|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Mali bump
![]() Ima li ljudi koji su se malo jos poigrali sa DSM-om? Primene iskustva i to ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Evo postavio sam temu pre skoro godinu dana, i pre nedelju dana sam opet dao sansu DSM-u u ochaju kod nekih sibilanata...Chackao citava dva dana da dodjem do za mene optimalnog setinga, da spasim previse sibilantan vokal, na kome mi nijedan de-esser ni kompresor u sidechainu (u glavnom tako de-essujem, sidechain-o,, kad moram) mi nije radio. And VOILA, DSM mi je postao alat koji mi ide skoro uvek na prvom ili drugom insertu... Neverovatno je kako moze ukrotiti sibilante i to da zazvuce prirodno...Samo sto mi uvek treba 10-ak minuta tvikanja da ga namestim kako mi odgovara.
Razmisljam da pocnem da ga koristim i kod buss kompresije, ali mi je problem, sto attack i release ne rade kao na tradicionalnim kompresorima, i koliko god da tvikujem pocnem da se gubim i ne mogu da namestim da mi tranzijenti prodju onako kako bih hteo (kao na attack-u na obicnom kompresoru) i takodje release, nego moram da gadjam i uvek mi nesto iskochi, ali polako...Moram jos da ga izuchim Last edited by Jan; 13-05-2011 at 06:22 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Dobar dobar..dobar.
Radio sam ne?to sa njime i iznenadio me u nekim situacijama na projektima koji mi nisu bili "ono".I dalje sam u fazi prokljuvavanja ali za sada ![]()
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam ga probao kad se pojavio, i nisam bio impresioniran najvise zato sto nisam umeo da ga koristim. I pre nedelju dana sam mu dao sansu, 2 dana po 7-8 sati sam tvikovao sve moguce varijante i sve sam pokusavao... Za kontrolu vokala mi je odlican, narocito za sibilante, takodje mi je fantastican da mi umasti plasticne instrumente i sintove, na bass-u i drum-ovima mu jos uvek nisam nasao primenu...Na akusticnim instrumentima mi isto super radi, i na master busu koristim Tape 1 preset sa ratiom 2:0, bez ukljucenog limitera, kao zadnjeg u lancu, i cisto da malo hvata, vrlo malo, fascinantno je kako umiri visoke i neprijatnost u visokima koju sam uvek osecao kad je digitalija u pitanju, neprijatnost ne samo u mojim radovima, vec i tudjim i stranim... Imam potrebu da napregnem usi kad glasno slusam moderne albume kod nekih delova, sto nije slucaj sa albumima iz stare produkcije...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
...Na akusticnim instrumentima mi isto super radi...
,,DA DA upravo sam probao jedan stari projekt sa akustičarima..nisam nikako bio zadovoljan tamburom (kontra?) tako mi ga divno izvukao da sam zabezeknut ![]() ![]() Fala ti na savjetu..da smo bli?e verujem da bi se napili do bola.. ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Da li je u DSM-u moguce mijenjati sejvane eq krivulje tokom mixa?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Mislis automatizovati krivulje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A da li moze da se kriva menja automatizuje u toku rada ne znam, verovatno moze, ali mislim da ne bi imalo neke koristi od toga s obzirom na ponasanje DSM-a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Sto se vokala tice, FabFilter Pro-C ima dobru foru da se namesti SC da prigusi samo sibilante jace od zadatog nivoa. Ima i Voxengo GlissEQ, EQ koji moze da reaguje takodje dinamicki na sibilante, tako sto ih smanji samo ako su prejaki...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 22-12-2011 at 02:56 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Electro dynamic mic | silicon science | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 08-03-2009 06:46 PM |
bubanj: condensed vs. dynamic? | makaay | Audio Produkcija - Tehnike | 31 | 16-10-2006 11:40 PM |
... The Sound! | Bitch | Vlado Georgiev | 1 | 23-02-2005 08:42 PM |