Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Elektronske Muzike

Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca:

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-05-2009, 01:10 AM   #21
geckonium
Member

geckonium's Avatar

Default Re: Basshunter kick

Quote:
Originally Posted by Psychogen View Post
Geckonium, zajebavas malo a? Ljudi stvarno mi treba pomoc oko produkcije, inace uspeo sam da dobijem zvuk ovakvom tehnikom pomocu compressor-a koji je preporucio Mika Technika (hvala mu)...ali ako imate jos nekih predloga vst compressor-a, i nacina za sidechaining slobodno pisite...

Sto se tice Bashunter-a mene je taj lik iritirao u pocetku ne znam zasto (pricao sam sve najgore po skoli o njemu), ali kad sam video par intervjua, skontao sam da je saljiv i dobar lik i svideo mi se (drugarski). Tako sam i ja odlucio da radim neki Euro stil. Postavicu uskoro jos par nedovrsenih stvarcica na myspace pa vidite (znam da ne valja produkcija)...Inace postavicu jos jednu temu sto se tice lead zvuka...pa pogledajte....Unapred hvala svima!
brate koji si ti kralj...
nema veze...

eto necu vishe da te zajebavam!

semplujem,semplujem,semplujem,semplujem....

Last edited by geckonium; 10-05-2009 at 02:14 AM.
geckonium is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2009, 12:45 PM   #22
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Basshunter problem

by JJQ ? Mon Jun 15, 2009 6:15 pm
As I may have mentioned, basshunter lives in the same building as me. I dont know him but realy hates his music. Today I couldnt even do my laundry without hearing his crap out of the window.
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2009, 01:38 PM   #23
geckonium
Member

geckonium's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
Basshunter problem

by JJQ ? Mon Jun 15, 2009 6:15 pm
As I may have mentioned, basshunter lives in the same building as me. I dont know him but realy hates his music. Today I couldnt even do my laundry without hearing his crap out of the window.
isti sluchaj...
zikamu mu je krsh (po mom mishljenju)...
ali "znam" choveka...

semplujem,semplujem,semplujem,semplujem....
geckonium is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2009, 01:46 PM   #24
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

ja sam basshunter....šta treba!?
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2009, 03:24 PM   #25
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
ja sam basshunter....?ta treba!?
e, izvini brate, treba mi kilo 'leba i sastrance-vezan sabijac na celom miksu, da mi kik izadje kroz mozak, na nos i usi? aj'e, sta si se stis'o, daj, 'ocu i ja da o meni pisu na forumu! neeee, nemam ja vremena sada za to, odma'!
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2009, 03:47 PM   #26
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

ja, pravo da ti la?em - ne znam kako sam to dobio...ne?to sam d?arao i tako ispade...vele ljudi da im se sviđa...
Old 16-06-2009, 05:03 PM   #27
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
ja, pravo da ti la?em - ne znam kako sam to dobio...ne?to sam d?arao i tako ispade...vele ljudi da im se sviđa...
Oduvek sam ja znao da ste vi maheri zapravo najobičnije stipse bre ua bre Sve kao "ne znam, keve mi, tako mi do?lo" a dobio si bre Reason za D? direktno od firme iz ?vedije i oni ti objasnili sve fazone a ti neće? da ih deli? sa ortacima. I nije ni čudo ?to se ovde krije? pod tim Balthazaar nickom, i mene bi bio blam da budem ti, a nisam ti, mogu misliti koliko je tek tebe blam. A i lak?e se peva Bal-Balthazaar nego Bass-Basshunter. Nego, jesi taj avatar crtao rukom pa skenirao ili je vektorski rad? Ako je vektor, koje vrednosti brusheva koristi? za konture? Mojne si stipsa brateeeeee

@Psychogen:
Nije fora (samo) u kicku, nego u celom miksu. Ako sidechainom povezuje? kick i neki instrument, on uop?te ne utiče na kick, nego na pona?anje tog drugog instrumenta. Pogledaj ovo obja?njenje procesa:

http://sonictransfer.com/side-chain-...tutorial.shtml

... a onda kreni da istra?uje? dalje. Neka te ne zbuni to ?to ovaj primer referi?e na Ableton Live i SSS SideCh Comp - princip je isti, sve su ostalo nijanse
Old 17-06-2009, 08:42 AM   #28
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

otkriću vam samo jedno!

a to je da je cica iz ovoga spota , inače snimila i par švedskih akcionih! , pa koga zanima - nek potraži

http://www.youtube.com/watch?v=fyYXirCAHP0

http://www.youtube.com/watch?v=YYO9V...eature=related

Last edited by balthazaar; 17-06-2009 at 08:45 AM.
Old 17-06-2009, 09:13 AM   #29
kejkz
banned

gadan si ti vragolan...
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2009, 09:49 AM   #30
Psychogen
Junior Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Oduvek sam ja znao da ste vi maheri zapravo najobičnije stipse bre ua bre Sve kao "ne znam, keve mi, tako mi do?lo" a dobio si bre Reason za D? direktno od firme iz ?vedije i oni ti objasnili sve fazone a ti neće? da ih deli? sa ortacima. I nije ni čudo ?to se ovde krije? pod tim Balthazaar nickom, i mene bi bio blam da budem ti, a nisam ti, mogu misliti koliko je tek tebe blam. A i lak?e se peva Bal-Balthazaar nego Bass-Basshunter. Nego, jesi taj avatar crtao rukom pa skenirao ili je vektorski rad? Ako je vektor, koje vrednosti brusheva koristi? za konture? Mojne si stipsa brateeeeee

@Psychogen:
Nije fora (samo) u kicku, nego u celom miksu. Ako sidechainom povezuje? kick i neki instrument, on uop?te ne utiče na kick, nego na pona?anje tog drugog instrumenta. Pogledaj ovo obja?njenje procesa:

http://sonictransfer.com/side-chain-...tutorial.shtml

... a onda kreni da istra?uje? dalje. Neka te ne zbuni to ?to ovaj primer referi?e na Ableton Live i SSS SideCh Comp - princip je isti, sve su ostalo nijanse
E hvala brate, ali ja sam upravo taj tutorial procitao pre nego sto sam i dosao na ovaj forum, a dosao sam posto mi je trebalo resenje za Fruity. Ali nema potrebe sada nista, skontao sam ja sve vec odavno ovo, i sibam track, uskoro ce biti gotov. Cak sam naucio da mi za neku primitivniju soluciju sidechaining-a uopste i ne treba poseban kompresor, vec to moze da se uradi u frutiju, automatizacijom i dobije koliko-toliko takav efekat. Jos me samo zanima gde mogu naci bas onakav sample kick-a....i da li bi trebalo jos obradjivati preko modulatora...cini mi se da ima malo attack-a

Sto se tice Basshunter-a, vi ostali ljudi koji se pravite da mnogo znate, mogu da vam kazem jedno: nemojte da kritikujete nekog ako mu niste jos dorasli. Nije on dzabe izdao za Warner Bros. Nije on profesionalni muzicar, ali tip bas ima talenta za kompovanje. Kad vi budete izdali nesto npr. za WB, onda slobodno poredite svoje track-ove sa njegovim.
Psychogen is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules