|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Banned
|
![]()
Besmisleno je deciji hor kasapiti sa limiterom da bi zvucao kao "Kolonija". Ali ako zelis, sibnes limiter na svaki kanal, kanale na grupe, na grupe opet limiter. I u masteringu kompresor, multi bend kompresor i limiter... Salim se, mada svi tako rade.
Ako ti ovo moze pomoci, basovi zauzimaju dosta prostora u miksu. Ako pametno smiksas bas spektar, mozes dobiti glasnu pesmu i bez kompresovanja. Radicu uskoro mastering, trzicu od inzenjera da rms bude maksimalno do -15. To je desetak deciblela tise od Kolonije. A verovatno ce se cuti glasnije... Glasnoca je subjektivan utisak. Uopste ne mora biti manji rms da bi zvucalo "glasnije". Last edited by google; 30-05-2010 at 10:01 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
SuperModerator
|
![]()
Kako lupetas. Neverovatan si iz dana u dan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
SuperModerator
|
![]()
Ma sta mi rece
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
![]()
E moj cika Buzge, da je takav sada, vec konstantno lupeta sve u 16...
cccc.... Pa zavisi kako si mixao... Ja mixam obicno na -10 do -5db (peak) i onda koristim alate za peglanje snimaka (ne usudjujem se da kazem (pravi) mastering, jer to ne znam, a isto tako zna i moze bukvalno 2-3 coveka u zemlji, a i to je mozda puno...) Peglanje albuma mozes uraditi tako sto ces mixeve poredjati i (volume-om) namestiti pribliznu slusnu glasnocu, pa eventualno na sve to dodati neki master-limiter koji ce fino (blago) dopeglati sitne stvari...
![]() |
#26 | ||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
Last edited by google; 31-05-2010 at 10:42 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
![]()
Tebi bas toliko dosadno u zivotu?
Ne pravdam se tebi, vec zbog zrtava foruma koje mogu naleteti, ni krive ni duzne , na tvoje lupetanje... Nismo govorili o istom, ali ti to nisi ionako skapirao, vazno je da sam pre toga pomenuo na kojim nivoima su mixevi koje radim,pa tek onda kako upeglati cd, a ne samo smanjivanjem i limiterima na svaki kanal u mixu i slicno kao sto si ti lupio...
![]() |
#28 | ||||
Banned
|
![]() Quote:
![]() Evo diskusije: Quote:
Quote:
Quote:
![]() Last edited by google; 31-05-2010 at 02:17 PM. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
E ljudi nema potrebe za raspravkom..Ja sam postavio pitanje pa svako ko ima iskustva u tome neka da svoje misljenje...mislim da je to ok..
Sto se tice Kolonije, grupu sam uzeo za primer(pala mi u tom trenutku na pamet)...Muzika na bilo kojem boljem albimu, bio to pop, tehno ili metal (svejedno) ima neki svoj standard volumena... Tako da i kad pustis, eto Koloniju, i Mocartovu sonatu sa nekog nemackog cd....jacina zvuka ce biti ista...nebitno koji je zanr u pitanju...znaci nigde nisam spomenuo, niti su u pitanju limiteri, comp.. i sl... Interesuje me taj standard volumena...Mislim da sam bio jasan i da znate o cemu pricam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Banned
|
![]() Quote:
Standardi glasnoce u produkciji decijeg hora, ne postoje, ili ja bar prvi put cujem za tako nesto. Boki tu materiju dobro poznaje, pa ce ti odgovoriti. ![]() Nema potrebe juriti "glasnocu", jer ces upropastiti snimak, kao sto je to bilo na pocetku teme. Meni je najbolja produkcija koju sa cuo Eric Bib, mislim da je rms oko -20. Samo uvezi suve trake u sekvencer, podesi glasnoce i panoramu, sa eq malo odseci gde mora i kopresuj gde je neophodno. I gotovo. ![]() Last edited by google; 31-05-2010 at 02:33 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Usnimavanje zivog hora i gudaca? | Nemania | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 31-05-2010 04:47 PM |
Snimanje decjeg hora-Pitanje HITNO | Nemania | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 18-02-2010 10:29 AM |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |
Stvaranje MATRICE ? | idvi | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 28-09-2004 10:09 PM |