|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja upravo s ovakvima kao ti (pozitvno) razgovaram na tom nivou.Jer kad neko trabunja o nećemu i to primjetim ja se spuštam na njegov nivo. Kad se krene sa tvrdnjom da u Cubu "problematićni desni klik" vidi se da lik nije ni približno proučio niti pozna "prastari" kako ti veliš 1874 DAW. A živo ga interesira nešto novo i revolucionarno...a nema veze ni o onome od čega je sve i počelo. I opet meni se nameće da se bavim nečim što je prastari sistem...a ne pitaš se možda ..zašto? A to nije ni bitno niti te treba zanimati već ako se držimo teme a to je: ZAŠTO mislite da je Reaper nešto revolucionarno..i ne navađat dubokumne rijeći i misli..kad se vidi da je to samo pročitano iz tutorijala.. a kad se pita za praksu onda se baulja i napada da se izvučeš iz svog..nije bitno. Zašto napad na mene ako pitam a kako da profunkcionira midi MIXER u Reapu. ![]() ![]() ![]() ![]() Tako bi izgledao odgovor da se ponašam kao ti.. ![]() ![]() ![]() ![]()
Toutes les comparaisons ont été faites en utilisant les rangs la taille de l'échantillon était calculée rétrospectivement en utilisant les résultats de l'étude actuelle.. Last edited by idvi; 10-06-2012 at 01:01 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
Mnogo si naporan i tvrdoglav, vadi? reči iz konteksta, vidi? napad tamo gde ga nema, pita? za savet, a u isto vreme ne slu?a? i tvrdoglavo dr?i? do svoga koje i ne razume? ba? najbolje, jednom rečju, ?kolski primer forumske svađalice...
Ako ?eli? da pia? ne?to, izvoli pitaj i ja ću ti rado odgovoriti kao ?to sam ti gore i napisao, batali me tog Balkanskog forumatanja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Dali si sad zadovoljan formom ili smo opet po tvome na Balkanu?? Veliš forumske svađalice ..otkud ti to??? Znaći jedan od onih za koje smješkovi ništa ne znaće.?? Mislim da bi tu prste mogao imati već sada i moderator.Zar zbog Jednog mog kritičnog osvrta na Reaper da me se naziva "forumskom svađalicom" i u primisli zločestim Balkancem??! "Kravadinka" sad više niti ne stavlja smješke dok moji postovi obiluje istima što po naravnoučenjem znaći ublažavanje možebitnog shvaćanja kao napad na nećiju osobnost. Hvala!
Toutes les comparaisons ont été faites en utilisant les rangs la taille de l'échantillon était calculée rétrospectivement en utilisant les résultats de l'étude actuelle.. Last edited by idvi; 10-06-2012 at 05:56 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Evo ti još jedna varijanta (pored one koju sam već pomenuo par postova ranije): Prvi korak - Izaberi MIDI Track kom hoćeš da dodeliš MIDI Volume/Pan umesto Audio Volume/Pan-a. Onda izaberi padajući meni "Track", pa uradi kao na slici: ![]() ![]() Pa onda na istom tom tracku klikneš I/O (routing) digme i podesiš ovako: ![]() Obrati pažnju na ono što je zaokruženo narandžastom elipsom (a i na sve ostalo). I eto. Jel' jednostavno? Nije. Da li može? Može. Da li funkcioniše? Da. A zašto je sve tako kako jeste obrazložio sam pre par postova. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 10-06-2012 at 06:15 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Senior Member
|
![]()
Reaper ima super ocijene na raznim forumima i Reviews stranicama i niti u primisli
ne sumnjam da se radi o dobrom software-u. Po?to godinama radim u Nuend-Cubase sa kratkim odmakom na Cake i Logic ukljućio sam se u raspravu te isprobao "onako blic" Reaper. Na prvu loptu mi nije sjeo jer radi drugačijim načinom nego Cub. te sam i "samoironično" komentirao ?to sam i potkrjepio smje?kima i ostalim "alatima" koji upućuju moguće negativne reakcije. I jo? uvijek me interesira ocijene onih koji su mo?da uspoređivali Cub i Reaper. Po?to momentalno radim većino sa midi-jem (i zarađujem kruh-hleb) naravno da me to i prvo interesiralo..a i u njegovoj recenziji pi?e da je izuzetno jak u midi editu. E po?to ga pokrenuh naravno da sam kao prvo krenuo odatle i uzeo opcije iz Cuba koje me i dr?e na njemu. I do?iveo ?to sam do?iveo...da mi nije sjeo. E zato i moje pitanje znalcima koji su potro?ili svoje vrijeme da podjele. Hvala!
![]() |
#36 |
Senior Member
|
![]() Quote:
Imam Reaper portable 4.22 Sve podesim po "protokolu" ali ne reagira klizni potenciometar radi ali na mixeru niti radi indikator (na tom kanalu) niti on reagira.!?? I jo? jedno pitanje ..recimo ako to radi ai ima? 15 traka kako jednim potezom da sve trake budu aktivirane? Recimo kao u Cubu.. Selekt sve trake>odabere? Out ?ift+alt> klik i gotovo. Moram priznat da me rad s njime vratio u stvarnost..da sam zaglupio ![]() jo? jednom hvala na trudu. ![]() Pozdrav
![]() |
#37 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Sve u svemu, pro?ao sam toliko radnih okru?enja (od analogne trake do svega ovoga ?to danas postoji) da sam shvatio da čovek mo?e da se snađe u svakom od njih pod uslovom da je otvoren za potpuno nov način razmi?ljanja. E sad, za?to meni kao matorcu to ne pada toliko te?ko kao tebi (a rekao bih da si malo mlađi od mene)...? Beats me. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#38 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 10-06-2012 at 08:06 PM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Pro Member
|
![]()
Evo ti dva video snimka kako se to radi, prvi će? verovatno okarakterisati kao te?i, drugi kao lak?i ako se to upoređuje sa Cubase.
Daleko je od toga da je nezgodno, a jo? dalje da je nemoguće. http://www.youtube.com/watch?v=al_gn75SaH8 http://www.youtube.com/watch?v=B55rYvMwCyc Kod Steinberg-a su sva re?enja napravljena tako kao da su pala iz vedra neba, korisnik se ne unosi u to ?ta zapravo radi, nego koristi već unapred naučene funkcije. Pro Tools i Reaper imaju klasičnu postavku puta signala kao ?to je to u svakom studiju već vi?e od 50 godina unazad. E tako i u ovom slučaju, ti tra?i? MIDI mixer, a ustvari ovde je sve vrlo logično, radi se o slanju i primanju signala, ovde je to midi. Dakle ide se na Send - Receive i signal se sa ?eljenog kanala po?alje na drugi ?eljeni kanal i to je ceo posao, veoma je logično i lako, samo treba resetovati mozak pre upotrebe. Evo ti i smajli... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Kad idem u avanturu sa nekim novo-starim softwareom i želim ga iskusit i usporedit sa ovim kojim radim (CUB) idem od najbanlnijeg pa prema složenijem. Pošto midi editiranje mi je (u zadnje vrijeme) primarno krećem od njega. Otvaram midi file u dotićnom softu i krećem: A) posle podešavanja opcija drivera, portova i ostalih kemija prvo otvaram ilti importujem midi file. I kao prvo idem na njegov midi mixer zbog razloga jer me u Cubu iritira da kod otvaranja mixera svi kanali (trake ) su na 0 ALI on radi moram sve trake podignut (radi indikator ili Meters kak hoćeš). http://imageshack.us/photo/my-images/401/mixerv.jpg/ Napominjem u radu NIKAD ni ne pomislim da imam mixer..ali to mi je neki ritual. E kod Reapera mi to iz prve nije radilo iz tebi znanih razloga.. ![]() B) Slijedeći korak mi je OUT routing i njegova manipulacija. Dakle u CUB-u importujem midi file koji ima (napr) 10 traka (Channels) po defaultu "Output Routing" je (napr) E-DSP MIDI Port a ja bi htio (napr) Microsoft GS Wavetable... i to bih htio u jednom koraku da ućinim ALI za sve trake (channele) U Cubu imaš opciju "ALL selected Shift+Alt+Click". http://imageshack.us/photo/my-images/7/selecttw.jpg/ I to nisam iz prve prokljuvao u Reaperu. C) I meni vrlo važna opcija je "List editor" u Cubu..i slijedeća opcija "Event type mask" napr. kad čekiraš "Event types" txt i list editu ti je izlistan samo Text ..a i pomoću filtera (list edit) imaš i dodatne mogućnosti. http://imageshack.us/photo/my-images/268/listedit.jpg/ To nisam pronašao u Reaperu..a i priznajem nisam se ni potrudio zbog kalvarije u A i B koracima. ![]() ![]() Pozdrav!
Toutes les comparaisons ont été faites en utilisant les rangs la taille de l'échantillon était calculée rétrospectivement en utilisant les résultats de l'étude actuelle.. Last edited by idvi; 11-06-2012 at 10:12 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
All About Reaper! | kravadinka | Audio Software | 5 | 25-11-2011 02:20 PM |
Reaper 4 | Everbeatz | Audio Software | 18 | 08-08-2011 09:49 PM |