Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-04-2011, 11:08 PM   #11
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Pro Audio DSP (Dynamic Sound Mapper)

Mali bump
Ima li ljudi koji su se malo jos poigrali sa DSM-om? Primene iskustva i to ?
Jan is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2011, 06:20 PM   #12
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Evo postavio sam temu pre skoro godinu dana, i pre nedelju dana sam opet dao sansu DSM-u u ochaju kod nekih sibilanata...Chackao citava dva dana da dodjem do za mene optimalnog setinga, da spasim previse sibilantan vokal, na kome mi nijedan de-esser ni kompresor u sidechainu (u glavnom tako de-essujem, sidechain-o,, kad moram) mi nije radio. And VOILA, DSM mi je postao alat koji mi ide skoro uvek na prvom ili drugom insertu... Neverovatno je kako moze ukrotiti sibilante i to da zazvuce prirodno...Samo sto mi uvek treba 10-ak minuta tvikanja da ga namestim kako mi odgovara.

Razmisljam da pocnem da ga koristim i kod buss kompresije, ali mi je problem, sto attack i release ne rade kao na tradicionalnim kompresorima, i koliko god da tvikujem pocnem da se gubim i ne mogu da namestim da mi tranzijenti prodju onako kako bih hteo (kao na attack-u na obicnom kompresoru) i takodje release, nego moram da gadjam i uvek mi nesto iskochi, ali polako...Moram jos da ga izuchim

Last edited by Jan; 13-05-2011 at 06:22 PM.
Old 24-05-2011, 07:14 PM   #13
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Dobar dobar..dobar.
Radio sam ne?to sa njime i iznenadio me u nekim situacijama na projektima koji mi nisu bili "ono".I dalje sam u fazi prokljuvavanja ali za sada
Old 24-05-2011, 07:22 PM   #14
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
Dobar dobar..dobar.
Radio sam nešto sa njime i iznenadio me u nekim situacijama na projektima koji mi nisu bili "ono".I dalje sam u fazi prokljuvavanja ali za sada
Ja sam ga probao kad se pojavio, i nisam bio impresioniran najvise zato sto nisam umeo da ga koristim. I pre nedelju dana sam mu dao sansu, 2 dana po 7-8 sati sam tvikovao sve moguce varijante i sve sam pokusavao... Za kontrolu vokala mi je odlican, narocito za sibilante, takodje mi je fantastican da mi umasti plasticne instrumente i sintove, na bass-u i drum-ovima mu jos uvek nisam nasao primenu...Na akusticnim instrumentima mi isto super radi, i na master busu koristim Tape 1 preset sa ratiom 2:0, bez ukljucenog limitera, kao zadnjeg u lancu, i cisto da malo hvata, vrlo malo, fascinantno je kako umiri visoke i neprijatnost u visokima koju sam uvek osecao kad je digitalija u pitanju, neprijatnost ne samo u mojim radovima, vec i tudjim i stranim... Imam potrebu da napregnem usi kad glasno slusam moderne albume kod nekih delova, sto nije slucaj sa albumima iz stare produkcije...
Old 24-05-2011, 08:29 PM   #15
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

...Na akusticnim instrumentima mi isto super radi...

,,DA DA upravo sam probao jedan stari projekt sa akustičarima..nisam nikako bio zadovoljan tamburom (kontra?) tako mi ga divno izvukao da sam zabezeknut
Fala ti na savjetu..da smo bli?e verujem da bi se napili do bola..
Old 21-12-2011, 05:38 PM   #16
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Da li je u DSM-u moguce mijenjati sejvane eq krivulje tokom mixa?
Solozabal is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2011, 05:58 PM   #17
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Mislis automatizovati krivulje?
Old 21-12-2011, 09:13 PM   #18
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Mislis automatizovati krivulje?
Da to je bila pocetna ideja, ali ako postoji opcija ucitavanja krivulja koje su prethodno "capturane" to bi bilo idealno..
Solozabal is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2011, 12:26 AM   #19
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Solozabal View Post
Da to je bila pocetna ideja, ali ako postoji opcija ucitavanja krivulja koje su prethodno "capturane" to bi bilo idealno..
Pa tako se i koristi :S Kapcurujes krivulju koju oces od kojeg god izvora oces i onda je primenis na novi ili na isti izvor, s tim sto krivu mozes i da podesavas na onim dole knobovima za krivu :S
A da li moze da se kriva menja automatizuje u toku rada ne znam, verovatno moze, ali mislim da ne bi imalo neke koristi od toga s obzirom na ponasanje DSM-a
Old 22-12-2011, 02:51 AM   #20
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Imam trebu da napregnem usi kad glasno slusam moderne albume kod nekih delova, sto nije slucaj sa albumima iz stare produkcije...
To je uglavnom cena loudness-wara, nema veze sa digitalijom... Stare pesme sa kompa, takodje ne zvuce narocito agresivno u visokima (sem ako ih neko nije dodatno "digitalno konvertovao"). Tad se tako miksalo...

Sto se vokala tice, FabFilter Pro-C ima dobru foru da se namesti SC da prigusi samo sibilante jace od zadatog nivoa. Ima i Voxengo GlissEQ, EQ koji moze da reaguje takodje dinamicki na sibilante, tako sto ih smanji samo ako su prejaki...

Last edited by psionic; 22-12-2011 at 02:56 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules