|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav
Ovako, posto nemam novca da kupim sebi pravu apple masinu, naisao sam na dobru ponudu na EFi-X... Za one koji ne znaju, Efix je prvi u svetu BPU uredjaj ili Boot Processing Unit. To znaci da pretvara PC u MAC... Jednostavno se usteka u maticnu plocu... http://www.efi-x.com/ Naravno Mac hocu da instaliram zbog Logic Pro DAW-a... Za sada sam na abletonu, pa me zanima koliko je Logic bolji i sta ima sto ostali DAW nemaju... Znaci molim za savet Mac korisnika ili onih koji mozda vec imaju EFi-X.. Btw morao bih u tom slucaju pola komponenti iz pc-a menjati... Sve ukupno bi izaslo oko 200-250?... Fala unapred ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Nema potrebe za EFI-Xom...
Uzmi lepo i kupi jedan ruDAW ONE i ustedeces sebi i muka i novaca ![]() http://www.rumski.com/index.php?cate..._articleid=455 A vezano za Logic, trava je uvek zelenija sa druge strane ![]() Salim se, sekvencer ko sekvencer - u rangu je sa Cubaseom , moze se jako lepo i brzo raditi u njemu kada naucis kako( skini manual sa appleovog sajta pa proucavaj malo dok ne predjes na njega ). Pluginovi koji dolaze sa njim su odlicnog kvaliteta od sintova, preko kompresora do reverba i delaya . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
+1 :d |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Eh, uzeo bih bez razmisljanja ruDAW, samo problem je u ? $
![]() Ovako kao i vecina u Srbiji gledam da za sto manje para dobijem ono sto zelim, a da funkcionise korektno... Logic mi se na prvi pogled jako svideo, a jos sam cuo da ima jako dobre pluginove, tako da sam se odmah zagrejao za njega... + gledao sam gomilu tutoriala na youtube... jos vise sam se zagrejao... sad imam priliku da napravim od pc-a mac... ne znam samo vredi li truda, da li je mnogo bolji od ostalih daw... hmm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
@Fikus Koliko kosta efi-x i gde ima da se kupi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
@ Dexxy
kosta oko 160e, mozda nesto vise, ali mislim da nema u Srbiji da se kupi... tako da bi morao da narucujes iz inostranstva, pogledaj na sajtu EFi-X... ja imam ponudu od decka koji je to tako nabavio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Cemu sluzi taj efi-x za boot, povecava memoriju ploce, biosa...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Ne povecava nista, vec samo omogucava da na 1 kompu imas i mac i pc... ne znam sad u detalje sta radi... imas na sajtu njihovom kompatibilnost hardvera... verovatno ima i da se naruci... pogledaj na youtube, sigurno ima korisnih klipova...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Pa to radi i bez toga...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Ja mislim da on omogucava da instaliras originalni os x, a ne neku od verzija za hackintosh. Znaci simulira mac-ov bios, tacnije on nema bios nego efi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koliko $ vredi RUMSKI | Dexxy | Pricaonica | 0 | 26-05-2009 12:02 AM |
Uad I Koliko Vredi | djivan | DSP forum | 10 | 24-05-2006 11:31 PM |