|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 | |
Junior Member
|
![]()
Ako dobro razumem pitanje sta je pitanje, drugar je u poslednjih 10 dana pazario 2 komada, polovan P4500 (~350e) + P3500S nov u prodavnici, po prilicno pristojnoj ceni. Do duse on puni klub zvukom, ali pojacalo je pojacalo.
Yamaha P serije ima regularno na oglasima, samo ih treba proveriti u kakvom su stanju, jer guraju svasta u narodu. u raznom narodu. Pozdravi Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#83 |
Junior Member
|
![]()
Desetke mozete vidjeti u najpoznatijim svjetskim studijima(naravno da oni sami ne "zavrsavaj" posao).Nebih se slozio sa onima koji tvrde da je to smece.Cijena im je i dalje stabilna i rijetko ih ko prodaje.Ja radim sa njima od 1993.Cak sam nabavio i rezervne zvucnike za nedaj Boze.Kada jednom naviknes na njihov zvuk nepada ti napamet da ih mijenjas.Pozzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav !
Evo pročita san sve moguce teme oko ns10ki i mene zanima sljedeće... Koja je maksimalna snaga ampa s kojom mogu ganjat ns10ke ? Ima mi prijatelj jednog starog outline-a snagaša ali računam da nije ispod 500w po kanalu na 8ohma.... Dali je to overkill za yamahe iako bi amp držao na najnižem mogučem levelu ? i da, kako inaće držite levele na svojim snagašima kako to procijeniti koliko se smije ganjat ? Unaprid hvala na odgovorima ! Tomo |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da cesh stim snagashem od 500w da sprzish te male krhe yamahe..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Junior Member
|
![]()
ok, koja je onda gornja granica snage da ih ne spržim, jer vidim ima dosta povoljno kod nas da se nađe snagaš od yamahe p3200....jel to isto pre jako ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Pro Member
|
![]()
Uh pa zar ti ove teme nisu dovoljne ima bash dosta saveta shta kako i koliko jako.moj savet ti je da nadjesh neko kvalitetno pojacalo(ne mora da bude mnogo jako)i da pocnesh da.se.privikavash na taj njihov zvuk.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Junior Member
|
![]()
da, hvala na odgovoru puno si mi pomogao, iako ovakvih odgovora je 90% prije bilo....
mene konkretno zanima jer vidim da se ganja sa sa dosta snage ns10 i znam da nije faktor snaga koja pali kutije nego distorzija... jasno je meni da treba naći nešto dobro da ih ganja i trenutno je taj outline najbolje šta imam kao varijantu, imam još i staro sansui pojačalo alo je 50w po kanalu... al eto valjda će netko moć kazat koji je maksimum koji trpe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Senior Member
|
![]()
dosta je 2x75w, po meni, ne treba ici preko 2x100w. Slusati do pola snage gde nema izoblicenja. Izoblicenja unistavaju zvucnike, manje snaga...tj, kada pojacalo klipuje, pusta jednosmerni napon u zvucnike..
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pojacalo za NS10 | perosc | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 09-08-2010 09:49 PM |
Yamaha NS10 | alen | Monitoring | 12 | 13-08-2004 06:42 PM |
Yamaha NS10 | Boskovic | Monitoring | 17 | 27-02-2004 12:03 AM |