|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
![]() |
#22 |
MAO
|
![]()
enivej, pored Moglijeve maglovite ideje u konkretnom slučaju, voleo bi da ovaj topik ostane zbir ljudi koji bi voleli da pokušamo nešto slično, a već pominjano, razmenu znanja/usluga na tu temu. Pored Ogija i Quake2, ko je još voljan da pokuša?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
@RetroMan: Pa, ja iskreno ne znam koliko bi to bilo, lose bi bilo da ja vrijednujem neciji rad ili iskustvo ali bi bilo korektno i da se istupi sa nekom okvirnom cijenom ukoliko bi ova inicijatva opstala sto bi bilo super!
Uzimam krajnje povrsno cijene svakojakih online masterovanja ako ih uopste mozemo uzeti za ozbiljno, 50$,90$,120$ itd. Ulje na platnu se ne vrijednuje po formatu niti po litrama utrosenog ulja, niti koliko skupom cetkom je slikano, ako se razumijemo! Podrazumijeva se da bi mastering radili iskusniji ljudi sa foruma i da se rezultati podrazumijevaju tako da onda ovde vec ugovaramo cijenu! ![]() www.myspace.com/slikiprilikamusika Last edited by Ngino; 11-08-2011 at 06:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
MAO
|
![]()
ja bi se čak ovde suzdržao priča o cenama. Ideja mi je da se ovde ljudi povežu, i ostvare individualnu saradnju i onda ako su zadovoljni, ostave ovde javnu preporuku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||||
Senior Member
|
![]() Quote:
Mislis skupe se ljudi koji nisu culi fajl i neznaju sta sve treba uraditi i dogovore fiksnu cenu za takav posao, objave na sajtu pa ti onda svaki pojedinacno salje PM i ponudi da ti to zavrsi u pola te zvanicne cene - mislim da to tako kod nas funkcionise. Ajde budi konstruktivan, bar u temi koju si sam pokrenuo, i kazi koliko si spreman da platis, to ti sigurno znas (bar okvirno), ali nemoj da se stidis, pa das neke cifre tek da ne uvredis neke clanove, nego reci koliko bi stvarno platio, pa ako budes zadovoljan rezultatom i u buduce nastavis sa takvim nacinom rada. Od koga? To mi deluje kao da na forumu automehanicari stari majstori nude mladjim kolegama da im poprave auto. Mislim da na ovom forumu ima majstora, ali neznam kome bi radili, mislim hoce li Ogi ici kod Slobe Markovica da ga angazuje da mu uradi aranzman za pesmu. Mozda bi to trebalo nekom manje iskusnom (da ne kazem klincu), ali taj verovatno nije spreman da plati koliko Sloba stvarno vredi. Quote:
Quote:
Predpostavljam da su za ovo zainteresovani, uglavnom, oni koji su spremni da ponude tu uslugu, i smeo bih da se kladim da bi bilo vise onih koji su spremni da rade (makar i dzabe), od onih kojima to treba i spremni su da plate. Quote:
RM |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Senior Member
|
![]()
Meni je ta ideja OK, zasto da ne, ko misli da moze neka lepo to i napise, da krenemo pa cemo videti kako se razvija cela prica. Oko cena to je relativna stvar i stvar trzista i poverenja koje bi klijenti imali.
Mastering nije rocket tehnology i to je jasno, kome treba neka radi i to je to. Dovoljno je ispisano o tome i zna se kako i kad se radi mastering, prema tome svar je i postenih master inzenjera da kad uzmu materijal da rade, lepo kazu klijentu da postoje problemi koje treba najpre otkloniti u mixu, pa da se onda radi mastering. Ja licno sam video Ogijev studio i opremu i mislim da tamo moze da se radi mastering bez ikakvih problema ai covek je koliko vidim izrazio zelju i javno, pa ajde da vidimo ostale. Siguran sam da ima zainteresovanih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Covek nece da mu se uradi klasican mastering, vec hoce da pojedine trake (na primer vokal) propusti kroz neki hardver da dobiju - ono - pa da posle dalje nastavi sam da radi ? Vec je neko (Everlast, cini mi se) napisao da to tako ne moze da funkcionise, jer kako treba jedna traka da zvuci, zavisi od ostatka pesme... Mozda bas to sto dobije propustanjem kroz neke OTB, na kraju ne legne lepo bez dodatne obrade ? Kao neki parcijalni mastering - mislim da to tako ne ide... Mojih 5 centi (sto kazu braca ameri ![]() A javna prica o cenama mi je skroz glupa - kao - ja cu da uradim za 100e, cekaj ja cu za 60 - kao licitacija ?
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 11-08-2011 at 08:30 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Senior Member
|
![]()
A ja mislim da bi to trebalo da bude polazna tacka, posto su pare, generalno, glavni problem, pa ako se oko toga dogovorimo, za ostalo cemo lako, inace ce sve to ta se okrene na igranje.
Quote:
RM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Senior Member
|
![]()
Imam utisak da se cela prica malo zakomplikovala - bez potrebe...
"Provlacenje traka" (individualnih, van konteksta) kroz bilo kakav hardware nema nikakvog smisla. "On-line" (ili "attended" mastering, svejedno) je druga i smislena prica. Ponudio sam svoje znanje sa idejom "izlazenja na crtu" raznim fancy online ponudama i razvijanja tog segmenta posla na domacem trzistu. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Online mix,mastering | alek019 | Pricaonica | 4 | 30-11-2009 12:41 PM |
SONY MUSIC MASTERING Studios -ONLINE CENA!! | DaBear | Audio Produkcija - Tehnike | 29 | 24-01-2007 07:36 PM |
waves ssl4000 vs ostalo | liman021 | Audio Software | 22 | 27-09-2006 09:37 AM |
Impulsi i ostalo... | dacko | Audio Software | 6 | 08-02-2005 06:44 PM |