Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-12-2010, 06:20 PM   #11
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Dobar KicK para vredi...

Quote:
Originally Posted by Znak View Post

Oni najbolji su imali uglavnom samo jedan kick - Ludwig, a vreme su tro?ili na ve?banje..
ovo ne pije vode kod mene...

i Beatles su jedva cekali da se pojavi neka nova sprava (u to doba) i odmah su je pustali u promet ! Fejzeri, flangeri, visekanalci, nove gitare, klaviri...itd!
I oni bi koristili sve sto je novo - da su imali....druga su vremena bila.
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2010, 06:34 PM   #12
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Da li neko ima pametan predlog za neki dobar a la TR909 kick plugin?
http://www.rebirthmuseum.com/

Prijavi? se (za D?), ode? na DOWNLOAD, preuzme? ReBirth CD-ROM Image, nare?e? disk, instalira? ReBirth sa njega i to ti je to (TR808, TR909, TB303). Nije plugin, ali radi kao ReWire (ili standalone).

Pozdrav,

Vasa
Old 30-12-2010, 06:44 PM   #13
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
http://www.rebirthmuseum.com/

Prijavi? se (za D?), ode? na DOWNLOAD, preuzme? ReBirth CD-ROM Image, nare?e? disk, instalira? ReBirth sa njega i to ti je to (TR808, TR909, TB303). Nije plugin, ali radi kao ReWire (ili standalone).

Pozdrav,

Vasa
Evo da dopunim sebe : Pored onih GOLDBABY samplova (koji su kick-ass, btw) probao sam IL Drumaxxx - prilicno zanimljiv generator, Audio Realism ADL - nije los... Trazim i dalje. Naci cu *The Ultimate Kick*

@awacs - hvala sto si me potsetio i na Rebirth. Igrao sam se vrlo rado s njim nekad, ali sam potpuno zaboravio na njega.
Old 30-12-2010, 07:00 PM   #14
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
ovo ne pije vode kod mene...

i Beatles su jedva cekali da se pojavi neka nova sprava (u to doba) i odmah su je pustali u promet ! Fejzeri, flangeri, visekanalci, nove gitare, klaviri...itd!
I oni bi koristili sve sto je novo - da su imali....druga su vremena bila.
Sve to stoji, ali mora? priznati da zvukovi koji se danas čuju u muzici nisu kvalitetom proporcionalni broju raznoraznih soft/hard sintisajzera. Ja sam jo? pre desetak godina krenuo da sakupljam Soundfontove, pa onda VSTi, itd. Ako bih sad sabrao koliko sam vremena potro?io na instaliranje, isprobavanje i preslu?avanje svega toga verovatno bi mi se zavrtelo u glavi. I koji je rezultat - ?ivi ljudi sa instrumentima u rukama zvuče sto puta bolje. Nisam protiv kompjutera, prvi digitalni snimak zvuka napravio sam jo? na ZX Spectrumu, i jo? od tog vremena se bavim programiranjem i kompjuterskom grafikom, ali to jednostavno ne mo?e da se poredi sa stvarnim svetom. Najbolji VSTi u Srbiji danas je Anton iz Partibrejkersa i njegov PRS.
Old 30-12-2010, 07:57 PM   #15
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
@awacs - hvala sto si me potsetio i na Rebirth. Igrao sam se vrlo rado s njim nekad, ali sam potpuno zaboravio na njega.
Rebirth je super zezalica, a ovo je dojajčana vrh super mega zajebancija uopšte ikad online:

http://www.audiotool.com/

Pozdrav,

Vasa
Old 30-12-2010, 11:06 PM   #16
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Sve to stoji, ali mora? priznati da zvukovi koji se danas čuju u muzici nisu kvalitetom proporcionalni broju raznoraznih soft/hard sintisajzera. Ja sam jo? pre desetak godina krenuo da sakupljam Soundfontove, pa onda VSTi, itd. Ako bih sad sabrao koliko sam vremena potro?io na instaliranje, isprobavanje i preslu?avanje svega toga verovatno bi mi se zavrtelo u glavi. I koji je rezultat - ?ivi ljudi sa instrumentima u rukama zvuče sto puta bolje. Nisam protiv kompjutera, prvi digitalni snimak zvuka napravio sam jo? na ZX Spectrumu, i jo? od tog vremena se bavim programiranjem i kompjuterskom grafikom, ali to jednostavno ne mo?e da se poredi sa stvarnim svetom. Najbolji VSTi u Srbiji danas je Anton iz Partibrejkersa i njegov PRS.
Nemojmo mesati babe i zabe. Ne ide u svaki muzicki zanr Ludwig kick drum. Ako pravis neki dance-techno, onda je dobar "a la 909" kick - obavezan. Mislim, zamisli neki dance track sa akusticnim BDom A ja sam u prvom postu maglasio da trazim neki 909 stil kick. Tako da rasprava o tome da softver ne moze stici hardver, ovde nema mnogo smisla. Ziva muzika je dobra tamo gde treba da bude. Emulacija zive muzike i svirke ce uvek biti samo to - emulacija. Isto tako emulacija zivih muzicara da zvuce kompjuterski, slozices se, nema mnogo smisla
Old 30-12-2010, 11:23 PM   #17
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

d16 drumazone sto se tice 909-ke , i naravno dobar tranzijent dizajner ... kao prvog u lancu

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2010, 12:32 AM   #18
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

d16 drumazon za 909, nepheton za 808, Phoscyon za 303 itd..
http://www.d16.pl/index.php?menu=2
MHz is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2010, 12:49 AM   #19
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by MHz View Post
d16 drumazon za 909, nepheton za 808, Phoscyon za 303 itd..
http://www.d16.pl/index.php?menu=2
E da, taj D16 drumazon mi je bio medju prvima koje sam probavao. Mozda kad bih ga propustio kroz neki dist, malo ekvalizacije... Ali ne dobijam lep tvrdi kik sa dubinom iz njega. Parametri su donekle ograniceni... Eto probao sam npr. kick iz kolekcije GOLDBABY Taped 909 i to je to! Dobar kick nije samo sweep sinusnog oblika - ima tu jos po necega. Dobiti ga sintezom - gubljenje vremena. Prava stvar je naci dobar plugin - nisam jos nasao stvarno dobar (Drumaxxx je tu donekle dobar), ili neki semplovani. Razumem i to da zavisi od pesme do pesme, ali veliki izbor *dobrih* kikova bi svakako pomogao. Postovacu kasnije ono sto sam napravio, pa ocenite sami...

Da dodam jos samo i to, ne mislim na hardverske sprave... Najlakse bi bilo kupiti pravi TR909, zar ne

Last edited by psionic; 31-12-2010 at 12:51 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2010, 04:02 AM   #20
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

A ovo http://www.xlnaudio.com/?page=produc...e=reelmachines
66musicman is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules