeno..nije sve u satovima, kolimai ribama.

Ako je tako - onda bi svi vec snimali filmove ala Lucas !!

Ovaj Queen - Beyonce post je isto bez veze...prepisujete nesto sto su neki maloumni novinari sklepali da "naprave senaciju" !!
Svi znamo da se danas pesme rade sa celim timovima ljudi..neko moze da odsvira samo temu i on je odmah deo kompozitora (napolju ljudi rade zajedno, a ne kao kod nas izolovani po sobama!!)
pesme mora da budu na radiju i zaposljava se veliki broj ljudi koji zna sta sve tu treba da bi to bilo hit na radiju. Svaciji doprinos se racuna kao "kompozitorski"
A za tekst - vec sam stavio na fejs..ima jos 10 puta vise teksta..

A trece - grupe su uvek imale uglavnom jednog ili dva kompozitora (gitarista ili pevac) i oni pisu muziku na sasvim drugi nachin..

To je kao da uporedjujete auto mehanicara iz Borche i onog mehanicara sto popravlja avone !!

Asvi samo cekaju nesto pa da pocnu da se "zahvaljuju" nekome kad postavi ovako "dobar" post !! eh boze....

PS3 - Dzoni PFC - nismo (odavno...uopste?) culi neku tvoju kreaciju..by the way..
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 02:17 PM   #13
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Nicht bedanken unter den kommentaren!

Jawohl, Herr Da Bear...!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 05:05 PM   #14
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by AudioStorm View Post
http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=11924&stc=1&d=1341958762
Onaj koji je sklapao ovo poređenje zaboravio je da pomene "3 bandmates"

Ne znam da li si nekada svirao u nekoj grupi? Ako jesi onda verovatno zna? kolika je razlika između onoga ?to kompozitor donese na probu i onoga sa čim bend konačno uđe u studio. Taj koji je smislio "Beyounce vs. Queen" budala?tinu garantovano nije bio u bendu.

Inače su ovakva poređenja besmislena (bez obzira na to ?to me lično svečano zabole uvo za Beyonce i celu tu scenu). Ako je Bohemian Rhapsody pripovetka, Run the World (Girls) je novinski članak u Blicu (i.e. ?utoj ?tampi). I svaka od te dve forme ima svoj rok trajanja i neku publiku kojoj se obraća, jedino ?to im je zajedničko je kori?ćenje verbalnog izra?avanja. A ne vidim da se iko sekira ?to Blic ima veći tira? od Andrićevih zbirki pripovedaka. Niti bi trebalo da se sekira, naravno. Mislim da se Andrić prvi ne bi sekirao.

Pozdrav,

Vasa
Old 11-07-2012, 05:49 PM   #15
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Sto odma` napadati ljude zbog Beyonce i njenih autorskih odreda,majku mu?
Valjda je poruka jasna! Iskreno,nikada nisam Queen ni dozivljavao kao nesto meni blisko,Beyonce takodje, ali ko kod da je ovo smontirao potpuno je jasan,i u pravu sto je najzalosnije!

Siguran sam da Queen svojevremeno nije imala nista manju popularnost, a ni kvalitet, iako je imala pa i tog jednog autora i tog jednog producenta! Stavise, dugorocno posmatrano mislim da je Queen cak prepoznatljivija u istoriji moderne popularne muzike, dok je Beyonce samo jedna, istina sa odlicnim glasom, od mnostva odlicnih RnB pjevacica trenutno, koja je isforsirana i iz mnostva drugih razloga, koji su nam svima jasni.Slicno kao i Britney

Da je na slici npr. Erykah Badu,il Esperanza Spalding vs, Queen ne bih imao nista za reci. Ovako,Beyonce mi je primjer tipicnog artista marionete muz. industrije i naravno da se svi lijepe za nj. jer hoce svi da izvuku koji dolar!

Pretpostavljam da je ovaj Beyoncein text pisalo 20 "autora", svaki napisao po stih! Slicno ko "Sinovi Manjace"!
Imam jarana koji je u skoli na casu eng, jezika, na diktatu prepisujuci od jarana iz klupe koji je rasturao, prepisao ladno i njegovo ime i prezime. " My name is Darko..." a covjek se zove Nenad!
Tako izgleda i ovi specijalni odredi autora!

Jesu danas sve ovo nuklearni hitovi a kao prije ih nije bilo? Vjerovatno je Wonder budaletina obicna jer je sam tamo nesto nabadao po dirkama. Jbo to kad nema 15 izmodiranih palamudana da klimaju glavom po studiju!
I od te price sa timovima koji se jezim pravo!
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 06:47 PM   #16
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
http://www.youtube.com/watch?v=5-b6Br9709U

Molim vas poslusajte i pogledajte spot !!
Ja, koji sam 100% miroljubiv... Kad se pojavio onaj homo erektus i sa svojom nadobudnom facom urliknuo dj shoneeee.... doslo mi je da pepeljarom gadjam ekran. Blagi boze, to treba u pecinu staviti a ne pred kamere
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 10:01 PM   #17
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ngino View Post
Sto odma` napadati ljude zbog Beyonce i njenih autorskih odreda,majku mu?
Valjda je poruka jasna! Iskreno,nikada nisam Queen ni dozivljavao kao nesto meni blisko,Beyonce takodje, ali ko kod da je ovo smontirao potpuno je jasan,i u pravu sto je najzalosnije!

Siguran sam da Queen svojevremeno nije imala nista manju popularnost, a ni kvalitet, iako je imala pa i tog jednog autora i tog jednog producenta! Stavise, dugorocno posmatrano mislim da je Queen cak prepoznatljivija u istoriji moderne popularne muzike, dok je Beyonce samo jedna, istina sa odlicnim glasom, od mnostva odlicnih RnB pjevacica trenutno, koja je isforsirana i iz mnostva drugih razloga, koji su nam svima jasni.Slicno kao i Britney

Da je na slici npr. Erykah Badu,il Esperanza Spalding vs, Queen ne bih imao nista za reci. Ovako,Beyonce mi je primjer tipicnog artista marionete muz. industrije i naravno da se svi lijepe za nj. jer hoce svi da izvuku koji dolar!

Pretpostavljam da je ovaj Beyoncein text pisalo 20 "autora", svaki napisao po stih! Slicno ko "Sinovi Manjace"!
Imam jarana koji je u skoli na casu eng, jezika, na diktatu prepisujuci od jarana iz klupe koji je rasturao, prepisao ladno i njegovo ime i prezime. " My name is Darko..." a covjek se zove Nenad!
Tako izgleda i ovi specijalni odredi autora!

Jesu danas sve ovo nuklearni hitovi a kao prije ih nije bilo? Vjerovatno je Wonder budaletina obicna jer je sam tamo nesto nabadao po dirkama. Jbo to kad nema 15 izmodiranih palamudana da klimaju glavom po studiju!
I od te price sa timovima koji se jezim pravo!
Volim kad se ljudi napale pa pocnu da pricaju svasta..

-prvo -Queen nije bio jedan autor (procitajte malo sta pise na ostalim plocama)
- to sto ti volis Eriku Badu..ne znaci da joj je mesto na ovakvim listama niti ona mze da se poredjuje sa Queen..!!
- pevaci su uvek bili pevaci (pocev od Elvisa...)DRUGI LJUDI su im pisali pesme.."tim" je nesto kao bend za pevace..
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 11:53 PM   #18
Danilo S
Member

Danilo S's Avatar

Autori i izvodjači ove pjesme s početka teme su zalutali u muziku i medije. Kako je pobogu moguće da ovo dodje u etar? Nije da niko nije čuo falšove u toku produciranja. To je ono najgore!

Last edited by Danilo S; 11-07-2012 at 11:58 PM.
Danilo S is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2012, 12:30 AM   #19
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Alo??? Audiostorm??? Pa ja sam mislio da ti (ipak) malo kapiras nesto o muzici ??!! Kako mozes da uopste (pomislis) da ovo uporedjujes????
Hahaha,pa ovdje se zakuvalo pravo ...A ja vjeruj mi,nista vise ne kapiram cika Vrach !!

Znaci vise mi nije nista jasno Sad bi se ovdje raspisao o svemu po malo,ali stvarno to nicemu ne vodi,vec jos samo u jos jednu bolnu i bjesomucnu raspravu u kojoj je uvjek Arthur najveci pobjednik

Samo ti moram reci da ja apsolutno kapiram tvoj stav povodom citave ove tematike,i ovo sto sam okacio i uporedio je bilo u nekoj brzini i bez razmisljanja,na granici banalnosti,samo sto sam htio da iskazem jos jednom revolt uperen protiv zabrinjavajuce odsutnosti dobrog ukusa.
Ali bez obzira na sve,
OVO SU DRUGA VREMENA.I LJUDI.I MUZICARI I KOMPOZITORI I UMJETNICI.I PUBLIKA NARAVNO.

Samo je jedna stvar ostala ista

http://soundcloud.com/audio-storm
http://www.facebook.com/osha.audiostorm

Last edited by AudioStorm; 12-07-2012 at 12:53 AM.
AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2012, 04:53 PM   #20
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Bravo, upravo ovo sto si rekaoAudiostorm! Jednostavno je!

@DaBear: Jasna je svima situacija u industriji, nema potrebe da se ikome soli pamet. I vise nego ocigledno je da su standardi potpuno drugaciji i da je kvalitet (pritom mislim na kvalitetna stiva i note sa porukom) dobar ukus mnogo rjedja roba na svjetskim tezgama.

opusteno,ne moras bas toliko bukvalno da shvatas! Osvrnuo sam se na samu montazu pa sam rekao: "jedan autor,jedan producer itd."Naravno da je nesto vise ljudi, to je jasno, nemam sedam godina!

Sustina je ipak u tome da cemo za 5 sec nabrojati 5 izvodjaca/kantautora/istinskih umjetnika i performera koji sami rade/aktivno ucestvuju u stvaranju svoje muzike "versus" 5 izvodjaca,koji su bukvalno samo izvodjaci "tudje" muzike, i koji naravno dobijaju mnogo vise prostora kao podobniji u svakom smislu!

Erykah-u sam pomenuo vise kao jedan od primjera da u danasnjoj industriji MOZE da se nadje i dobar ukus,ma koliko ti to subjektivno zvucalo ali jasno je da donosi mnogo manje para nego Beyonce!
I kod nas su odavno prisutne izjave estradnjaka kada zavrsavaju projekte. obavezno pominju kako je radilo sedamdeset i pet autora,stilista,PRak-palaca.
Pa Andric tolika djela napisa sam samcat!? Dakle, ne radi se o konstruisanju vremeplova, ipak je to samo jeftina muzika! Nije klasicna niti dzez muzika, koja je slozicemo se, mnogo zahtjevnija!
Mislim da je prije po srijedi sindrom pijavica koje se kace na takve izvodjace koji mogu da zarade lovu,pa svaki `oce da se uhljebi!

Autori koji nisu maksimalno ukljuceni u stvaranje svojih pjesama zbilja ne trebaju da dobijaju toliko paznje,subjektivno mislim!

Ako je danas popularno,moderno i "trendi" da klinci prave redaljke na vrsnjakinjama u skolskim klozetima, i pritom to snimaju najnovijim iPhone-om to ne znaci da treba da se prihvati kao industrijski standard, pobogu.

Stav i kvalitet, art valjda prije svega, treba da odolijeva i vremenu, zahtjevima i jbn trend chase-rima, koje god da je vrijeme inace odosmo ( a vec smo otisli) do djavola!
Ngino is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules